Autonome kjøretøy, et stort problem: vil millioner av arbeidsplasser bli eliminert?

Autonome kjøretøy, et stort problem: vil millioner av arbeidsplasser bli eliminert?

den autonome bil Det er praktisk talt en realitet at mange produsenter arbeider med å får tryggere mobilitet. Men som de fleste ting, den selvstyrte bilen, i tillegg til sine mange fordeler, har også sine ulemper, særlig så langt som veitransport er bekymret.

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) har oppfordret regjeringer til å forberede seg til den autonome lastebil gjennomført, fordi tap av millioner av jobber sjåføren kan forårsake "sosial uro". The International Transport Forum (ITF), en organisasjon som tilhører OECD publiserte en rapport som gir oppskrifter på radikal forvandling som vil bety på mange fronter sten av autonome tunge kjøretøy.

million arbeidsplasser vil forsvinne

Den aktuelle dokumentet slår fast at det er nødvendig designe en juridisk rammeverk for å regulere bevegelsen av lastebiler uten driver og advarer om at bare i USA og Europa De kunne forsvinne om 4,4 millioner arbeidsplasser innen 2030 yrkessjåfører. Dette tallet representerer 70% av jobbene kjører bransjen forventer det vil ta i det året.

Dydene av autonome kjøretøy ingen argumenterer, "bidra til å redusere kostnader, redusere utslipp og gjøre gater og motorveier tryggere," sier rapporten. men Det er "nødvendig" at myndighetene iverksette tiltak på saken og "regulere overgangen."

Dermed blir studietalsmenn gradvis innføring av den autonome lastebil, etablere internasjonale standarder for denne type kjøretøy, utnevne eksperter for å analysere utviklingen av overgangs og fortsette å lansere pilotprosjekter for å studere teknologisk modenhet av førerløse kjøretøy.

Disse anbefalingene har vært avtalt sammenslutninger av produsenter av tunge kjøretøy, transportselskaper og arbeidstakernes representanter, koordinert av et team av ITF.