Biler til minne: Volkswagen Bulli

klassisk test: Volkswagen Bulli 1978klassisk test: Volkswagen Bulli 1978klassisk test: Volkswagen Bulli 1978klassisk test: Volkswagen Bulli 1978

den 1967 Den ble lansert andre generasjon VW Bulli. Nå er det 50 år og vi ikke ønsker å gå glipp av sjansen til å ri på en av de beste Bulli gjennom tidene. Og vi er her i Black forest, 6000 kvadratkilometer av toppene i sandstein, gneis og granitt. Jeg endelig finne gjemmestedet til det andre utstyret i den bakerste girspaken vinkel. T2 retter nesen, og på skrå bak flykter en hamring Boxer omtrent 18 graders helning av skråningen av Oppenau, en operasjon fet bordes og soltak utplassert.

Men før du fortsetter med ruten, vil vi begynne med å fortelle motgang som vi måtte overvinne for å få tilgang til test bil. Vi var i VW Nyttekjøretøy fabrikken i Hannover og vi spurte om vi kunne forlate en minibuss for en test. Ungene VW Nyttekjøretøyer Classics trukket bakdøren av et skip på størrelse med en stadion, fylt til bristepunktet med busser T1, T2, T3, T4 og T5. "Se om du gjør det bra no". Så vi dro ut for å finne en som vi hadde rett. De har gått 70 år etter importøren vil skissere ideen VW Bulli T1, og 50 år etter starten av sin andre generasjon, T2.

dager senere Vi får spesiell modell VW Bus T2 L, med kallenavnet Silberfisch ("sølv fisk"). Det kom i salg i 1978 alternativt skiltes T2, med boxer motorens kjøle to liter luft under panseret, soltak stål og sølv maling overalt. La oss se på propell Boxer: den første versjon, 1,7 L, VW premiere på 411. Senere, Porsche teknikere trimmet innsprøytningspumpen, høyere kompresjon og 300 kubikkcentimeter av volumet VW-Porsche, for å oppnå 100 hk. Versjon T2 blir tilført gjennom et system to forgassere, Den er tilpasset vanlig bensin og genererer beskjedne 70 hk.

Volkswagen Bulli

Innsiden!

den T2 beboer stillinger en meter over veien og direkte vender forakselen, for derved å maksimere plass. Selv om vi i dag har en variant av Golf måle en tommel lengre og bredere enn ham, T2 tilbud plass til opptil ni personer, 1.000 liter bagasje og 871 kg belastning. Men utformingen retning av den fremre aksel bevirker en ulempe at de ikke ubetydelig vw ikke anordnet til 1990, med T4: i tilfelle en frontkollisjon, pilot og kopilotens er en del av det berørte området.

Men T2, med sine 70 hk boxer, ikke kommer til å rase til å søke ulykker. Natten er fortsatt svever over feltet når vi satt. Det tok en halv dag å mestre teknikken med å engasjere andre giret med at tynne skiftestengene kommanderende tre meter. Fordi motoren er så elastisk (Mellom 1300 og 3800 omdreininger alltid reservert på minst 125 Nm), målestokk med letthet til det tredje tannhjul. Dermed har vi nådd motorveien, der den lille microbus forfølger den tykke trafikken på vei til jobb, men uten helt nå. Fra 100 km / t, begynner makt til å vansmekte, ikke minst, slik at borekostnadene motvind med sine tre kvadratmeter frontflate.

Det kjøres ikke så mye, Vi må ikke tåle for mange lyder. Og hva en måte å glatte asfalten, med det så myk fjæring! Når krysset støt, leder forakselen forsiktig, og bakakselen platen. Dessuten, med sin høye sider og tung motor, er det ganske følsom for sidevind, svinge fra side til side når den beveger seg. Ved første prøve en korrekt med rattet, men uten særlig suksess: blant annet fordi retningen er utrolig vag, vanskelig og lite direkte, foruten glad vanskelig å opprettholde banen med en kvart omdreining av hjulet som et spill. Snart trekker en håndkle og la ham gjøre. Og vi må erkjenne at etter 150 kilometer, vi var i høyre felt (minst halvparten).

Volkswagen Bulli

Opp og ned

Vi kastet bensin. For å være mer presis, snarere enn i de testene vi har målt 12,8 l / 100 km gjennomsnittlig forbruk. Men med hvor sakte det går, har du en bensin for en stund. Vi vasket og plantet oss i testkrets. Først skalaen: 1,379 kg, 573 foran og 806 bak. Så måler vi sjenerøs svingradius (13,1 m mot høyre, venstre 12,7). Vi tar måleren og vi står ved begynnelsen av linjen 2,4 kilometer.

Først målte vi verdier av betydelig intern støy. Når bremsesystemet (særlig skiver foran og tromler bak) Klarer å stoppe microbus etter 47.5 meter fra 100 km / t, berører måle akselerasjon. Bakhjulene drives på asfalt, og gir en inntrykk av at bussen ikke vil være i stand til å starte opp. Men øyeblikk senere blir det på vei til 100 km / t. Kort tid før middag ser vi slutten av linjen i horisonten. Kort tid etter blinkende mark på 100 km / t på måleren. Derfra øker microbus tiende-tiende hastighet. 120 km / t når ikke dem til siste øyeblikk før den har til å bremse ned.

Nå for dynamisk: slalom og endring kjørefelt. Det første forsøket på å regulere slalom forlate oss, fordi fremdriften av retning T2 vikler seg første myke henge og støtdempere, og først da kommer hjulene, som tar deg tid til å tenke på å endre retning. Microbus når turn kommer opp, slalåm og vises i bakspeilet.

Den andre gangen vi er best på, og T2-skjerm oppnås selv steer og understeer mens: Forhjulene er fortsatt rett, mens baksiden er allerede av veien. Likevel er det en opplevelse å gå en contraption og 50,3 km / t for slalåmløype. Double filskift, som simulerer en unnamanøver på riksveg hastigheter, frikjenner microbus til 99,7 km / t, noe som tilsvarer den virkelige potensialet konstant hastighet.

Men T2 Det gir aldri inntrykk av å være treg eller virkelig gamle. Hvis du setter tankene dine, veien Du kan flyte så raskt som dagens biler, og By vist overraskende smidig og ingenting lune. Selv nå, når en bakke står foran sine frontlykter. Motoren angriper først rampe opp hastigheten. Tredje gir. Vi holder det for de neste seks kilometer. Veien smalner, det brattere og humpete, men Bulli fremover modig, og er på vei gjennom skogen.

Volkswagen Bulli

Du kan også være interessert

Volkswagen I.D. Buzz, den Bulli av XXI århundre åpner i Detroit

Ny VW Multivan som en hyllest til den 70. årsdagen for Bulli

65 år Volkswagen Bulli, den populære van 'flower power'