Volkswagen skandalen: hva som skjedde et år senere?

Volkswagen skandale utslipp, hvordan er situasjonen?Volkswagen skandale utslipp, hvordan er situasjonen?Volkswagen skandale utslipp, hvordan er situasjonen?Volkswagen skandale utslipp, hvordan er situasjonen?

700.000 biler var eller er berørt i vårt land for uregelmessigheter i sitt styringssystem NOx-gasser (NOx). Som vi rapporterte Volkswagen Group kilder, noen av dem, de som syklet EA 189-motoren 2.0 TDI blir reparert siden februar 2016. Det neste trinnet skjer for å løse problemene i EA189 1.2 TDI-motorer og KBA, det tyske byrået som driver "godkjenning" av løsningene slik at aldri være noe problem, gitt grønt lys i midten av august for å modifisere programvaren spesifikke for disse dieselmotorer i samsvar med lov om utslipp. Nå begynner arbeidet med de berørte for å identifisere alle berørte enheter og DGT kontakt med kunder via mail merker. Før slutten av september eller begynnelsen av oktober vil ikke nå de første bokstavene til kunder Seat Ibiza og Volkswagen Polo.

Løsningen er lengre og mer komplisert når det gjelder den 1,6 TDI-motoren 189 EA. KBA har ennå ikke sertifisert nikk til løsningen foreslått av Volkswagen og passerer gjennom retusjering programvare, men også omfatter en stabilisator inntak flyt det reduserer turbulens og å tilsette brensel i riktig NOx-utslipp. i Volkswagen forventes å ha en sertifisert løsning og testet ved KBA for denne motoren 1.6 TDI 189 EA før utgangen av året. Dette intervensjon ville innebære en verksted inngang en time for den totale løsningen på problemet uten kostnader for brukeren.

Volkswagen skandale, hva som skjedde et år senereVolkswagen skandalen: hva biler har allerede blitt reparert?

Siden februar 2016, har femten modeller av Volkswagen-konsernet fikk programvareoppdatering kreves for å møte de offisielle tallene som er godkjent i en lovlig måte for motoren EA189 2,0 TDi. Audi A3, A4, A5, Q5 og A6, Volkswagen Amarok, Passat CC, Tiguan, Golf, Jetta, Scirocco, Touran og Caddy, Skoda Superb og Octavia og Seat Exeo, Leon, Altea og Ibiza som sto på det tidspunktet den berørte motor, ble de kontaktet via DGT å foreslå en steg for verkstedet og forlater problemet løst på en halv time uten kostnad for brukeren.

Volkswagen skandale: Müller og andre ledereVolkswagen skandale: hvordan er det rettslige spørsmålet i vårt land?

den Ved åpnet av Audiencia Nacional mot gruppens forelder, Volkswagen, som en produsent av motorer pågår mens hvis det har vært tre rettsavgjørelser -Torrelavega, Zaragoza og Valencia gi Grunnen til at Volkswagen Group mot privatkunder De utgir seg skader. Den amerikanske sak avviker fra spansk av ulik lovgivning siden USA NOx grenser er langt strengere enn i Europa -30 mg / km sammenlignet med 180 mg / km vi har i vårt kontinent og "Europeiske" løsninger ikke tjener til å oppnå disse grensene, noe som fører til flere studier, mer tid til å finne den rette vei og høyere kostnader for reparasjoner. I tillegg er en Mekanisk Diesel er fortsatt lite tilstedeværelse i USA, vil de bli straffet i sin restverdi noe som ikke har skjedd i Europa, noe som har ført Volkswagen å tilby brukerne tilbakekjøp av sine biler i det amerikanske markedet, og har selv fått noen rettslig velsignelse, så halvparten av amerikanske kunder med en dieselmotor uregelmessig i dette landet har valgt å dra nytte av denne tilbakekjøps.

I alle fall når vi fortsetter å vise kilder til Volkswagen Group, KBA fullmakt til å gjennomføre en endring Så langt bare retusjering programvare- skjer etter det konstaterer at godkjenning er oppfylt mål på utslipp og er ikke berørt elementer som forbruk eller strøm tilgjengelig.

Reparasjoner i Europa: Siste nyheter

En dato for 7. september bilene berørt i Europa allerede har en reparasjonsløsning med 50 prosent.