En autonom bil reiser første veiene i Spania

Bare en uke etter DGT har godkjent Lover godkjenner testing styrte kjøretøyer i spanske veier åpne for trafikk, PSA Peugeot Citroen det har sirkulert til sin autonome bil. Og det er ubetinget, som dekker avstanden som skiller to produksjonssteder i konsernet i Spania, Vigo og Madrid, eller hva det er det samme, totalt 599 kilometer.

i autopista.es vi har hatt det privilegium å lage en liten historie å klatre ombord på Citroen C4 Picasso, en av de fire autonome prototyper av PSA Peugeot Citroën, under en reise på 30 kilometer. Dette er den samme prototype som sist 2 oktober turnert også 580 kilometer mellom Paris og Bordeaux. "På hjul" reise med oss ​​to ingeniører fra PSA, ansvarlig for å kontrollere alle parametre av autonom kjøring. Det første som slår oss utenfor bilen er fravær av et hvilket som helst element som ville svikte sin natur autonome bil. Det er en tid da vi er i første forskjeller. Forsetepassasjer, er en stor skjerm ansvarlig for "tegne" på satellittnavigasjonssystemet GPS som overraskende, de forteller oss, er det ligner på noen annen bil. Tablett lokalisert på midtkonsollen viser forskjellige parametere av bilen, som den hastighet ved hvilken det sirkulerer eller lese veiskilt for å bli funnet.

Autonome bil teknologier

Grand C4 Picasso Citroen autonom bruker en samling av teknologier som gjør kjøring mulig i frittstående modus. fremre og bakre radarer og lasere skanner 77 GHz De er ansvarlig for innsamling av data om avstand og hastighet på kjøretøy, mens en rekke digitale kameraer rundt kroppen rapportere om posisjonen til nærmeste kjøretøy. "Hjernen" som fungerer som sjåfør er en elektronisk styreenhet veiledning som sentraliserer og administrerer informasjon selvstendig styring, akselerasjon og bremsing i rattet og pedaler.

Kjøretøyets hastighet tilpasser seg automatisk i henhold til det ytterste mens adressen følge vegoppmerking. Det er viktig at disse veimarkeringer er klart definert, eller være lett synlig for at systemet skal fungere. Også at de to retninger av trafikk er atskilt av en barriere (rekkverk). For filskifte aktivere periodisk bil. Den kan sjåføren, i alle fall, ta kontroll over kjøretøyet når som helst.

All denne teknologien gjøre Nivå 2 automatisering, eller hva som er den samme, enheter som driver bistand styring av de langsgående og tverrgående kjøretøydynamikken. Hans mål er å redde sjåføren kjører den kjedelige monotone spesielt seksjoner som motorveier eller motorveier, unngå forstyrrelser og feil bak rattet.

Du kan også være interessert

Nissan Leaf loset Drive 1.0, den selvstyrte bilen Nissan

I 20 år 11,8 millioner biler vil være selvstendig

En autonom bil sirkulerende PSA Peugeot Citroen fra Paris til Bordeaux