Audi TT RS vs Audi Sport Quattro: moderne eller klassisk deg!

Audi TT RS vs Audi Quattro Sport i bilderAudi TT RS vs Audi Quattro Sport i bilderAudi TT RS vs Audi Quattro Sport i bilderAudi TT RS vs Audi Quattro Sport i bilder

Takk til 300 hk som utviklet Femsylindret turbomotor og systemet AWD, Audi Sport Quattro var en av de mest effektive biler på den tiden. Noe lignende kan sies om den nye Audi TT RS et 400 hk coupe som tærer blant sportsbiler gjennomsnittet.

selv mer enn tretti år skiller Audi Sport Quattro og Audi TT RS, både de har mye til felles. Til å begynne med, både de rir en femsylindret turboladet motor, mekanisk uvanlig, men det tyske firmaet har opprettholdt en nesten uavbrutt gjennom årene, selv om det er sant at utviklingen har vært jevn, og at forskjellene mellom de to motorene er mer enn bemerkelsesverdig. De to modellene også dele quattro firehjulsdrift, en løsning som har blitt en sann fanebærer for merket med de fire ringene.

Et annet aspekt som kampen er hva du effektivitet bekymret. den Audi Sport Quattro var en født bil av og til konkurranse, som når den frigjøres i 1984 luksus Downing den beste sporten i verden er tillatt, spesielt i mer kroket vegstrekninger og alle på et nivå langt mindre innsats for å kontrollere og noe skjer med ham Nye Audi TT RS.

Audi TT RS vs Audi Sport QuattroAudi TT RS: "lett" og rive

den Nye Audi TT RS Det ble avslørt i september 2016 og vår kollega Juan Ignacio Eguiara hadde hell til å delta på den internasjonale presentasjon holdt på Jarama krets. Jeg husker helt ansiktet av tilfredshet rundt arrangementet i spørsmålet og kommentarer. "Det er utrolig hvor mye løping, akselererer mens nesten tidevann og har en knusetrinn kurve. selv om fasy driver, så god Audi firehjulsdrift, går dermed i Jarama kostnadene ta det til det ytterste". Ventetiden har vært lang, men noen måneder senere vi endelig fikk sjansen til å utføre grundig teste TT RS.

Først av alt bør vi merke noen aspekter fra teknisk synspunkt og Viktigste nyheten av TT RS. For det første, Femsylindret turbo, som allerede førti år bak, det har blitt fullstendig renovert med hensyn til den nyeste versjonen av 340 hk. En del av en ny aluminiumblokk som erstatter jernet og som lagrer 18 kg. Den har også en ny forsyning system som injiserer brennstoff både inntaksmanifolden, som direkte inn i forbrenningskammeret. Det har variable ventiltider og de bevegelige deler er redesignet. Man kan snakke, derfor av en helt ny motor, som staten ikke mindre enn 400 hk og et maksimalt dreiemoment på 48.97 mkg bare 1700 rpm. For å dra full nytte som høy mekanisk ytelse funksjoner, hvordan kunne det være noe annet, for AWD quattro, også monterer en direktekoblings syv-trinns S Tronic. Denne siste utviklingen har et ganske stramt de første fem girene, mens de to siste er lange nok til å spare drivstoff; på vår tur til veien tester har oppnådd 8,2 liter 100 km, som ikke er dårlig.

MOTORAudi TT RSAudi Sport Quattro
typen, tverrgående fremre, femsylindret turbolangsgående fremre, femsylindret turbo
forskyvning2.480 cm32,133 cm3
makt400 hk ved 5890 rpm306-6700 rpm
moment48.97 mkg ved 1700 rpm35,7 mkg til 3700 rpm

Mer overraskende er tallene fordeler; kunngjør maksimal hastighet du kan nå 280 km / t, mens i 0 til 100 km / t bruker 3,7 sekunder. Til vår overraskelse og før har satt i bilen, den tekniske senter kommunisert oss at han hadde klart å stoppe stoppeklokken 3.46 sekunder, komfortabelt slo rivalene fra slike som en BMW M3 eller Porsche Carrera 911 S og plassert på nivået av Audi RS7 og Porsche Panamera Turbo. Ingen tvil er det en veldig rask bil og bevis på dette er at 0 til 200 km / t brukes bare 12,91 sekunder, mens 1000 meter akselerasjon fra å stå ute å stoppe klokken i 21.56 sekunder og rulle over 237 km / t.

Husk at Audi Sport Quattro var også en veldig rask bil og beviset er at svært femsylindret 300 hk tillater den å akselerere fra 0 til 100 i 5,1 sekunder.

Audi TT RS vs Audi Sport QuattroAudi TT RS og Audi Sport Quattro: sensasjoner

Den første overraskelsen som tok meg til å gå de første kilometerne om bord Audi TT RS, Det er å ha en ganske sivilisert karakter. med Audi Drive Select på Comfor programt og endring i automatisk modus, denne sporten har en veldig fin håndtering. Motoren reagerer jevnt og suspensjoner med puter Magnetic Ride absorbere Uregelmessigheter ganske effektivt fast; Det er vanskelig, men ikke ubehagelig. Det er derfor en sport som kan kjøres hver dag, samt forbruket er innhold, forutsatt at de ikke la oss forføre av overflødig gass pedal. Selv avgir et kraftig brøl å komme i gang, er det for høyt heller, i hvert fall inntil du trykker på tasten som driver sport eksos eller velg Dynamisk modus.

På en dag til dag RS TT er meget tilfredsstill, men det er en bil der de virkelig nyter er klare veier. den 400 hk De synes ivrige etter å gi dem frigjøre og gradvis vi tråkke på gasspedalen, faktum er at det er rulle i hastigheter i vårt land vi kan få alvorlige problemer med loven.

fantastisk er pushability Det tilbyr motoren; Forbikjøring kan gjøres på rekordtid, som bilen etterlater absolutt slynget når gasspedalen er presset. Ingen responstid og den femsylindret turboladet motor er alltid klar til å presse med en svært kraftig, selv når gassen og skiftende tannhjul i manuell modus trykkes. Ikke så med sin stamfar Audi Sport Quattro, som det har betydelig forsinkelse i kraftutfoldelse og under 3.000 rpm vist lat. Ja, Derfra er et "kick" awesome, skyver mye makt og Det strakte seg som et skudd til grensen til 7000 rpm. Heldigvis endring av fem marsjer er godt iscenesatt, har ganske trange forhold og gir en ganske rask og presis håndtering.

Uansett, ingenting å gjøre med caha av S tronic clutch syv-trinns riding TT RS, så vel som myke og delikate innstikk i automatisk modus, er det ekstremt fort når håndteres manuelt og gir deg mulighet til å maksimere så høy mekanisk ytelse.

YTELSEAudi TT RSAudi Sport Quattro
maksimal hastighet250 km / t (280 km / t valgfritt)250 km / t
akselerasjon3,7 sekunder5.1 sek

Audi TT RS vs Audi Sport Quattroden Audi TT RS Han ble født i sluke svingete veier, Det er der i saus, så gjorde sin forgjenger, Sport Quattro, en bil født til å vinne World Rally Championship. velg dynamisk modus, motoren lyden blir sterk og suspensjonen blir fastere, fra der, TT RS tar på en mer sporty preg, linking svinger med forbløffende letthet, resulterer også enkelt og trygt å kjøre, siden asfalt holdes nesten som om det var på skinner. En veldig rask bil, som vi har sett i vår krets INTA, som var å få noen poster vi knapt forestille seg. Det er best også gjør bilen med utrolig letthet, greit og at de valgte innstillingene lar bak insinuasjon akkurat nok hvis vi tvinge ting eller støtte endringer i redound agility. Men likevekt i rask hjørnet er imponerende, gir maksimal angrep med tillit, fordi bilen mener det hele tatt. Ikke mindre spektakulære er kapasitet akselerasjon ut av kurver; Det koster litt assimilere hastigheten som bremsepunkter er nådd, men heldigvis teamet valgt for anledningen er veldig kraftig, og det tåler alt. Den musefelle del av kretsen er spesielt god, og takket være Quattro firehjulsdrift bilen er i stand til å overføre hver hest til bakken for å slå den inn i ren hastighet. Og takket være et dreiemoment delt som favoriserer bak, er knapt noen understyring oppfattet.

med en pris € 79 900, er ikke billig Audi TT RS, Det koster enda mer enn sine viktigste rival, Porsche 718 Cayman S, en modell som mens det gir mer spenning og glede bak spakene, er langt mer enn oppveid av TT RS i ytelse og kapasitet tourer. Og det er ikke tvil om at denne modellen, slik tilfellet var med Audi Sport Quattro på den tiden, kan det skilte med et superlativ effektivitet og enkel kjøring, som bare Audi quattro er i stand til å tilby.