Lamborghini Huracán performant: Dette er den raskeste bilen på Nürburgring

Lamborghini Huracán performant, den raskesteLamborghini Huracán performant, den raskesteLamborghini Huracán performant, den raskesteLamborghini Huracán performant, den raskeste

Vi visste allerede at Lambroghini orkanen ny performant Han hadde slått rekorden på Nürburgring. 6: 52,01 klart å detronisere Porsche 918 Spyder i ikke mindre enn 5 sekunder. Gangen var det med en kamuflert og nå, under bilutstillingen i Genève 2017-versjonen, da Lamborghini har offisielt presentert for verden den endelige versjonen. Hvem har brutt rekord i Nürburgring er mer viktig å vite at det har gjort med den siste V10-motor som er på markedet, Han delte med sin tvillingbror, Audi R8. La oss se hva som har endret seg for å nå denne flotte resultatet.

Lamborghini Hurricane performant identisk basis anvender den konvensjonelle modell, hvis en slik bil kan tildar konvensjonelle, klar. Den kombinerer aluminiumsramme med karbonfiber, forsynt med en ramme som varierer avhengig av behov og torsjonsmotstand. Performant i ved hjelp av denne kombinasjonen av karbonfiber til den fremre og bakre spoilers, hette og bakre støtfangeren og diffusoren er utvidet, oppnå vektreduksjon 40 kilo. Legger til et nytt system aktiv aerodynamikk, at Lamborghini har døpt ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva) og det er i stand til å variere belastningen avhengig av behovene. Den fremre spoiler inkorporerer en elektrisk motor som beveger et klaffer for å generere større belastning eller tillate luft å unnslippe når han må være mer aerodynamisk. Disse deflektorer kan flyttes mindre enn 500 millisekunder, så ytelsen er svært rask.

Lamborghini Huracán performant

Når de aktive deflektorer ALA genereres lukke mer downforce, nødvendig for høy hastighet i svinger og bremsing. Imidlertid, når den er åpen, tillater passasje av luftstrømmen til bunnen av Hurricane, for derved å tillate raskere. På baksiden er det fire linjer etter panseret. De to anleggene er alltid åpne for sørge for ventilasjon og kjøling eksos, mens den ytre er forbundet med den bakre spoiler, varierende strømning gjennom to avvisere, slik som foran, de varierer sin åpning med en elektrisk motor, som arbeider med ALA foran system. Lamborghini sier at denne enheten er 80 prosent lettere enn et tradisjonelt hydraulisk system. Når de bakre ledeplatene er lukket, fungerer bakvingen på den tradisjonelle måten, selv om den nye fløyen tilbud 750 prosent mer bakketrykk sammenlignet med konvensjonell Hurricane. Når den er åpen, blir luftstrømmen omdirigert slik at motstanden av klaffen blir redusert, slik at høyere hastighet og minimere den aerodynamiske bremse bil. Avhengig av retningen av kurvene, enten åpne ledeplater, for å danne en vektor virkning og bidra til den Hurricane å bli mer effektiv generering av mer belastning på innsiden hjul, som er det mest behov.

holder V10 bensinmotor Orkanen resten av familien og deles med Audi R8; Det er den samme bilen, med den forskjellen at Lamborghini har i underkant kamp for å bli mer smidig i svingene. Sin makt øker til 640 hk ved 8000 runder, med et dreiemoment på 81,6 mkg ved 6500 rpm. bjørner samler bronse, som gjorde en gang Djevelen ble gjort for å minnes 30-årsdagen fabrikken motoren. Opptak er optimalisert med titan ventiler lettere og sterkere, og eksos, redusere trykk. Lekkasjer ligger høyere og i en mer sentral stilling, også å skape en tier lyd ennå. 7 endre hastighet dobbel clutch (disker i parallell) er optimalisert for å understøtte den nye maksimale dreiemoment.

Lamborghini Huracán performant

Den har en spesiell utvendig design, med 20-tommers dekk beregnet for orkan performant, malt bronse farge. Chassiset mottar en spesifikk tuning, mottar orientering og gaten kretsen. Har herdet demping 10 prosent, med stabiliserende og fjærer 15 prosent stivere og sammen med Silent og armer, er stivheten økt med 50 prosent. Styringsgruppen har blitt rekalibrert å være mer effektive i sine tre moduser, Strada, Sport og Corsa, samt trekkraft og stabilitetskontroll. Det opprettholder trekkraft på alle fire hjul. De carbocerámicos bremser er standard og lanserer nytt Pirelli PZero Corsa, utviklet spesielt for denne bilen.

Det indre mottar mer karbonfiber og Alcan bruk i møbeltrekk. Den totale vekt er satt til 1,382 kg, som oppnår et forhold mellom vekt og kraft på 2,16 kg / CV med en vektfordeling på 43/57 prosent. akselererer fra 0 til 100 km / t i 2,9 sekunder, 0 til 200 km / t på 8,9 sekunder og stiger 325 km / t fartsgrense. Det vil være tilgjengelig fra sommeren 2017 med en pris fratrukket skatt i Europa fra 195,040 euro og 274,390 dollar

Du kan også være interessert i:

Lamborghini Urus

Lamborghini Aventador S

Lamborghini Huracan LP 580-2 Spyder

Porsche 911 Turbo S, Lamborghini Huracan og Audi R8 V10 Plus