Mazda: SKYACTIV teknologi vil utvikle seg og

Mazda: SKYACTIV teknologi vil utvikle seg ogMazda: SKYACTIV teknologi vil utvikle seg ogMazda: SKYACTIV teknologi vil utvikle seg ogMazda: SKYACTIV teknologi vil utvikle seg og

Sikker vet du hva en dieselmotor. Ja, diesel. Otto er den bensinmotor. ¿Hva vil Diesotto? For at, som en maursluker, eller maur, eller bjørn, en motor som Noen ganger virker det som Diesel, andre som bensin, med et eneste drivstoff, bensin. Er det fjern fremtid som snakket da han talte Mazda SKYACTIV tilbake i 2009. En fremtid som er stadig nær samtale SKYACTIV Generation 2 lover 30 prosent mindre forbruk.

Mercedes Diesotto

homogen forbrenning

Diesotto er riktig navn registrert av Mercedes for slike motorer, som alle søker, men bare gni på gang. Teknisk betegnet Homogen Combustion eller HCCI (High Charge Compression Ignition) og prøver å forene det beste fra begge verdener, lavt forbruk av dieselsyklusen med lave utslipp (Før passering katalysatorer) bensinmotor. Mange andre produsenter har sagt de få motoren fungerer på denne måten, men problemet er at det er så spesielle øyeblikk, tråkket på gasspedalen og noen få millimeter bare ved svært lave turtall, fordelene er ubrukelig. Minst, så langt.

Mazda homogen forbrenning

Ifølge Mazda, vil situasjonen endre seg når de får dem og kaste 2 SKYACTIV det de kaller sitt modellprogram syvende generasjon, 2020, Vi forstår at det vil være etterfølgeren til fortsatt ung familie av CX-5. Da vil det ha trådt i kraft å begrense utslipp av CO2 i EU til et gjennomsnitt på 95 g / km (2017) og spirende være 75 g / km (2020).

Med SKYACTIV bensinmotor 2 vil være i stand til å jobbe med masse (som gasspedalen) Gjennomsnittlig og til og med opp til 4000 rpm regimer i denne spesielle modus ved forbrenning, som vist med sin grafikk. Den homogene forbrenning (eller HCCI, i henhold til dets akronym på engelsk), utføres spontant, uten medvirkning av tennpluggen, slik som en dieselmotor ... men drivstoffet er bensin. bare når sterkt ber motoren går inn i en konvensjonell operasjonsmodus, drivstoff og gnist.

diesel kompresjon

De har fastslått at en kompresjonsforhold på 18: 1 ville være ideelt for denne type av bensinmotor SKYACTIV 2, mye høyere enn 16: 1 mest aktuelle Diesel og mye høyere enn en hvilken som helst bensinmotor, og med den meget høye 14: 1, SKYACTIV første generasjon. Of course, løpende konvensjonell bensin, er 95 oktan eller 91 oktan USA eller Japan. Hvordan er det mulig at ikke produserer skadelige detonasjon sprengnings motorer om andre kan ikke engang se ut til 11: 1? For en fullstendig aktiv forvaltning av distribusjon, noe som praktisk talt justere selve kompresjonen som variabel komprimering motoren, under fasene i hvilken kraftbehovet krever et forhold brennstoff / luft som en konvensjonell motor (såkalt støkiometrisk blanding).

Dette er nøkkelen: mens du kjører homogent forbrenningsluft kommer inn mye og lite drivstoff og diesel, slik at forbruket er lavt. Og ja, antennes bensin spontant når den utsettes for en slik høy kompresjon og gjør også mye mer energi. Belysning samtidig i hele forbrenningskammeret, er forbrenningen bedre, uten temperaturtopper, slik at avgassene er renere, noe som krever mindre rengjøring. Ved da? Vi sa: ingen dato. Og kostnaden av motoren, sikkert mye billigere enn om det hadde vedtatt et hybridsystem.

Hybrid Mazda 3

hybridisering minimum

De utelukker ikke eksistensen av en hybrid Mazda, men det vil være en potent hybrid som den nylig lanserte Mazda 3 Hybrid i Japan, elektrifisering ved hjelp av en hybrid tatt fra Toyota, med en elektronisk egen. Dette Mazda 3 Hybrid får 136 hestekrefter og forbruk (i henhold til japansk syklus) på 3,2 l / 100 km, men sier det svarer en meget høy etterspørsel i Japan for hybrid biler.

I stedet Mazda mener at det mest fornuftige fra synspunkt av effektivitet (når omstendighetene rundt CO2-utslipp og krever) Det vil være en hybrid elektrifisering svært lys, med et lite batteri, akkurat nok å starte marsjen, beveger seg med svært lav hastighet og alt dette, basert på den energi som gjenvinnes fra bremsing.

Mazda i-ELOOP utvinning

Vi mener

Hvis du tør å lete lenger, har Mazda også på agendaen det de kaller SKYACTIV 3 adiabatiske motorer som ikke mister varmen ... En chimera forfulgt i flere tiår. Ifølge Mazda, vil de få og være så effektiv som den i 2025 har noe å misunne elektrisk for utslipp av CO2 (hvis man tar hensyn til at avgis til å generere elektrisitet som de vil fylle batterier). Hvis det ikke var fordi de var i stand til å utvikle Wankel i en slik grad som å vinne Le Mans, synes det bare en drøm ...

24 timer i Le Mans