Første test: Rolls-Royce Ghost Series II og absolutte

Rolls-Royce Ghost Series II, absolutt maktRolls-Royce Ghost Series II, absolutt maktRolls-Royce Ghost Series II, absolutt maktRolls-Royce Ghost Series II, absolutt makt

Det er morsomt, men både opp og deretter får av en Rolls-Royce samme første følelsen du har igjen: teppet. Bare skyte bare noen timer bak rattet Rolls-Royce nytt Ghost Series II å motta en finhet, isolasjon og enestående kjørekomfort i bransjen. En ekte flygende teppe. Og så vidt et minutt å føle føttene synke inn nesten 10 centimeter av den fineste ull noen gang tråkket, som utgjør hele gulvet i en hytte badet i hvert hjørne med den største luksus du ser i motor verden. Anekdotiske ja, men begynner representant.

Hånd levert nye Ghost Series II nylig utgitt på markedet (Ja, jeg vet, hvilket ansvar) er vår i 24 timer. Det var ikke første gang jeg klatret en Rolls-Royce, men den nye Rolls-Royce. 6 år siden da jeg var heldig nok til å kjøre den nye Phantom Coupé, alt var klassisisme, nøyaktighet, tradisjon. En sjåfør i følge deg og du var alltid omgitt av vanlig britiske slim. Men i dag frie tøyler, maksimal normalt for en luksus merkevare som ønsker å svare på en ny æra. Dette erstatter den gamle adel og aristokrati harsk av en yngre generasjon av millionærer eiere: Nye magnat entreprenører, entreprenør eller vellykket artist. Sistnevnte jeg ikke si, si det og din dossier.

Rolls-Royce Ghost Series IISå ingenting endringer vedrørende komfort og eksklusivitet som alltid innebærer en Rolls-Royce, men Du føler deg i dag i denne Ghost II en mer moderne produkt. Evolved derfor på modellen som ble lansert i 2009, debuterer det en helt ny front (dens enorme grillen erstatter design fremkalt de kolonnader av et gresk tempel ligner i dag mer luft inntak av et fly og det er nye frontlykter LED innrammet av diurnal) lys, fins flere kurver, høyere lateral linje enn vanlig for understreke sin sportslighet og redesignet hette med polert stål Effigy av Spirit of Ecstasy (såkalt merkevare logo) Mer tilbøyelig til å få tilstedeværelsen under kjøring. For meg, ingen tvil, den mest særegne og spennende visning av motorsport. Oppstart.

Driver ...

Trykk på strømknappen og start, eller føler det. Han visste myten om at Rolls-Royce-motorene er så perfekt som er testet med et glass fullt av vann på dem for å sikre at det er ingen vibrasjoner, men ikke helt tro at hans BMW spektakulære V12 opprinnelse, med 48 ventiler, direkte innsprøytning, to turboer og 6,6 liter. Og han satt før og, ja, det er ingenting som det. Som legenden har det, er en jevn hastighet på lyden fravær slik at høyest støyen du hører er den elektriske klokken på dashbordet, mens akselererende V12 starter en spektakulær symfoni konvertert og i dag nesten klassisk musikk. V12 hvor få er igjen ...

Rolls-Royce Ghost Series IIGasspedalen og til slutt dobbel overraskelse: første, går det mye, mye; en annen, mer overraskende hvis det er mulig, hvordan den gjør det, fine. Du forstår at å flytte fra 0 til 100 km / t på bare 4,8 sekunder om bord i en limousin mellom 2360 og 2420 kg Det er en spektakulær skikkelse, samt opphold limt til støtte alle slag av 'kick-down'. Men for å minimalt presse din evne, trenger du nesten en rullebane.

Borte er de tider og at Roll-Royce nettopp erklært at deres modeller hadde "nok makt". Bundet av EUs regelverk i dag Dette Ghost II erklærer ikke mindre enn 570 hk ved 5250 rpm og enda bedre, en overveldende 79,6 mkg dreiemoment og bare 1500 omdr./min. Ja, som Rolls fortsetter å vise god disk, som alltid erstattet av en power reserve indikator. Utrolig fortere enn 180 km / t på full gass og se fortsatt har 80% til å eksplodere. Ja alltid en jevn kjøring og en progresjon i akselerasjon, og i overgangen mellom de to turbo fremragende. Det virker virkelig at du flyr, at flåten på veien.

Rolls-Royce Ghost Series IIDet, selvfølgelig, rett og kjappe svinger, men ... hvordan du håndterer dag til dag og veien som "Tanqueta"? Vel, merkelig nok, også med overraskende letthet. Tilgjengelig i to kroppen, Rolls-Royce Ghost II funksjoner versjon kort akselavstand (5,40 meter lang og 3,30 akselavstand) og lengre akselavstand (5,57 og 3,47, henholdsvis). Klatret opp der, følelsen av makt er fullført. Det overgikk det første inntrykket av skryte, og vant til å konsentrere alle øynene til et publikum som aldri har sett en levende Rolls (og mer sjelden sett), håndteres med lettere enn forventet. Gira mye, mer enn du kan forestille deg hvis du har å gi noen bakhjulet mer enn normalt. Det er veldig sterkt ned for å flytte med letthet og er også mer fleksibelt enn du tror.

Til tross for sin størrelse, Rolls-Royce, og vi varslet en mer dynamisk modell. I sin utvikling, presenterer i dag Ghost suspensjon oppgraderinger, med en ny utforming av sine søyler, revidert spjeld og nye hydrauliske lagrene på bakakselen. Mindre vibrasjon de genererer høyere kvalitet og mer stabilitet, takket være en retning med ny innstiller. Så sjalu alltid endringene, lite informasjon som er gjort offentlig Rolls-Royce, men sannheten er at dens ånd beveger stor, nesten uten rocking, veldig svak og kontrollert treghet, og en stor opptrapping av reaksjoner til tross for at alle dens effekt bare til bakakselen. Selvsagt er det ikke en superbil, er heller ikke ment å være, men du knapt tro hvor godt det går med enorme valgfrie 21-tommers hjul (Express anmodning fra det kinesiske markedet og Midt-Østen) og selv kraftig oppbremsing.

Assosiert med motoren kommer en ZF automatisk 8-trinns, I dag eier det en signatur BMW, utsøkt ytelse. I det, betyr Rolls ønsker ikke å gripe inn med noe annet enn en knapp (lav) skulle bli noe sånt som en sportsmodus. Ingen kameraer, ingen mulighet til å velge gir. Hvorfor? Det går bra, veldig glatt, rask og den nye støttesystem satellittoverføring og nylig sluttet Wraith. GPS-informasjon er i stand til å forutse dine trekk basert på plasseringen av bilen og kjørestilen din. Således, ved å detektere slik som sirkulerer raskt mellom kurvene, er det i stand til å velge en lavere utstyr for å sikre den beste responsen når man tråkker på gasspedalen. Utrolig hvor godt det går.

Rolls-Royce Ghost Series IIog ledsager

Hvis adjektiver havne bak rattet og å definere dette Rolls-Royce Ghost II, ledsager finner vi det samme problemet. Selv ønsker å forynge sitt image og bringe større dynamikk, disse britiske limousiner alltid tenkt å gå med sjåfør ... og fortsatt nyte også. Og alltid omgitt av en utsøkt touch og det beste utvalget av materialer både tre og skinn, er deres boligkvarter fortsatt blir gjort helt for hånd i montering prosesser som varer opptil en måned. Og så grundig at ikke engang tillate toleranser større enn 0,1 mm.

og vi går inn i sine to bakseter (bakdørene, forresten, er i strid med den vanlige, med hengsler bak for å bedre tilgangen) og Det er det beste miljøet kontor. Både fremre og bakre setene har forbedret ergonomi og justeringer sistnevnte selv er dannet av to uavhengige lenestoler som har endret vinkel for å bedre kommunikasjonen mellom følgesvenner. Kom til et møte "Business". Stor plass i alle dimensjoner, uavhengig av de beste trebord, massasjefunksjoner, tre alternativer for air condition eller oppvarming, individuelle skjermer å følge TV eller Internett-tilgang til alle data eller reise ... Ingenting mangler.

Rolls-Royce Ghost Series IIHeller ikke trenger det nyeste utstyret om bord i dag. for to Touch Pad (En mellom forsetene og en annen mellom bak) kan også gjenkjenne engelsk, arabisk og kinesisk tegn (Hvorfor er det?) For å håndtere alle funksjonene til en sentraldisplay 10,25 inches, til den beste Internett-tilkobling SIM-kortet og skape en hel Wi-Fi-nettverk, alle typer kameraer og en spektakulær lyd utstyr produsert og utviklet spesielt for denne ånd med basselementer i bagasjerommet 7 diskanthøyttalere strategisk spredt inne og to andre høyttalere i headliner til å vikle seg rundt kupeen. Selv mikrofoner kontinuerlig overvåke omgivende støy fra utsiden for å foreta justeringer og riktige frekvenser. Ikke altfor nevne de vanlige paraplypaneler som skjuler inngangsdørene til alle Rolls-Royce.

Det var på tide. Toca gå av denne perlen motoren. Prisen, 310.000 euro, faktisk er anekdotisk. Tatt i betraktning at opptil 82% av modellene av Rolls-Royce kjøpt passerer gjennom Bespoke avdeling (UK enhet spesialisert seg på eksklusive og ekstrem tilpasning), er den endelige fakturaen ofte betydelig høyere. Det betyr lite til sine kunder, fordi, som sagt Henry Royce, "Deres biler er konstruert fra starten i 1904, for alle som er villige og i stand til å betale for den utsøkte bilen som kan kjøpes for penger".