Peugeot 208 1.6 e-HDi Allure

Peugeot 208 Allure 1.6 EHDIPeugeot 208 Allure 1.6 EHDIPeugeot 208 Allure 1.6 EHDIPeugeot 208 Allure 1.6 EHDI

banner Peugeot

85557

Det skjer i mote og, selvfølgelig, i bilen. Den nye kan lure på, men samtidig også tjene til å skape stil. Selvfølgelig, mot strømmen, er risikoen også tydelig. Og høy, men i dette tilfellet og opprinnelse, synes Peugeot å ha søkt og akseptert. Ny moderne 208, bestemt til å bli sitt flaggskip modellen som en erstatning for 207, født i dag som den "motkultur" utility. Og ikke fordi fransk merke det kontinuerlig forholde seg til det gamle ikonet 205, i stedet for den senere og mer populært 206, Peugeot fortsatt den mest solgte historie; men fremfor alt så annerledes han foreslo.

Til å begynne med, Peugeot markerer en ny måte å drive i 208 at i den innledende forbauselse, han rettferdiggjort ved offisiell uttalelse: "Ergonomi for XXI århundre. Mer manøvrerbarhet, bedre lesing "annonsert. Selvfølgelig, alle som føler ubemerket. mye mindre ratt (38 cm diameter ved 207 passerer minst 35 cm i 208, plate); instrumentering på høy å være over kanten, ikke ta blikket fra veien; temmelig høy kjørestilling til tross for størrelsen på bilen og, bortsett fra i grunnleggende finish (og påvirker 80% av salget, som vi har i Peugeot) store halvt svevende skjerm på dashbordet 7-tommers fargeskjerm med alle berøringsfunksjoner for radio, lyd eller Bluetooth-tilkobling. Utenfor knapper, med unntak av air condition, som ligger i en lavere modul.

I teorien, perfekt kjørestilling, men i praksis, krever en bestemt posisjon: det tvinger ned også rattet og setet opp nok til å vise viktig informasjon boksen. Og, selvfølgelig, ikke alle som føler for det. Alltid vi anbefale, men med mer grunn: hvem kjøpet, du prøver den oppstår. Fordi det kan generere avslag ... selv om du tilpasse seg, vil du dømme.

Vinne denne fasen, den nye 208 kommer til andre pause. Kuttene kommer også til Peugeot ... men bare i dimensjoner. Gitt tendensen til å vokse og vokse alle rivaler, den nye Peugeot 208 har 7 centimeter er mindre enn 207 bommene for en endelig lengde på 3,96 meter, i dag langt mer enn 4 meter markere Seat Ibiza, Renault Clio og Opel Corsa.

Of course, i motsetning til hva som skjer med ergonomi, denne gangen genererer bare applaus. Fordi, bedre urban manøvrerbarhet og 85 kg Også selve justeringen den nye 208 veiing oss fra tidligere Peugeot 207, samt tilbyr og interessant, bedre habitability. Dersom før Peugeot klarte å benplass bak, hytte optimalisering og beslutning ryggen foran fineste, la deg vinne i dag 5cm å telle, og med et godt nivå. Og i bredden, eller trunk (kapasitet 300 liter målt, alltid med normal reservehjul etasje) forblir det godt posisjonert blant sine rivaler. Kanskje denne nye Peugeot 208 er ikke den mest romslige, men er nå godt unna å være den minste.

Når imidlertid ikke merket avstander den nye Peugeot 208 mot sine rivaler i produksjonskvalitet. Verken Seat Ibiza eller Opel Corsa eller Ford Fiesta... bare en VW Polo Du kan argumentere sin høye innstillinger og materialer, kombinert med moderne design, flere og bedre lagrings hull spredt innenfor og grippy seter og god komfort selv etter skyting opptil 1500 km på en helg. Big jump fra tidligere 207. Bare tak håndtakene ville spørre: er det ingen torget.

Og overbevist av god plass og bedre atmosfære, Veien den nye Peugeot 208 ferdig opp flere trinn. French aroma opprettholder sin mykhet kontroll (selv om endringen er med en touch for gummy), men nå er mye mer bil enn sine forgjengere. Så da lastet opp til en Seat Ibiza gjenoppdage "utilitaristisk preg": Vi tenkte på å kjøre med toppen 208 bil segmentet. Og, selv om utgangspunktet på samme plattform som den forrige 207, er det ingen tvil om at Peugeot har videreutviklet mye oppsettet.

Mer smidig og direkte i byen, overraskende her suspensjoner nye Peugeot 208. Praktisk talt er uberørt før noen urban Baden, uansett hvor mye de fort eller ikke advirtiéramos vinne sin tilstedeværelse. Stor absorbsjonskapasitet, noe som indikerer kvaliteten av puteenheten. Og det skulle ikke myk. På motorveier nå flyter minst telling med en sterkere slitebane; langsomme soner og også deres svar er veldig bra i grep (selv lav friksjon dekk Michelin Energy Saver Den har mer drift enn vanlig) og nøyaktighet, fremhever den gode styrefølelse, mer smidig og sporty for sine små og tankevekkende hjul.

Generelt sett er det ingen tvil om at den nye Peugeot 208 har en stille atferd, veldig balansert og lett, tenderer til å åpne linje trukket ved å undervise sitt grep grense. Det er, som den tyngste 207, noe mindre levende enn den var 206. Selv i dag også mindre enn en Seat Ibiza, men svært edel, og på slutten, så raskt eller raskere. Også ved mekanikk.

Og det manglet en god motor til å fullføre et stort dynamisk sett i den nye Peugeot 208. Og det var liten tvil om til 1,6 kjent fransk gruppe PSA Diesel. I sin nye e-HDi-versjonen, som inkluderer den jevneste og raskeste Stopp / Start systemet på markedet (Ingen andre lik ham Diesel) og sin topp versjon av 115hp makt: en truet art, som de fleste av sine rivaler Diesel er allerede under 100 hk.

Ikke rart derfor at Denne Peugeot 208 1.6 e-HDi er dermed en av de raskeste bilene i sin klasse, best akselerasjon og selv holder den type forbikjøring. Og at Peugeot, søker også å få minimum forbruk, Det har ikke blitt kuttet i å forlenge harpiksens bytte utviklingen: 6. hastighet på 60 km / t ved 1000 rpm, og 5. gir fra 50 km / t, og nå typisk stor sedan reiser, men overraskende i utilitaristisk med byen og forstedene som en grunnleggende del av deres habitat.

Med denne konfigurasjonen bør vi ikke overse så mye endring i reaceleraciones hånd, selv om Denne 1.6 e-HDI møter mye dreiemoment fra 1500 rpm bare. Det kan bare deg stor finesse og isolering av nye savnede 1.6 TDI VW konsernet, men mer kraftig, er det raskere og bruker mindre enn han: i overkant av 5 l / 100 km i gjennomsnitt mer enn 2000 km turer som forlater oss til slutt, en dom: godt posisjonert i pris, med mye utstyr og fremragende opplevd kvalitet, har denne nye Peugeot 208 Mimbres å bli referansen segmentet ... hvis kjøringen din, du føles bra. Som i mote.