2016 Verden Endurance: Toyota TS050 Hybrid, japansk revolusjon

Toyota TS050 Hybrid, alt ut i WECToyota TS050 Hybrid, alt ut i WECToyota TS050 Hybrid, alt ut i WECToyota TS050 Hybrid, alt ut i WEC

Etter en skuffende 2015 for Toyota i Verden Resistance (WEC), med bare to pallplasser, 2016 er et år med revolusjon for den japanske. For den nye sesongen, som starter 17. april med 6 timers Silverstone, Toyota Debuterer ny generasjon av sin hybrid LMP1 prototype.

Toyota TS050 Hybrid Den nye, som vi sa, er en revolusjon i forhold til sin forgjenger, TS040, 'fordi' i store deler av nye forskrifter begrense mengden drivstoff som kan komme inn i motoren og påvirker de tre merkene som er involvert i LMP1, den øverste divisjonen mesterskapet grop Toyota, Porsche, siste mester og Audi.

Toyota TS050 Hybrid 2016

Toyota TS050 Hybrid: ny turbo bensinmotor

Nesten alle japanske racing bil deler har blitt fornyet, og starter med mekanikk. bensinmotor atmosfæriske V8 3.7 er forlatt av ett nye V6 direkte innsprøytning biturbo 2,4, utvikle en 500 hk makt. Denne endringen kommer selv med en ny girkasse, syv-trinns sekvensiell, for å tilfredsstille egenskapene til kompressormotor, som har større dreiemoment og en nye kjølesystemet.

den elektrisk del,, som motorer for fremre og bakre aksel er opptatt, blir det opprettholdt. Oppgaven til disse motorene vil være å gjenvinne makt under bremsing og deretter konvertere den til ekstra kraft under akselerasjon. Kraften her er også anslått til rundt 500 hk, slik at vi sammen den japanske speedster fortsetter å utvikle 1000 hestekrefter i sin nye generasjon.

Toyota TS050 Hybrid 2016

Toyota TS050 Hybrid: med litiumbatterier

Den store nyheten i den elektriske delen er funnet i den delen av energilagring. Så langt, Toyota hadde valgt en Nissinbo supercapacitor å imøtekomme denne energien gjenvinnes under bremsing; i den nye TS050 Hybrid, er det valgt litiumbatterier, et system som vil tillate økt ytelse i Elektrisk kategori 8 Mj / rev der det vil delta i år Toyota (6 Mj / retur i tidligere år).

Å være i en av disse kategoriene eller annen bestemmer mengden strøm som hver bil kan levere i hver eneste sving, referere til en vridning til den Le Mans kretsen. En mer megajoules per runde, jo viktigere elektriske delen, som vil kompensere liksom drivstoff restriksjoner for alle lag. Porsche gjentas et år i åtte Mj / tilbake i sin 919 Hybrid, mens Audi er gått 6 Mj / tilbake med sin nye R18 (igjen hybrid Diesel). Både tyske prototyper har også litium-ioner.

Toyota TS050 Hybrid 2016

Toyota TS050 Hybrid: nye aerodynamikk, nye farger og piloter

del aerodynamikk den nye japanske prototype har også vært optimalisert, da flyttingen av de mekaniske elementer som har ført til endring av fronten. Suspensjonen og mye av rammekomponenter er blitt modifisert i den nye Toyota Hybrid TS050 som har samlet 22.000 kilometer med test før den første offisielle møte for alle lag på Paul Ricard, hvor Toyota har vært den nest raskeste mark etter Porsche.

den nytt navn racing team av japansk merke, Toyota Gazoo Racing, bringer nye farger til kroppen av bilen sin for WEC, med fremtredende for de røde, hvite og svarte.

I den delen av piloter, Hybrid TS040 nummer 5 Det vil bli drevet av Anthony Davidson, Sébastien Buemi og Kazuki Nakajima, mens nummer 6 vil ta deg Stéphane Sarrazin, Mike Conway og Kamui Kobayashi. Sistnevnte er den store nyheten, som japanerne kommer til å være testfører også japansk merke til Race Driver for 2016 Ryo Hirakawa Programmet vil være en del av Toyotas unge sjåføren.

Toyota TS050 Hybrid 2016

Du kan også være interessert

- Audi R18 e-tron quattro 2016 nye rival for Porsche i WEC

- 24-timersløpet på Le Mans 2015: Porsche og Hulkenberg de store konger