Kia Niro HEV: Testing og prisene første hybrid SUV Kia

Dette er den første Kia hybrid SUV, HEV-NiroDette er den første Kia hybrid SUV, HEV-NiroDette er den første Kia hybrid SUV, HEV-NiroDette er den første Kia hybrid SUV, HEV-Niro

i september leveranser begynne første hybrid SUV Kia, den nye Kia Niro HEV. Vi kjører i sin kommende-in Spania, allerede definert versjoner som utgjør utvalget i vårt land.

En av attraksjonene i Kia Niro HEV, hybridteknologi Dessuten er det din pris. Den nye Niro kommer til vårt marked nedenfor 20.000 euro unntatt Pive Plan, en pris som plasserer ham som en av de billigste hybrid. Og er at Kia Han har valgt å forholde seg til denne nye modellen to av segmentene som vokser og med større prospekter fortsette å gjøre det, at av de SUV og hybrider. Faktisk, én av fire biler Det er solgt SUV og kortsiktige prognoser anslår at allerede en av tre.

Kia Niro HEV

den Kia Niro HEV Det kan være omfattet mellom SUV den kompakt kategori med 4.35 meter lenge, utheving for omsorg utvendig design fører til ham tilbud motstandskoeffisient Cx 0,29. En flytende design som fremhever dens korte overheng foran og bak som flytter til interiør, der Kia har klart å skape et svært hyggelig miljø med et dashbord hvor alt er nær for hånden og Informasjon på instrumentpanelet og midtdisplayet meget fullstendig, inkludert drift av hybridsystemet, noe som gjør det mulig å kontrollere hele tiden som den energien som beveger seg genereres Kia Niro. Touching hver bryter eller knapp betegner en høy produksjonskvalitet og justeringer meget solid, formidle en følelse av en høyere segment bil.

For former og størrelser, er det ingen tvil Kia Niro SUV personlighet HEV, selv bakkeklaring er bare 16 centimeter. Nei, som i Toyota Rav4 Hybrid, firehjulsdrift versjoner med en annen elektrisk motor, men hans filosofi er ikke det, men å gi daglig bruk store doser av komfort og allsidighet. Det kan også bli den første bilen av en familie, fordi Kia Niro støtter fire passasjerer og bagasje rikelig saklig.

Kia Niro HEV: vi flytter

bare en road noe rettferdig for de som ønsker svært dynamisk kan begrense det, men i de fleste tilfeller Niro overbevise for deres evne til å bevege seg på middels hastighet. Silence står opp og viser i bytrafikk, med den første handlingen av den elektriske motoren leveres på marsjen greit å ikke tilby, som andre hybrider, alternativet som sirkulerer i 100% elektrisk modus ved å trykke på en knapp. Road skiller seg ut for hastigheten som den opererer takket være automatisk to-clutch sekstrinns DCT, og viser en jevn drift og bidrar til forbindelsen mellom termiske og elektriske motorer er virkelig fint for mykhet. Endringen omfatter et program sport noe som gir en manuell sekvensiell bruk med spak, men uten padleåre på rattet. En mer eller mindre rolige rytmer, tilpasse våre drivende drift av hybrid sett, vi kan oppnå veldig stramt forbruk, i miljøet av fem liter, men hvis vi krever hard akselerasjon enten å avansere, eller for å holde tritt i bratte skråninger og generere mer støy enn ønskelig drivstoffkostnader det synes å stige også mer enn ønskelig. Vi blir nødt til å vente på vår grundige test for å bekrefte dette.

Kia Niro HEV

Og hvis vi sier at ytelsen nivået er ikke veldig høy er det også delvis av rammen som er sikkert mer enn nok for pushability av hybridsystemet, utviklet i fellesskap 141 hk makt. Vanskelig å fornærme denne nye rammen, en plattform utviklet spesielt for denne modellen-og for nesten bror Hyundai ioniq- og kombinerer en høy grad av komfort med meget sterk svingegenskaper. Snarere suspensjon kaster fast, og myk generelt og rask styring, beveger seg mellom kurvene med bemerkelsesverdig effektivitet, spesielt i versjoner med hjul 18 inches og 225/45 dekk, som tilsvarer det høyeste nivået av utstyr Emotion. Med de av 16 inches og måler 205/60, vinner i komfort og forbruk noe lavere, i det minste i henhold til offisielle data.

for spanske markedet, De er definert tre nivåer av utførelser, Concept, Drive og Emotion, med priser som starter henholdsvis 19,985, 21,385 og 24,385 euro. Fra den første, er det standard systemvedlikehold bæreskinne, LED-lys, cruise control, bluetooth eller klimakontroll Blant høydepunktene, og legger til følgende foldespeilene med intermitterende nivå, takrails, kamera parkeringshjelp med bak parkering sensorer og leseren med 7-tommers skjerm. For de som ønsker det høyeste nivået av utstyr, Emotion omfatter den ovenfor nevnte 18-tommers hjul, adaptiv cruise kontroll, bi-xenon nettleser med 8-tommers skjerm, møbelstoff og lær eller trådløs lading system for mobil.

Kia Niro spansk markedspriser

1,6 Concept HEV: 19,985 euro

1,6 HEV Drive: 21,385 euro

1,6 HEV Emotion: 24,385 euro

Du kan også være interessert

- Beste SUV for mindre enn 20.000 euro

- Aegis: autonome SUV tryggere, ifølge Land Rover

- Seat kunne lansere en stor SUV i 2020: super Ateca?

- Vil du ha en ny bil? Før setter bilen gratis