Toyota Prius vs VW Passat 1.6 TDI Bluemotion: Hvilken er best?

Sammenligning: Toyota Prius vs TDI Bluemotion Volkswagen Passat 1.6Sammenligning: Toyota Prius vs TDI Bluemotion Volkswagen Passat 1.6Sammenligning: Toyota Prius vs TDI Bluemotion Volkswagen Passat 1.6Sammenligning: Toyota Prius vs TDI Bluemotion Volkswagen Passat 1.6

Februar i år merket vår tidligere kontakt med Volkswagen Passat 1.6 TDI Bluemotion, modell poeng for å slå BMW 316d en helhet i et komparativt der hoved raison d'être var drivstofføkonomi. Frem til i dag har jeg levd med flere Porsche, annet VW Passat, Audi sporadisk en SUV virvler i alle størrelser, merker og effektnivåer. Og også, for en hel uke, en ny generasjon Toyota Prius, som du kanskje kjenner igjen fra sin luft av Toyota Mirai, den Toyotas hydrogenbil; at du kommer tilbake ikke lenger se et kapell på taket Taxi; eller det samme som nå gjør at du føler deg flau mange andre tradisjonelle biler som bare noen få dager siden du synes den mest allsidige -mecánicamente talende eller raffinert.

Rangere bilen gratisbluemotion, og jeg siterer det andre navnet og ikke navnet på bilen har utviklet seg mye gjennom årene, og har i stor grad effektivisert touch, kjørbarhet og spesielt mekanisk kompromiss mellom brukervennligheten og faktiske forbruk karakterisert ved at som fokuserer på å minimere utslipp biler. Jeg tror dette er den beste utviklingen av alle ren bluemotion som har eksistert og eksisterer i dag ikke forveksles med navnene Bluemotion Technology, brukes i nesten alle biler i dag allerede Volkswagen-, og jeg kan forsikre deg om dette er VW Passat, men den beste, absolutt en av de beste alternativene for de som trenger eller ønsker å flytte til lavere kostnad per kilometer uten å antyde noen bivirkning .

Jeg kunne liste mange andre modeller, men dette Volkswagen Passat 1.6 TDI Bluemotion Det er også det beste eksempel debunks effektiviteten av Toyota Prius som den viktigste årsaken til kjøpet, med den vanlige unntak av profesjonell hvis eneste serien er i byen. Hvis du er verdt, i mitt tilfelle tok jeg fire generasjoner å assimilere Prius som en brukeropplevelse i stedet ultra effektiv og nyttig transportverktøy, kraftig forbedret i denne nye utgaven hvilken prestasjon og faktisk forbruk, nettopp, de har en stor liten skritt tilbake. så, Hvis du ser på Toyota Prius for sine tall, er du fortapt... fordi det er ikke det beste av denne nye bilen; han beveger seg bare i sitt eget tempo, og selv om du sannsynligvis vil falle også overga seg til hans andre fordeler, jeg vedder på at du ikke vil falle inn i denne ubestemmelig kjører forrige generasjon.

Volkswagen Passat, et lokomotiv

Selv tar hensyn til nevnte "normalitet" av Denne Passat 1.6 TDI Bluemotion Volkswagen, dykking i trafikken med det innebærer å ta visse regler. Et tiltak manøvrer godt i gang og meter og bli involvert i kjøring viet en hånd for å skifte og ett øye til motorturtall, og at VW har tatt denne oljen liten motor 1.6 TDI 120 hk. Hjulpet av de mest konstant og lav hastighet der vi har vært i bevegelse i det siste på veien, ogste Passat ikke bare ikke kampen i det hele tatt i virkelig trafikk, men selv vil det virke smidig nok respons.

Toyota Prius vs Volkswagen PassatJeg tar av meg hatten for denne spesialiserte Volkswagen Passat 1.6 TDI Bluemotion 120 hk, med en familie på slep er hun i stand til å bevege seg tilsvarende forbrukstall en god nytte. Alle også involvert i en høy kvalitet miljø og isolasjon, som bekreftes av tallene for lyd som ville relativt høyt til allerede veldig stealthy Toyota Prius, mye tregere enn sin motstander i full gass, denne øvelsen sjelden låne mot rente til Prius. Fordi deres tilstand automatisk, forbikjøring evne selv er mer enn verdig og trygg.

I denne utvekslingen av biler, nå mellom Toyota Prius og Volkswagen Passat 1.6 TDI Bluemotion, Hjernen din begynner nå å fokusere på små og store forstyrrelser som bør gå glipp av når jeg konfronterte ham med de nevnte BMW 316d. Disse små bevegelser eller 1,6 TDI motor cabeceos på passende stativ når du akselererer eller slutte å gjøre er bare et lite eksempel på hvordan det endrer begrepet livskvalitet gjennom linsen av Prius. Suma mekaniske vibrasjoner mens erkjenner gode arbeidet som er i legemet av Volkswagen Passat, den kilende som sender turbo frem gjennom pedalene; eller hender fra rattet eller girskifte som krever ganske medvirkning av føreren; ... støy. Enten i ro eller fra det øyeblikket at du kaster skyting: den Toyota Prius synes rett og slett en annen galakse.

Forbedret uløst effekten av glidning e-trinnløse transmisjon Prius: Det er faktisk bedre isolasjon som utvanner effekten. Akselerasjonen er akustisk mer naturlig. Og endre seg selv, med sin lille spaken, det er en virkelig godbit ved manøvrering. Også sin trå, kvalitet eller effektivitet patching ... Ingenting gjør dette ny generasjon Toyota Prius med sine forgjengere. selv om svært "al dente" og for min smak litt tørr på bakakselen, demping fungerer mer effektivt og naturlig utforming av denne spesifikke Volkswagen Passat, i hvilken dempeeffekten har for stor innflytelse et stort hjul av høy profil tillegg spjeld kombinert med korte turer som kommer små, hurtige og intense bevegelser.

Likevel, til tross for dette faktum, ikke krysse ut Volkswagen Passat 1.6 TDI Bluemotion ubehagelig og ja jeg fortsetter å understreke plettfri kvaliteten på chassis i form av dynamisk oppførsel, setter en fortsatt uoppnåelig bar for Toyota Prius kraftig forbedret, hvilken Jeg fortsatt finne adresse treg, og hvis bremsepedal er likevel umulig å nøyaktig modulær i sin første kvartal tur. mer "elektrisk", I tillegg til disse mange stadier i byen som kan dekke i elektrisk modus, forutsatt at ruten er gunstig eller svært forsiktig modulere akseleratoren, Toyota Prius Nå fremtiden bringer deg raskt koble fra forbrenningsmotor på veien, selv ved hastigheter på 100/110 km / t, selv poster oppnås ved Volkswagen Passat Bluemotion lokomotiv vil ikke lenger gå tilbake til stede, men det siste: Toyota Prius nå tilbringer halv liter mer enn før, selv om forbruket er fortsatt svært lav i absolutte termer.

Toyota Prius vs VW Passat 2016Kort sagt, vår data

forbrukDet viktigste i disse salonger delen. Jo mer byen, mer trafikk er bedre effektivitet viser Toyota Prius, er den gjennomsnittlige forbruker straffet med en god vei rekord i absolutt verdi, men ikke i forhold til teknologien bak det. den Volkswagen Passat bare en mester: 4,6 l / 100 km av endelig gjennomsnittlig sammenlignet 5,2 l / 100 km Toyota Prius.

akselerasjonHva bestemmelsen leter etter? En er rimelig treg (Passat), den andre er veldig treg til å tørke (Prius). Forskjellen er at, sammenlignet med nonchalanse av Toyota Prius i denne øvelsen, Volkswagen Passat've måtte tråkke på clutchen tre ganger før den når 100 km / t; eller fem, før du passerer gjennom de første 1000 meter. 0 til 100 km / t på 10.29 sekunder i VW Passat Bluemotion... og 12,22 sekunder i Toyota Prius.

Frenada: Kritisk på korte avstander. Denne øvelsen gjenspeiler ikke, i meter, modulasjon og pedal føler fortsatt svake punktet i en Toyota Prius som på korte avstander, er det fortsatt vanskelig å modulere nettopp for å unngå brå oppbremsing i de siste meter. i Prius 73,7 meter stopper fra 140 km / t.... og Volkswagen Passat TDI er 76,3.

sonority: to Toyota Prius en. Toyota hevder at bedre kvalitet og høyere nivå av isolasjon fra den utgående generasjon, og jeg bærer vitnesbyrd om at, bortsett fra på full gass, er en super stille bil, men nok til å vite våre tall for å forstå det gode arbeidet som VW har gjort rundt bilen. Alltid en til to desibel under i alle hastigheter.

forbikjøring: Verdt automatisk effekten av den doble bidraget av styrken til de to motorene er Toyota Prius. Ikke veldig fort, men mer effektiv enn en rival som har mekanisk system må ikke miste av syne hvis du trenger maksimal fleksibilitet som du kan gi.

Effekt og dreiemoment. I 1,6 TDI Volkswagen Passat målte vi 90 prosent av maksimalt dreiemoment mellom 1500 og 3000 omdr./min, men dens elastisitet er i fortynnet ved virkningen av sin lange og åpne overføring. Toyota Prius, i mellomtiden, mister offisiell makt, men hans Electrics gevinster fremtredende: 122 hk har Prius for Passat 126,7. Mål og vekt. Toyota Prius har god fremdrift. Større i alle dimensjoner enn sin forgjenger, den japanske tilbyr allerede et veldig godt forhold mellom utvendig størrelse og innvendige mål, men det er umulig å konkurrere med den gigantiske Volkswagen Passat: 87 cm foran beinet 77; 91 cm vender 90; og 610 liter bagasjeplass sammenlignet med 440 Toyota Prius.

Du kan også være interessert i:

Vi testet Toyota Prius

VW Passat GTE vs BMW 330e

Volkswagen Passat GTE: deres forbruk