Test: Subaru Forester 2.0 TD AWD, den opprinnelige mindre originale

Test: Subaru Forester 2.0 TD AWD, den opprinnelige mindre originaleTest: Subaru Forester 2.0 TD AWD, den opprinnelige mindre originaleTest: Subaru Forester 2.0 TD AWD, den opprinnelige mindre originaleTest: Subaru Forester 2.0 TD AWD, den opprinnelige mindre originale

For deres atypisk motorer av og liggende motstående sylindre (Som i Porsche 911), Uatskillelig forbundet firehjulsdrift, teknisk Subaru De har vært og er veldig biler eksklusive og spesielt attraktiv for elskere mekanikk. Denne tekniske grunnlaget, Subaru har bygget opp et utmerket sportslig bilde med sin Impreza og annen spesialist SUV eller crossover, med Outback og Forester. originalitet Forester Det har også blitt fastslått ved dets atypisk kroppen, format familie sedan med hevet taket som det servert å merke seg referert til ham som en Sport Utility Van. I tillegg kan de tidlig Forester De ruller ned knust asfalt eller spor med mykhet, komfort og utrolig nonchalanse. Kort sagt, de var svært eksklusive biler.

Test: Subaru Forester 2.0 TD AWD, den opprinnelige mindre originaleSå mens alle Forester overføres alltid være en annen bil med personlighet eller iboende fordeler i denne nye generasjonen jeg finner ingen merverdi, eller hans stadig mer upersonlig kroppen, eller en Diesel mekanikk, Boxer selvfølgelig, som kom i 2008, som ikke er verdt meg forbruke lite. Dynamisk, jeg tror også at Forester har valgt å passe den mest brukte av disse bilene, den god asfalt, men uten å tilby turen kvaliteten på SUV rivaler (kontinuerlig Jeg husker sin moderne, CR-V, CX-5 og Mitsubishi Outlander) og mister den ekstraordinære muligheten til å reise komfortabelt humpete asfalt eller skitt spor.

Nå føler jeg Forester SUV beholdt mer dempning mellom konkurrenter og synes ute av stand til å filtrere bølgebevegelser av asfalt ved lav hastighet. Hans berøring synes å sportsbil, som "boot" kroppen, men til gjengjeld så ivrig hastighet, ikke finner en Forester å bli wowed av den dynamiske, fordi verken ment. Minst Yokohama dekk serie Geolander, følger veldig tilstede og det er noe som definerer ham, hans klare understyring tendens, han spør Moderasjon i hjørnet oppføring. De har alltid vært som Forester, men en eller annen måte at du samtykker i overstyre da han gjorde opp, og hjul entusiaster kan bli enda spennende. men Forester Han er veldig disiplinert: Du ikke ønsker å gå fort i svingene og alle reaksjoner er som eksempel nøytrale, ikke "uro" minst driveren. Med denne nye tilnærmingen, Han har mistet hva for meg var et stort pluss: komfort slitebanen på alle typer av asfalt- og grusveier og generelle glatthet. Nå synes selv en forholdsvis grov modell, sammenlignet med "jeg berlinizado" berøre og tråkker den neste generasjon SUV.

One of a Kind

Test: Subaru Forester 2.0 TD AWD, den opprinnelige mindre originalei denne "uhøflighet" spiller også inn mekanikk. med ærestittel for å være den eneste bokseren dieselmotor i verden og lykkelig "dieselización" forrige Forester, alt var fryd, men i dag alt forblir den samme. Merke seg at gjenstår en ekstraordinære referanse forbruk, kan tjene til å opprettholde sin gyldighet som sådan, også for sin meget god respons i alminnelighet plethoric fra 1500 rpm i en hvilken som helst tannhjul, men jeg gir mer vekt på sine ikke utviklingen i det totale raffinement. Jeg vet ikke om det skyldes selve motoren eller arbeid lydisolering. Eller begge deler. Men dette kraftige og økonomiske boxer hvis igjen ikke høre mye (i oppstarts ja), den Kvaliteten på støy og foredling av rotasjonen er langt av hva som er oppnådd ved meget sofistikert 2.2 Honda CR-V og CX-5. Girkassen legger også raffinement til det hele. Selv riktige og nøyaktige innsett, merking krever at du noen ganger guidet tredje og femte for å unngå feil.

Som jeg sa, kan du ikke skylde på 2,0 TD ingenting sett sitt forbruk i Dette Ster 1,607 kilo og trekkraft permanent AWD, ikke å benekte at jeg savnet en enhet Stopp-Start, i dag til stede i nyhet. Frigir et hydraulisk støtter oljenivåsensor og men jeg lurer også planer om evolusjon Subaru Det har planlagt for denne motoren, da salget i Europa (testimonial for en global produsent) bør bremse svekkelsen av sin utvikling og evolusjon.

På sitt annet utstyr ingen mangel på felles standarder og noen andre gadget som elektrisk bakluke. Ifølge versjoner kan ha serien varmeseter, elektronisk nøkkel eller åpning skjermen omvendt. hvor mislykkes Det er de siste sikkerhetssystemer starter utbredt i segmentet, som kjørefelt assistent, retningsfrontlykter, pre-crash system eller alarmer blinde flekker.