Hyundai i20 CRDi Aktiv vs Renault Captur dCi: SUV eller SUV?

Sammenligning: Hyundai i20 1.6 CRDi Aktiv vs Renault Captur 1,5 dCiSammenligning: Hyundai i20 1.6 CRDi Aktiv vs Renault Captur 1,5 dCiSammenligning: Hyundai i20 1.6 CRDi Aktiv vs Renault Captur 1,5 dCiSammenligning: Hyundai i20 1.6 CRDi Aktiv vs Renault Captur 1,5 dCi

Sydens av Rover 25 Streetwise kom fra at mens allerede blir markeds kjente organer som er tilpasset etter utseende og noen Spesielt for de forventede mekaniske elementer i en bil felt (Slik som Subaru eller Volvo Cross Country, paradigmatiske), som særegne britiske bilen brakt noe annet: en tilpasning gjøres på et legeme av Kombi, to volumer og dermed gate adgang til stammen, pluss to eller fire sidedører. i dag, Hyundai gjenutgivelser at ideen blant hjelpemidler med i20 Aktiv noe trekke minne og i nyere tid har også gjort tidligere modeller som Volkswagen Cross Polo, den Citroen C3 XTR eller, uten å gå videre, Dacia Sandero Stepway ... som er igjen på markedet i dag, og med hell.

Hyundai i20 Aktiv: betinget off-road

Som de før og sånn Rover-modeller, den nye Hyundai i20 Aktiv er ikke utstyrt for å flytte ut av asfalt, langt utover hva en klaring større i forhold til underlaget en i20 "asfalt" 2 centimeter ekstra kom inn i nedre sone av kroppen til 16 cm over bakken. Dessuten, Det er ingen spesifikke hjul hjelpe deg med å få grep på glatte overflater (ikke deres P7 dekker er det mest effektive i denne situasjonen, som skjer når de må ta til veien, på den innledende fasen av akselerasjon, all motorkraft) eller en mer sofistikert trekkraft foran sine brødre i serien. Hva det er noe som kan interessere mange av dine potensielle kjøpere: A aspektet bil felt oppnås gjennom plast omkretsen beskyttelse det, slik at de står, de er ikke malt; eller tilstedeværelsen av en bar på taket som ikke har noen annen i20 og gitt alene 6 cm høyde over kroppen. Dette Aktiv, etter sin art, finner sine rivaler i mindre SUV markedet: å gi en lengde under ca 4,30 meter og relativt ny utseende.

Denne Hyundai i20 Active er mindre side Campero biler solgt. Og hvis ikke minst, er Ford Ecosport (4,02 meter totalt). Listen over lik dem, med felles plattformer med verktøyet i nesten alle tilfeller er lang: Suzuki Vitara, Peugeot 2008, Nissan Juke, Opel Mokka, Mazda CX-3, Honda HR-V, Fiat 500X, Jeep Renegade, Skoda Yeti, SsangYong Tivoli, Dacia Duster ... også Cactus Citroen C4, da dette Hyundai i20 Aktiv, den høyeste ånd crossover gruppesamtale.

Renault Captur vs Hyundai i20 AktivRenault Captur: en magiker av praktiske

For hans del, Renault Captur, basert på den samme plattform Clio, Det uriktig fremstilling disse nye urbane SUV. Den har en plante klassiske dimensjoner at Hyundai i20 Aktiv: det beste beviset er hans største høyden på kroppen, nær 1,60 meter representerer gjennomsnittet. Skoda Yeti og Jeep Renegade, det høyeste, og gni eller nå 1,70 meter.

Dette er Renault Captur en av de små SUV med mer dimensjonerende lasten, selv slike detaljer som gummilister bak forsetene, kanskje ikke så praktisk, erstatte kengurulommer. Det er også de som har større tilpasningsmuligheter (Ved å kombinere hoveddelen og -taket farger, selvklebende, møbelstopping ...). Et annet aspekt som gjør det annerledes er dens enorm belastning funksjonell. Det går utover avtakbart trekk, at en slik praksis kan virke for dem som er i behov for å bruke bilen med barn eller kjæledyr som ubehagelig for de glidelåser, når det baksetet, med en lengdejustering på 15 cm som kan tilpasses til passasjer eller lasterom, som passer oss. også en enorme glove-box kapasitet, men ikke lett å åpne fullt hvis vi co-pilot; et annet hull i den øvre oversikten, ett Mobile last plass mellom baksetene...

Rangere bilen gratisDet er praktisk talt en tie habitability Renault Captur og Hyundai i20 Aktiv, bare bryte større plass langs Renault Captur og litt høyere bakre bredde Hyundai i20 aktiv. Tenkning viser mer tidligere enn den sistnevnte: i to, tre personer gå tilbake så stramt som en hvilken som helst bil i dette segmentet ... og til og med andre overordnede.

Hyundai i20 Aktiv: reiser under

Det skal nå kjøring, er rattet justerbar i høyde eller dybde, i betydelig grad i sistnevnte tilfelle begge deler. Setene, både foran og bak, er et slikt gulv høyden på bilen også i begge, og om kanskje ikke ser ut til å stige i både Hyundai i20 Active er fordi faktisk er nærmere asfalten: Kroppen din er et par centimeter nærmere. Dimensjonene av Setene er høyere Hyundai i20 i Active enn sin rival, mot noe som også har større sidestøtte. På den annen side, Renault Captur har mer polstrede seter. også bedre tilgjengelighet noen av dem for den ekstra høyden som er kroppen.

Hyundai i20 AktivDet er prisverdig i Hyundai i20 Aktiv overflod og drift av kjøre hjelpemidler. Når reverserings kameraet (meget lys), kombinert med bakre parkeringsfølerne, såvel som forsiden. Eller advarsel for utilsiktet filskift opererer over 60 km / t. I Renault Captur bildet kameraet reversere den er noe lavere: ingen fordel hele skjermen.

den suspensjoner den Hyundai i20 Aktiv har en bane som ligner andre Hyundai i20. holde legeme med mindre vertikale eller siderettede bevegelser i Renault Captur, men det fungerer best på jettegryter eller ujevne gulv i form av vedlikehold av banen. Det har også Renault Captur en retning av bedre berøring at noen av Hyundai uberegnelig, spesielt ved lave eller middels hastighet. den Koreanske bremse stor ved berøring, veldig mordant og bedre nødstopp Renault Captur, selv om dette svekker ikke med disse trommer som føler snev av pedalen.

Renault Captur: et diesel nivå

Med sin 90 hk Diesel (begge har interessante tricilíndricas bensin versjoner) møtes de to, selv om vi ikke må bli fristet til å se dem så fort. den Hyundai i20 1,6 CRDi Active lyder og enda vibrerer mer enn 1,5 dCi Renault Captur. Men, vil du føle mer skyvekraft noen runder. Også fordi endringen i kortere utviklingshjelp. er Renault Captur gjengjelder med mer makt Som vi klatre rundt, men det hindrer ikke føler seg sikker hoppe mellom tannhjul å telle bare fem hastigheter, og varer lenger enn i20 utvikling. Her er seks, med en litt raskere og mer nøyaktig velgeren. de er tettere relasjoner med hverandre og kortere at selv de av Hyundai i20 til å tørke med samme motor.

Renault CapturDenne utviklingen gjør endringen Hyundai i20 Aktiv kan overgå Renault Captur i inngang: Det er 4,4 sekunder mellom de to i høygir. I alle andre fordeler, tie. For eksempel, i det lange akselerasjon fra 0 til 1000 meter, skiller bare en tiendedel dem: 33,7 sekunder for Hyundai i20 Active by 33,6 sekunder for Renault Captur.

Ja, Loudness og forbruk er både territorium og Renault Captur. For eksempel 120 km / t, forblir Renault Captur 1.5 dCi i bare 69,6 dB 71,2 dB sammenlignet med i20 Active CRDi. Mens den faktiske utgifter av Renault Captur er 4,5 og 5,6 l / 100 km henholdsvis by og på motorvei. De Hyundai i20 aktive stiger svakt til 5,2 og 6,0 l / 100 km, hhv.

Du kan også være interessert i:

Sammenligning: Renault Captur vs vs Peugeot 2008 Fiat 500X

CX-3, Renault Captur og Suzuki Vitara

Ford Ecosport, Nissan Juke og Renault Captur