Den mest pålitelige verktøyet

Den mest pålitelige verktøyetDen mest pålitelige verktøyetDen mest pålitelige verktøyetDen mest pålitelige verktøyet

Renault Clio

Den mest pålitelige verktøyet: Renault Clio

17,5 på 20

Sine mer enn 100.000 modeller som selges i et og et halvt år er nok til å gjøre en objektiv vurdering og konkluderer med at Clio IV oppnår utmerket debut. Med mindre tiltak i hjulnavene idretts versjoner RS ​​og en annen for å utbedre krom kanter av sidevinduene buede, resten, rolig. Renault har forsøkt å løse de ovennevnte problemene observert før levering kjøretøy, selv for å stoppe levering forhandler. Inkludert omprogrammering av R-Link, utskifting av vindusviskere for kosmetiske grunner, eller riktig inngangsdør, støyende.

kvalitet

2 av 5 stjerner

Selv forførende, det viser en klar tilbakegang i form av opplevd kvalitet. Og dette er ikke skuffelsen av innehaverne av den gamle Clio III, kostnadsbesparelser krefter når Renault har endret skum hardt og klø sensitive plast mens lakkerte innsatser.

Vi mener

alltid plassert i topp 5 i salg i Europa, Clio IV, er ikke fornøyd med å vise estetisk appell, men er også godt unnfanget, fra begynnelsen, fra synspunkt av pålitelighet. Synd at Renault har gjort uten kvaliteten på interiøret.

Toyota Yaris

Den mest pålitelige verktøyet: Toyota Yaris

17 20

Ingenting å rapportere, ifølge eierne, men to purringer som ble lansert i juli 2013 -fugas bremsevæske og servostyring problemer) og GPS-feil til september 2012. Produsenten har blitt gjort justeringer og endringer sammenstillingen for å løse den manglende effekt av diesel D-4D (til januar 2013) og oljeforbruket i 1,3 VVT petrol (til februar 2013).

kvalitet: 2 av 5 stjerner

Mens forsamlinger krever ingen kritikk, kvaliteten på materialene fortsatt, til tross for fremgang i baksetet. Plastic knirk, er skjør, og lydisolering er forbedret.

Vi mener

Dette Yaris III gjør en bedre balanse enn forgjengeren, bortsett fra på etterbehandling kapittel som hever en del misnøye. Det gjenstår å se om de mangler som er nevnt forblir isolerte tilfeller ...

Mazda 2

Den mest pålitelige verktøyet Mazda 2

16,5 til 20

God track record. Ingenting å si om motoren eller elektronikk. Imidlertid bør de rullende tog skal overvåkes: svikt støtdempere bak, fram til høsten 2008, en adresse som knirker grunn av mangel på smøring i modellene produsert før sent 2010 eller treffer -cremallera-, inntil desember 2011 . De elektriske speil vibrere, til september 2012.

kvalitet: 2 av 5

Mazda to skinner ikke heller det edle i plastikk--duros både skjøre og ikke av nøyaktigheten av deres samlinger. Som et resultat, forstyrrende lyder fra seter, seter og dashbord.

Vi kan si at denne andre generasjon av Mazda 2 er en trygg verdi. Men det er beklagelig at finishen ikke er på bølgelengde med sin stabilitet.

Suzuki Swift

Den mest pålitelige verktøyet: Suzuki Swift

16,5 til 20

Suzuki Swift viser få svakheter, og som kan virke som patter av adresse eller atrás- låse opp, dekkes av 3 års garanti. Ro of Diesel 1,3 DDIene påvirkes bare av skitt i omløp i by EGR ventil og partikkelfilteret. Med hensyn til bensin, en bemerkelsesverdig punkt, girspaken i 1.2 VVT vibrerer frem til juni 2012, tredje gir.

kvalitet: 2 av 5 stjerner

Selv om forsøk har vært gjort med tanke på presentasjons materialer, slik som akustisk isolasjon, men de er noe basisk. Lyder er hyppig på grunn omtrentlige sammenstillinger.

Vi mener

Og samtidig beholde alle de kvaliteter forgjengeren (fin design, fin chassis ...), denne tredje generasjon Suzuki Swift fremskritt når det gjelder presentasjon, pålitelighet og balanse i din favør

Peugeot 208

Den mest pålitelige verktøyet: Peugeot 208

16 ut fra 20

I likhet med sine rivaler, har 208 ungdommer gjort feil som ingeniører har korrigert feil i produksjonen Blant garantiperioden, siterer clutch slip i første 1.0 VTi og 1.4HDi til mai 2013, den sistnevnte ser sin (partikkelfilter) FAP blokkert inntil juni 2013 behov for omprogrammering. Mens HDI Dieselmotorer er robust siden 2010, 1.6VTi THP bensin motstykker likevel kjennetegnet ved svak vannpumpen til oktober 2012. I mellomtiden har enestående tresylindret, 1,0 og 1,2 VTi har ikke tilbudt problemer. Eiere klager om støy på forsiden, med to mulige opprinnelse, lageret og styringsgruppen rack. Til slutt, til sist november 2013, krever bare berøringsskjerm en oppdatering for å utrydde sine mangler.

kvalitet: 3 av 5 entrellas

Attraktive i sin presentasjon, er Peugeot 208 blant de beste, uten å faktisk konkurrere med Polo. Klager forholder seg til plast som er følsomme overfor riper, og fremfor alt, kvalitet på monteringen. Body inspeksjon avslører omtrentlige justeringer. Samme observasjon for dashbordet, crunches kilde.

Vi mener

Mens tekniske problemer har vært å forstyrre de første kjøperne, er Peugeot nå vises i en svært tilfredsstillende grad av pålitelighet. det gjenstår bare produsenten å perfeksjonere sin modell på kvalitet av utførelser.

Skoda Fabia

Den mest pålitelige verktøyet: Skoda Fabia

16 ut fra 20

Kontroll av tekniske notater, ser vi at Fabia er en bil uten historier ... eller nesten. Å markere vanskeligheten av endring av farts synchronizers, svikt av air condition, til september 2011 av kompressoren, mangel på kraftblokk 1,2 TDI diesel og 1,6 TDI EGR ventil, og funksjonsfeil DSG7 overføring, oppdateringer eller clutch.

kvalitet: 3 av 5

Inne i Skoda Fabia gir inntrykk desolidez. Men kvaliteten, uten rett, men mer omsorg enn de siste materialene som støy seter og hyppig dashbordet.

Vi mener

Det er ingen tilfeldighet at i Tyskland denne modellen er svært vellykket. Kapitaliserer på det tekniske grunnlaget og motorer av sin forgjenger, og er en veldig balansert modell.

Audi A1

Den mest pålitelige verktøyet: Audi A1

15,5 til 20

Ypperlig bygget, den elegante A1 imidlertid lider av svakheter i tekniske elementer felles med sine fettere VW konsernet. Audi raskt rettet gjennom et dusin verksted handlinger som den siste, mai 2013, gjaldt oppdatering av dørene. Men det er sensitive spørsmål, som for eksempel forbruk av olje eller bensin 1.4TFSI "innfall" av DSG7 boks, dobbel clutch. Begroing av EGR ventilen, idet føleren DPF syklet til Mai 2011, trykksensor, eller følsomheten av injektorene karakteriserer 1.6TDi. For ikke å nevne en svikt i vannpumpen og diesel 2.0 TDI, også bemerket at air condition, ventilasjon system versjoner produsert frem til juni 2012, belysning av varsellys ABS, til oktober 2012, eller omvendt blokkert.

kvalitet:5 av 5 stjerner

I likhet med andre modeller av merket med de fire ringene, gjør A1 kvalitet det referanseindeksen i denne kategorien. Men det er ikke idiotsikker, siden eierne klage innvendig støy, spesielt i lamellene i vinduet, frem til februar 2012, eller i forsetet, til september 2012.

Vi mener

Audi viser igjen sin kompetanse i konstruksjon og kvalitet. Men A1 mister sin første på grunn av bivirkninger tekniske uregelmessigheter for prernium kjøretøy.

Citroen C3

Den mest pålitelige verktøyet: Citroen C3

15 til 20

Til tross for sin velprøvd teknologi masse, Citroen C3 trengs noen oppdateringer, som motivert av oljelekkasje strammeren og vannpumpen, bensinmotor VTI. Det samme gjelder for 1.4 HDi Diesel, lekker flenser nivå injektorer, frem til juni 2012, og 1,6 HDi, vanninntak på starteren til juli 2010. Støy i ryggen nødvendig reservedeler puter til januar 2013.

kvalitet: 3 av 5 stjerner

Ved første øyekast ser den Citroen C3 bra, men det inntrykket er farget av kilde forsamlinger bryr seg lite crunches frem til oktober 2010, fra dashbordet.

Vi mener

Denne andre utgaven av C3 er kreditert med en meget god grad av pålitelighet. Den uunngåelige tilfeldighetene ungdom har vært tilstrekkelig utbedret i forsamlingen og i verkstedet.

Ford Fiesta

De mest pålitelige verktøy: Ford Fiesta

15 til 20

Vi vet ikke om du vil dele sin plattform med Mazda 2 eller Fords innsats i form av pålitelighet, er det faktum at partiet kan skryte av en god oversikt. Har blitt observert, men noen feil som lekkasjer i diesel 1.4 TDCi, mens 1,6 TDCi mister strømmen, frem til mars 2010. Som tilbakevendende feil, retning, som har en tendens til å produsere en dundrende, før august 2011.

Kvalitet: 3 av 5 stjerner

Med sin myke dashbordet, opprett partiet kamper, men forsømmer andre plast. Vær oppmerksom på tetting problemer i bagasjerommet, og sagging dører tannkjøtt.

Vi mener

Ungdoms defekter har merket denne generasjonen Fiesta, men etter 2011 balansen faller i favør av borgeren som homogenitet ytelse plasserer den blant de beste.

Volkswagen Polo

Den mest pålitelige verktøyet: VW Polo

14.5 på 20

Hans karriere er stiplet med problemer som påvirker få enheter. Vi finner elektroniske svikt, slik som DSG 7 boksene, problemer med luftkondisjone kompressor, lavt batteri, svakheter ved turbo og oljeforbruk på 1.4 TSI. Den Diesel 1,6 TDI viser også problemer, begroing FAP, EGR ventil skitne injektorer ...

kvalitet: 4 av 5

Audi A1 unntatt Polo ligger klart over resten av dens nikkelbelagt overflate og sammenstillinger. Noen problemer bemerket, nivået av dørene som ikke åpner, eller tilbake, låste vinduer.

Vi mener

Utover sin presentasjon, har denne femte generasjon Polo mange kvaliteter å være på toppen. Synd pålitelighet er ikke så perfekt som, frem til 2011.

Citroën DS3

Den mest pålitelige verktøyet: Citroën DS3

14 til 20

Bortsett fra begroing partikkelfilter, frem til november 2012, 1,6 HDi dette DS3 gjør det bra, det motsatte blokker bensin, med svikt i vannpumpen, frem til oktober 2012. 1.6 THP lider av flere problemer: ZO distribusjon til slutten av september 2010; lekkasje kjedestrammer frem til august 2011 og de elektrisk svikt i defekt turbo, og også problemer med endringen, inntil august 2012.

kvalitet: 3 av 5 stjerner

Tilnærmede sammenstillinger er kilden til mange av de lyder (dashbord, dørpaneler ...) kabinen av DS3. Taket maling og klistremerker er meget motstandsdyktig.

Vi mener

Offer for sin suksess, DS3 visste en arbeidskrevende produksjonsstart, noe som har ført til en rekke små feil noen ganger alvorlig. Siden slutten av 2012, er lite forson du ønsket atferd.

Seat Ibiza

Den mest pålitelige verktøyet: Seat Ibiza

14 til 20

Deler sine mekaniske deler med stangen, slik at de fleste av de hendelser som detekteres i lbiza er de som, forlater side noen feil relatert til den sammenstillingen som en sele feilaktig posisjonert -. Således har det forekommet feil ved luftkondisjonering-kompressor, servostyring eller DSG7 fall til mai 2012. I TDI Diesel EGR ventil, partikkelfilteret og dysene har en tendens til å bli tilstoppet.

Kvalitet: 3 til 5 stjerner

Seat har gjort innsats i sin presentasjon ved hjelp av myke materialer. Men produksjonen har fortsatt å være raffinert: hjulslitasje lær, lekkasjer, og lyder i ulike elementer.

Vi mener

Denne Polo, Seat vei, skiller seg ut for sin attraktive pris utstyr. På grunn av svakheter i de første avlinger, vil senere modeller til 2010 være ditt valg.

Opel Corsa

Den mest pålitelige verktøyet markedet: Opel Corsa

14 til 20

Tildel en poengsum for å Corsa som snart er ikke lett, fordi den tilfredshet varierer avhengig av motoren. I bensin, er bekymringer fokusert på svikt av brennstoffpumpen eller tube oljepanne. Ingenting å gjøre med 1,3 CDTI dieselmotoren, hvor injektorene -fugas- er dens akilleshælen, uten å skjule, blant andre, når det gjelder turbo og karbonavsetninger i EGR-ventil og partikkelfilteret, FAP .

kvalitet: 2 mai

Interiøret kvalitet er ikke en av sine sterke sider. I det finner vi grove og sprø materialer, og sammenstillinger både utenfor og i lax dashbordet.

Vi mener

Styrking begge rullende tog, i januar 2010, det markerte et vendepunkt vedrørende pålitelighetsproblemer i Opel Corsa som snart farvel.

Renault Clio Collection

Den mest pålitelige verktøyet: Renault Clio Collection

13.5 20

2005 faller sammen med en dyp utspørring av påliteligheten og de første enhetene Renault Clio III ikke var i stand til å nytte. Blant de mest tilbakevendende problemer omfatter beslaget av høytrykkspumpen, Delphi kilde eller påliteligheten av forbindelsesstangen lagre, til 2007, til 1,5 dCi motoren. Mellom september 2009 og juni 2010 risiko for forverring av timing belte. Tennspoler også Valeo til 2006 og tap av servostyring som krever erstatning av kolonnen til 2009.

kvalitet: 3 av 5

Siden starten, Clio tydelig vist sin villighet til å bevege seg kategori, som sett i måltavlen skåret i mykt fleksibelt materiale. Imidlertid er det inntrykket skjemmet av grove sammenstillinger og onde aldring av materialene.

Vi mener

Omdøpt høsten 2012 Collection, er Clio III nå kjøper med øynene lukket. Mange kjøpere av bruktmarkedet vil velge 2009 modell.

Du kan også være interessert

- Merker mest pålitelige biler i Europa, ifølge OCU