Land Rover fordømmer Kina JMC å kopiere Evoke

Land Rover tar til retten den kinesiske JMC å kopiere EvokeLand Rover tar til retten den kinesiske JMC å kopiere EvokeLand Rover tar til retten den kinesiske JMC å kopiere EvokeLand Rover tar til retten den kinesiske JMC å kopiere Evoke

Det blir ofte sagt at imitasjon er den sincerest form for smiger, men det virker som Jaguar Land Rover Det stopper ikke å være veldig fornøyd med det. Ikke overraskende har den britiske bilprodusenten besluttet fordømme Jiangling Motor Company (JMC) før en kinesisk domstol for to grunner: krenker sine immaterielle rettigheter og urettferdig konkurranse. Grunnen? Anklaget for å kopiere utformingen av Range Rover Evoque.

Sannheten er at denne praksisen er ganske vanlig i Kina. Merker som Geely, BYD og JMC eier ingen skrupler når design inspirert av utenlandske produsenter. Kinesiske estetikk disse kjøretøyene er så åpenlyst som sett sånn, er det lett å gjette hva merkevaren kopiert. Ja, alltid i saker av ytre design: indre og, fremfor alt, mekanikken er forskjellige.

Landwind X7

Jiangling Motor vet hvordan. På den tiden var det komplisert differensiere Landwind MPV Opel Frontera og i 2014 ble den scenen med Landwind X7 og Range Rover Evoque gjentas. Så det virket som de hadde tatt SUV Range Rover og bare hadde endret emblem. Et par år senere, har det britiske merket besluttet å iverksette tiltak på saken tar Cate før en domstol i Beijing. Et trekk som få produsenter utføre og Du kan sette en presedens Hvis Land Rover vinner den juridiske kampen JMC oppmuntre andre selskaper til å ta rettslige skritt.

10.000 bestillinger i to uker

Det forundrer handling fordi det er vanlig at slike klager ikke kommer til å realiseres. Grunnen er enkel; i Kina er det et stort smutthull og lovene som styrer det asiatiske markedet er ganske myk på spørsmål om konkurranse mellom merkene. Gitt dette, er sjansene for å vinne en rettssak er slank og derfor generelt globale produsenter vanligvis ikke ta affære. Dessuten, klagen kan også vende seg mot hvis det kinesiske publikum mener at et utenlandsk selskap er skremmende innenlandske konkurrenter.

Landwind X7

Uansett, har Lange Rover besluttet å stå opp til Landwind. Åtte måneder etter at den britiske bilen gikk i land på den østlige markedet, kinesisk merkevare avduket den nye versjonen av sin SUV X7 i november 2014, og to uker etter utgivelsen mottatt mer enn 10.000 bestillinger; JMC også anslått i 2016 å selge mellom 80.000 og 100.000 enheter av denne modellen. Med begge modeller i sikte, den eneste virkelige forskjellen er prisen. Den Evoque koster mer enn det dobbelte av X7: 400.000 yuan (53,600 euro).

Tolv år for å vinne en sak i Kina

Kritikk for sin blatant likhet snart kom. både SUV ha en svært lik måte: både tak og vinduene er avsmalnet fra forsiden mot baksiden og i retning av den laterale kroppen de er tilnærmet identiske. I tillegg er frontgrillen X7 litt mer avrundet enn Evoque. Som om dette ikke var nok, sett finnes at eliminere de små forskjeller mellom de to bilene slik at for eksempel sette emblem av Land Rover i X7 for 17 euro.

Du kan ikke overse at tvister mellom Land Rover og JMC har ti års historie. Det var i 2006 da den britiske produsenten til sin kinesiske konkurrenten møtte i retten for nettopp den Landwind splitter anses svært lik Land Rover. På den tiden gikk seieren til Jiangling Motor endte registrerer navnet for Europa. Ahead er en lang og slitsom prosess, men det er rom for håp. Honda tok tolv år å vinne en sak i Kina en lokal bil maker lite kjent at kopiert CS-V.

Du kan også være interessert

- Vil du ha en ny bil? Før setter bilen gratis

- Kinesiske kopier av de fleste vanvittige biler

- Zotye SR8: Dette er den kinesiske kopien av Porsche Macan