Takahiro Hachigo, ny president i Honda

Takahiro Hachigo, ny president i Honda

Oppsigelsen er motivert av et år Fit hybrid modell har opplevd flere problemer. I tillegg til dette er mange samtaler for å erstatte Takata kollisjonsputer, de har vært i stand til å være relatert til døden av seks personer.

"Jeg tror dette tiltaket er et forsøk fra Honda å nå nye horisonter, noen som forsvarer harmoni sier Takaki Nakanishi, administrerende direktør i Nakanishi Research Institute og veteran automatisk analytiker.

Hachigo har uttalt at oppsigelsen var en avgjørelse selv, og, 'som mange i Honda', mente han Ito 'var klar til å fortsette som administrerende direktør i det minste for en ny periode. "

Den neste administrerende direktør i selskapet jobbet på Odyssey minivan og CR-V crossover, som sprang til sin nåværende stilling som administrerende direktør etter en årlig generalforsamling i slutten av juni Honda. Han har vært i selskapet siden 1982 og er i dag visepresident i R & D grenen av Honda i Kina.

I mellomtiden, Ito tok over som administrerende direktør i Honda i 2009, sammenfaller med starten på krisen i bilindustrien. I løpet av de neste årene Jeg måtte forholde seg til harde slag i salg, produksjon og profitt. Fra sin avskjedssøknad vil bli en rådgiver for selskapet.