Spørsmål: hvorfor vitne dieselpartikkelfilter lys?

Spørsmål: hvorfor vitne dieselpartikkelfilter lys?

"Noen ganger er dette vitnet Diesel partikkelfilter står på i en eller to dager og deretter av. Hva kan skje? er indikator en sammenbrudd graven?"

Respons fra vår tekniske ekspert Luis Miguel Vitoria

den "Breakdown" du snakker om deg vi er hyppigere enn den ser ut, og har sin raison d'être. Vi bestemte kontoer eller hva slags bruk du gjør av Leon 1.6 TDI, men tør vi forventer at fremfor alt sirkulere med ham by og i hastigheter og rolige rytmer.

A priori uten å vurdere in situ det problem å være i stand til å detektere bærerkontroll (ortodoks råde kobles til tilsvarende multimeter som umiddelbart identifisere problemet), tør vi å merke seg at bilen stygt forbrent gasser og partikler eksos, hovedsakelig fordi en sirkulerende gjennomsnittlig hastighet nedre som krever teknisk design.

vi ikke misforstå, vi er klar over rigor som er pålagt i form av fart, men spesielt diesel katalysert, som i ditt Leon, De er designet for å flytte i et tempo cruise 120-130 km / t, da vi ofte ikke kan overstige 90. Resultat: Den gasstrømmen er ikke tilstrekkelig, og filter tresko. Prøv å akselerere bilen i nedre tannhjul (andre og tredje, men til og med først med varm motor) til ca. 4000/4500 rpm i små deler og gjentatte ganger.

Kort sagt: når gass ​​resirkulering er utilstrekkelig, en vitnet i instrumentering deg vil advare.

Du kan også være interessert

- Dudas: Jeg kan ta solsikkeolje til en diesel bil?

- Diesel eller bensin: Hvilken er best?