Daewoo Matiz 1.0

Daewoo Matiz 1.0Daewoo Matiz 1.0Daewoo Matiz 1.0Daewoo Matiz 1.0

Den koreanske produsenten har valgt en firesylindret motor og opprinnelse Suzuki-presentert på Bologna Motor Show i desember å tjene som overlegne i forhold til mekanisk tresylindret 0.8L eksisterende trinn. Angående hans "lillebror", den nye motoren gir 12 hk mer, en maksimal hastighet på 152 km / t -i foran til 142 km / t av 0.8- og større akselerasjon, som annonsert av merkevaren.

Den forbedrede ytelse er også blitt oppfordret av den økte vekten innhold Fargetone: denne "ekstra rasjon" kraft har bare gjort varebil Daewoo "fetende" 20 kg, slik at tall er tilgjengelig -on papir - 14,2 s for å gå fra 0 til 100 km / t.

I praksis er disse tallene oversette til en propell med en fin kjører, presser jevnt og at føreren å forlate bygrensen (miljøet der Matiz er mer behagelig) å gå inn veiene og motorveier. I dette området begynner de å se sine begrensninger, ikke glem at vi snakker om en motor med 1000 cm3, men forbikjøring eller repechos ikke skremme den lille Daewoo, i stand til å nå og opprettholde hastigheter nær sitt høyeste uten å gi følelsen av å være tvinger overdrevet mekanisk.Når knirkefritt, anklaget han noisiness av motoren, som, selv om det har blitt bedre over tresylindret er litt irriterende også. Imidlertid er det en utmerket indikator på motorhastigheten -for Matiz har ingen cuentarrevoluciones- og er å merke ganske nøyaktig ved å skifte gir. En kort kjører spaken gjør det enkelt å gå fra ett til et annet forhold, en operasjon som vil skje veldig ofte på svingete veier, der det er nødvendig å ty til stadig endres hvis vi holder et jevnt tempo.I denne typen spor, suspensjoner skryte av en idiot velvalgt, fordi, selv om de er designet for komfort for passasjerene, la sjåføren konfronterer kurver i et raskere tempo enn det kan antas først. Imidlertid ville følelse av sikkerhet øke med en bredere dekk (155/65 ny versjon som er montert på 13 tommer dekk, som allerede var til stede i 0,8 SE) og en litt fastere retning: hjulet bare motstår ved den minste antydning er gjort på det, noe som er meget behagelig å manøvrere i byen, men når riktig bane i en kurve hvis den er lukket eller forandrer dens radius, etc-med overdreven mykhet som håndteres kan føre oss til å gi mer spinn enn vi egentlig trenger.