Honda Civic 2017: dette vil være den tiende generasjon

Honda Civic 2017: lengre, bredere, lavereHonda Civic 2017: lengre, bredere, lavereHonda Civic 2017: lengre, bredere, lavereHonda Civic 2017: lengre, bredere, lavere

den tiende generering av Honda Civic begynte sin reise. Honda gjenoppliver sin turbo bensinmotorer, denne gangen bo, starter med den kommende Honda Civic. De vil begynne i Europa med en motor 1,0 tresylindret 129 hk (95 kW), pluss en andre trinnet firesylindret, 1,5 liter og 182 hk (134 kW).

For disse nye motorer Honda Civic 2017 De har utviklet et godt ny manuell girkasse sekstrinns. I de siste tre årene har vi ledet to ganger utstyrte prototyper av disse motorene (se artikkel nye motorer 1,0 og 1,5 VTEC Turbo), mens myk og sprek, men denne gangen de er allerede ute i serie montering. Likevel vet vi ikke forbruket sitt, men det er fortsatt seks måneder før du begynner markedsføring.

En ting å merke seg er at Honda Civic 2017 vil innlemme en Honda komplett sikkerhetspakke Sensing i alle sine versjoner, som den inneholder flere funksjoner til den amerikanske versjonen, som intelligent fartsholder som forventer når noen endrer baner foran deg "trekke den hule".

Honda Civic Diesel ni-trinns automatgir

Faktisk, Honda Det tar en måned produksjon denne varianten femdørs Civic, fordi for første gang eksporten til USA fra Storbritannia. Europeiske versjoner vil ikke begynne å selge til mars. det vil end 2017 når dieselmotoren vil, den vennlige, nøysom og pålitelig 1.6 i-DTEC 120PS, slik at hittil eksistere fem-dørs versjoner av to generasjoner av Honda Civic. Det vil også være automatiske girkasser i bensinen vil bli CVT kontinuerlig variabel, mens for 1,6 i-dtec har utviklet en dobbel-clutch boks ni tannhjul.

under enda lenger se Honda Civic Tourer (stasjonsvogn versjon) niende generasjon, "Etter deres normale livssyklus," recalcan- oss, og vi kunne se levende hvordan den er satt sammen blandet med andre modeller -inkludert den nye Honda Civic eller CR-V fleksible anlegg i Swindon.

Honda Civic 2017Honda Civic fornyer

Hvis det i løpet av de siste to generasjonene Honda Civic futurístico kunne skilte med sine elskere og motstandere, for den tiende generasjonen ønsket en fullstendig renovering. Som en global bil, måtte han lykkes i verden og de dyptgripende endringer i ingeniør De sier at har vært større prosjektering Honda- De forlot tydelig sett i konseptbilen, utenfor og spesielt inne.

I konseptet, 2017 Honda Civic har vokst i lengde betraktelig, tretten centimeter som, sammen med den tre centimeter lengre akselavstand forutsatt mer plass De sier at benet 4 cm opprettholde en offisielt trunk identisk. Samme transportkapasitet -a mer liter, som ikke telle, men munn bredere og lav belastning. som er bredere og nedre, Ikke bare det ser større, men har også mer skulderplass både bak og foran. Til to centimeter høy tapende ikke påvirker takhøyde De har senkes med fire cm bak benken. Med mindre enn 1,80 og taket føler deg veldig nær, selv om skummet vil hjelpe feiteste. Front også gir mer enn å sitte under dagens Honda Civic -3,5 cm, nok til å ha en følelse av å kjøre en sport mer enn den nåværende trenden ser ut til å kjøre en SUV. Dette er mulig fordi Drivstofftanken er ikke under forsetene og vender tilbake til en bakre vanlig situasjon. Farvel dermed sitteplasser allsidighet "til Honda" tilbake til en tradisjonell 40/60 når seteryggen. Ja, gulvet igjen til boot med seter kastet er veldig flat. Den lave sit kan være uforenlig med synlighet, men Honda Civic og vi sier at dypt endrer sin teknikk og har Vinne fikk en grad i sikt forover! selv så sitter. Som hele rammen er ny, De kunngjøre en gevinst i vridningsstivhet på 52 prosent og som også riper omtrent en centimeter i tykkelse frontrute søyle, igjen bedre synlighet.

Honda samfunns 2017 omdreining mot normalitet

Honda Civicden dirigent som vil sette pris flere endringer Honda Civic 2017, ikke bare for hva du har foran øynene dine, hva vi vil snart. ikke lenger høre drivstoff flytte under den-stopp / start bringe disse tingene å avsløre ruidos- og føler omsluttet av en dyp midtkonsollen modul, Stor kapasitet. Det skjuler en USB-kontakt. Det er ikke alene, fordi girspaken går kort og jevn drift er plassert på konsollen som er utkraget og etterlater en plass under for en annen tilkobling og tilgang til innskudds stedene. På øverste del en induksjon lader til telefonen din og, på dashbordet, styrer HVAC og berøringsskjerm god oppløsning. Ren og enkel, ingen apabullar som før med knapper og flere knapper, med ny tilkobling og kompatibilitet med Apple og Android. De vil bli tilbudt tre lag med lyd, den mest sofistikerte med 11 høyttalere og 465 watt og 160 watt grunn.

Etter to generasjoner Honda Civic prøver å overraske med en uvanlig instrumentering, nå føreren har et ratt foran fine figurer med knapper tyske, pluss en Instrumentpanelet mer tradisjonelle estetiske, men består av tre digital TFT. Sidene er for nåler og -den brennstofftemperaturindikator i seg selv er fysikalsk og i sentrum tredje skjermen, konfigurerbar informasjon (navigasjon, telefonbeskjeder, Kjørecomputer, etc.), Syv inches. Vi har sett Sport-versjonen av Honda Civic 2017 og bærer lyse metallpedaler, som også sett i den amerikanske versjonen. Det er mest vanlig nå, med den kjente knappen for å starte -iluminado blank eller røde, mens konsollen knappen finne en enestående adaptive demping utviklet av Showa. Ikke magnetoreológica Honda Type-R, men en tradisjonell, ved å justere hull; Likevel, ingenting utbredt i segmentet. Frame stivhet Honda sier innflytelse til å få en bedre ytelse og kjørekomfort. Bredden, akselavstand og lavere tyngdepunkt er alltid gode utgangspunkt eiendeler for sikker kjøreatferd. De sier aspirere til Audi (referanse) kvalitet, eleganse og dynamikk, for eksempel med en dash av ett stykke eller at rikelig isolasjonsmateriale vi så i fabrikken, mer "nitid ingeniørarbeid"- tar sikte på å slå sine rivaler genera produsenter. De tror de har oppnådd "være i den delen av kompakt med hensyn til kjørbarheten". I fronten suspensjon er en McPherson mens bak et multipunkt, noe som selv en Audi A3 ikke tilbyr i alle sine motorer. For å øke komforten, ankere av den suspensjoner er montert på hydrauliske bærere.

De har ikke snakket vekt, med mindre kroppen selv, 16 kilo sparer strøm Honda Civic hensyn til. La oss se hva som skjer med hele bilen, gitt større utstyr og komplett sikkerhetspakke Honda Sensing. Kanskje etter Paris Motor Show gå å fullføre disse spørsmålene.

Honda Civic 2017: motorer og tekniske data:

Honda Civic 5p

1.0 Manual

1.0 automatisk

1.5

1.5 automatisk

makt

129 hk (95 kW) ved 5500 rpm

129 hk (95 kW) ved 5500 rpm

182 hk (134 kW) ved 5500 rpm

182 hk (134 kW) ved 5500 rpm

par

200 Nm (20,4 mkg) ved 2250 rpm

180 Nm (18,4 mkg) mellom 1.700 og 4.500 omdr./min

240 Nm (24,5 mkg) fra 1900 til 5000 rpm

220 Nm (22,4 mkg) mellom 1.700 og 5.500 omdr./min

marsjer

6

CVT (7 simulert)

6

CVT (7 simulert)

forhjulsoppheng

McPherson (adpatativa dempning på visse nivåer)

bakhjulsoppheng

Multi (adpatativa dempning på visse nivåer)

lengde

4,497 m

bredde

1800 m

høyde

1,421 m

kamp

2700 m

bagasjerom

478 liter

Du kan også være interessert i:

Så vil den nye Honda Civic 5-dørs 2017

Honda civic type 2007-2010 andre hånden

Honda Civic Type R, Seat Leon Cupra, Renault Megane Trophy og Peugeot 308 GT