Astra 1,6 CDTI-136 Dynamic, med vekt som fiende

Opel Astra 1,6 CDTI 136 hkOpel Astra 1,6 CDTI 136 hkOpel Astra 1,6 CDTI 136 hkOpel Astra 1,6 CDTI 136 hk

Betyr det kommer til en slutt feber store størrelser i bilindustrien? Dette har ført til at verktøyet for å overvinne barrieren på 4 meter lange, tidligere flørtet med kompakt, som vokste på halv størrelse sedan mens de var farlig nær 5 meter. Minst når det gjelder forslaget til Opel Astra, virker det slik.

Nå, sammenlignet med sin forgjenger, taper 5 cm lengde og 2 cm i bredde og høyde. hans kamp også gir 3 cm mens sporbredden er den eneste dimensjon som øker med 1 cm på hver akse. Men nå, med hans 4,37 meter lengde, størrelse er noe høyere enn gjennomsnittet, mens tidligere innrammet blant de største.

Imidlertid er den viktigste årsaken til denne reduksjonen tiltak gitt av presserende behov for å redusere sin masse, i de senere generasjoner hadde det økt til et nivå som gjorde ham til den mest overvektige kategorien. Og, selvfølgelig, jo mer vekt du må flytte forbruket vil øke og reaksjoner av bilen vil være mindre smidig, samtidig styrkes chassis, bremser, hjul ... å holde en større etterspørsel.

Opel Astra, gjennomgikk en mirakuløs diett

Opel sier han redusert vekten av den nye Astra 120 til 200 kg, avhengig av versjon. Noen ganger ser vi at disse tallene avslører produsentene pleier å være mer teoretisk enn reell, siden mange er å snu på en gang til "downsizing". Og selvfølgelig, ikke veier det samme som en V6-motor som en rekkefirer eller en tricilíndrico det. I tilfelle av Opel Astra tallene lyver ikke. Ikke overraskende, i praksis enda flere kutt, selv om de ekstra pounds kan være bare på grunn av høyere utstyr siden den siste enheten av forrige generasjon med 1,6 CDTI ga 1,570 kg på våre skalaer. I dag bekreftet vi 202 mindre. Utrolig! Det er en reduksjon på 13 prosent.

Men se hvor de har vært så veldig mye lavere volum. Punktet der de fleste har gjort alt er i kropp, med fortynning av 77 kg gjennom bruk av høyfast stål, men også stå 50 chassis, med subcahsis og lettere tog rulle. Heller ikke er trivielt 11 kg elektronisk Det virker løgn, med lav vekt og hvor vanskelig det er redusert når teknologien er fortsatt stor, den 11 hjul eller 10 hver av disse seksjoner: motor, transmisjon og seter, de er nå tynnere.

Opel Astra, tidlige versjoner tilgjengelige

Markedsføring av nye Astra han har startet med femdørs kropp, som i begynnelsen av 2016 vil slutte seg til Opel Astra Sports Tourer familie. Det er ikke planlagt tre-dørs coupe stil, kalt Opel Astra GTC så langt som slike organer har stadig lavere etterspørsel. Som for fire-dørs sedan, vil fortsette å selge uten generasjonsskifte sine brødre i serien.

den motorer, i bensin er basert på en 1,0 Ecotec turbo direkte innsprøytning 105 hk, god tur og raffinement for sin arkitektur. premierer A 1,4 Turbo med 125 eller 150 hk veldig hyggelig og svært lavt forbruk, og det vil snart bli supplert med en 1,6 Turbo 200 hk.

Opel Astra 1,6 CDTI-136, søkelyset

Men de er diesel som fokuserer mer oppmerksomhet. I øyeblikket artikulert rundt kjente 1,6 CDTI versjoner av 110 og 136 hk. Den 136 hk, forblir Heste av de vanligste 120 eller 150 hk, som kan være en kommersiell handikap for dette nivået bare finnes i den Hyundai i30 1,6 CRDi, 1,6 CRDI Kia C'eed, Mercedes A 200 CDI Renault Mégane 1.6 dCi eller. Men i praksis ser vi at er en utmerket all-formål; med lavt drivstofforbruk og høyere ytelse enn de beste av 120. Nå Det føles litt mykere enn den foregående generasjon under sending mindre vibrasjon til kupeen. Det har god bass, rikelig oppfylt av ytelse og lavt forbruk -0.2 l / 100 i gjennomsnitt mindre enn før, men hans berøre resultat litt grov. I tillegg har den lyden noe verre.

Opel Astra, mer dynamisk

Tilstrekkelig gå noen få meter å merke seg den høye graden av utvikling nås på deres kjøring. Og ikke bare fordi det føles kvalitet høyere rullende, og ved siden av den til referanse kategori, for eksempel Ford Focus, og sammenlignes med Seat Leon og Volkswagen Golf smidighet, Selv om det blir punctilious ikke nå samme styrke på strak arm. Men det er i områder der de virkelig vet kurver nye Astra, med en presisjon ukjent hittil. Dette muliggjøres ved en adresse som til tross for å være elektrisk ikke krever rettelser, med god innledende berøring og demping etterlatt de karakteristiske vertikale bevegelsene til det ytterste. Det forbedrer også håndtering manuell girkasse, men ikke helt løsrevet fra sin karakteristiske doughy følelse, og bremser. På grunn av sin lavere vekt, er diameteren til de bakre plater redusert, fordi utstyret må støtte mindre vekt, men med en overraskende forbedring. Det skjer for å være ved siden av fokus eller V40 mellom lengre bremsestrekninger som skal plasseres over gjennomsnittet, men ikke nærme utrolig utvalg av León TDI, referanse i denne delen.

Opel Astra, mindre på utsiden, men ikke inne

Til tross for sin kutt i de ytre dimensjoner, gjør lurt påfunn det mulig å finne en mer sjenerøs romslighet. Ryggene fineste forsetene eller bakre benk ligger i et lavere plan er noen av triksene for å få det, men ikke alene. Bedre design kan tilby hevet 2 cm mer bredde i den bakre og en i begge benplass og høyde. Sammenfallende andre dimensjoner. Utmerker igjen for god ergonomi for et stort persentil av mennesker, mens midtarmlenet kan kollidere med albuen når du skifter gear, hvis vi har funnet setepute i en lav posisjon. Vi har ikke prøvd loas sitte standard, men Ergonomisk sport med AGR-sertifisering, elektrisk justerbar høyde, med fire-veis korsryggstøtte og utvidbar på benk (600 euro) vi ser perfekt; enten for støtte, komfort eller hvordan kroppen tilpasser seg.

Ikke stikker kvalitetsmaterialer. Det er vel ferdig, men bare oppviser myk plast på toppen av dashbordet og dører, resten mye overflod tøffing. Vi savner i kammeret større åpninger hvor gjenstander eller forlater større, særlig i utførelser med mekanisk håndbremse, som gir mindre plass i den nedre del av midtkonsollen.

Om ikke i kupeen plassen er tapt, kan vi ikke si det samme bagasjerommet, som er Stor nytte. 320 liter bare overstiger Volvo V40 (275 l), kubisk nesten halvparten av Honda Civic (500 l) og er 30 av en Seat. I hvert fall i leiligheten hans fant et nødhjul.

Opel Astra, premium utstyr

1,6 CDTI 136 hk er bare tilgjengelig med de to høyeste utførelser: Dynamisk og Excellence som den første merkevaren fokusert mer sportsånd og andre maksimal komfort. Den første serien funksjoner: to soner klimakontroll, kamera Opel Eye, knappen "Sport", sportsseter, tåkelys, berøringsskjerm 7 " kjørecomputer, cruise control, fire elektriske vinduer og 17 "hjul.

Det er også standard på Opel På stjerne med gratis tilkobling for ett år. Det er en Personlig kommunikasjonsmedarbeider med ulike tjenester som allerede har vært i drift i USA nesten to tiår. I en kollisjon hvis en airbag er utplassert, og beboerne ikke svare på anropet, blir det automatisk sendt til legevakt til ulykkesstedet; skaper en wi-fi bredbånd, 7-enheter for å drive opp; mulig gjennom smarttelefonen, lukke eller åpne bilen dører, slå på lysene, sjekk olje livet ...; be om en adresse en restaurant eller et annet mål mens den er lastet ned til nettleseren eller politiet kan kommunisere GPS-posisjon på bilen vår om vi tidligere har meldt stjålet.

Blant sine mange alternativer, med enestående eksotisk seter med massasje og ventilasjon sug, spesielt høydepunkter Led belysnings matrise Intellilux (850 euro). Den første av sitt slag i kompaktsegmentet. Det består av 16 segmenter førte til tiden justere for kjøring permanent med høy bjelke uten å blende annen trafikk, for å lage mobile mørke områder. For å oppdage lys av andre kjøretøyer som brukes Opel Eye frontkamera (inkludert mulig frontkollisjon advarsel med automatisk bremsing opp til 60 km / t, Lane Departure assistent, leser trafikkskilt ...).

En studie ved det tekniske universitetet i Darmstadt (Tyskland), mer enn 80 km / t sjåføren side detekterer objekter mellom 30 og 40 meter før, noe som øker reaksjonstiden i løpet av 1,5 sekunder.

Opel Astra, en konkurransedyktig pris

Den nye generasjonen Astra også trampe med sin pris / produkt med en rabatt på 2975 euro denne versjonen, delvis 20325, noe som kan øke en variert liste over alternativer, men alltid til konkurransedyktige priser.

Målet med den nye Astra er å bli en av referansene i sitt segment. Hvis vi la til side din ekstrautstyr legger ingenting vesentlig nytt, men det blir bedre enn noensinne en utmerket balanse i alle deler ... bortsett fra stammen, som vanskeliggjør sitt minimumskapasitet. Og det har gode Mimbres å lykkes.

Du kan også være interessert

Opel Astra 1.0 Turbo

http://www.autopista.es/novedades-coches/articulo/opel-astra-2015-quinta-generacion-103950

http://www.autopista.es/reportajes/articulo/nuevo-opel-astra-2016-frente-rivales-compactos-analisis-104667