Biler til minne: BMW M3 (1985)

BMW M3: historien om en legendariske sportsBMW M3: historien om en legendariske sportsBMW M3: historien om en legendariske sportsBMW M3: historien om en legendariske sports

Med mer enn tre tiår bak første generasjon BMW M3 Det markerte begynnelsen på en av de mest ønskede sagaene bilens historie, som i dag er i sin femte generasjon. Nå ser vi det som et verdifullt og dyre bilsamling, med sine blusset finnene og grill funksjoner dobbel fyr, men på den tiden var en revolusjon.

i 1983 Mercedes Han hadde satt på markedet det også mytiske 190 2.3 16V, han brukte som grunnlag for sin racerbil. han hadde 185 hester tatt fra en firesylindret 16-ventil topplokk, i stedet for på grunnlag av de seks-sylinder med; motor "litt" raskere. BMW hadde etterlatt seg. Hans alternativ da, 6 sylinder 323I og 150 hk, Det ble for kort kraft og ramme. BMW trengte noe mye mer alvorlig å stå opp til Mercedes både på gata og på banen. Nevnte og gjort.

den 12 september 1985 Han presentert for verden Frankfurt Motor Show som for meg vil gå ned i historien som en av de beste bilene som har blitt opprettet: den M3 E30. BMW drepte ham i to fluer i ett smekk: først slo Mercedes med bedre business case, og andre la grunnlaget for en racerbil, detaljer som til slutt viser var en suksess.

BMW M3dette BMW M3 første født med 200 hk, selv om etterfølgende utviklingen ville oppnå 238 hester den spektakulære Sport Evolution versjon. Utgangspunktet tenkt å produsere 5000 enheter, som var nødvendig for å homologate i gruppe A, men sett suksess og etterspørsel skredet snart dette tallet nådde total til 17,970 enheter (786 av dem cabrio, 501 og 600 Evolution versjon av Sport Evolution).

hans pris i Spania ved lansering var det 6,896,500 pesetas (41,448.83 euro), med bare 100.000 pesetas forskjell rival Mercedes; så nysgjerrig for å se utviklingen av økonomiske data, M3 dagens pris på 431 hester er 89,950 euro (14,966,420 pesetas). M3 E30 komfortabelt overskredet 200 km / t toppfart og det tok 27,1 sekunder for å gjøre en kilometer fra stillestående. Det var en kombikupé med superbil ytelse.

BMW M3: En matagigantes

En detalj som mange ikke vet er at den anvendte base å gjøre M3 motor var det av F1 motor av tiden, med Nelson Piquet vant VM i 1983 på rattet i sin Brabham, selvfølgelig uten turbo. Han brukte samme firesylindret, men med stumpen 16 nedarvede ventiler 6 sylinder (delt per sylinder). dermed hans Paul Rosche designer, Han klarte å utvikle denne legendariske motoren på bare to uker.

BMW M3 E30når BMW M3 Han ble løslatt jeg var 14 år gammel. På den tiden var det tyske Touring Car Championship (DTM mytiske) med den samme lidenskapen som du kan følge World Rally Championship eller VM F1. Duellen mellom Mercedes og BMW med 190 laget med denne M3 DTM levde sin gullalder, som senere skulle bli Alfa Romeo. Ikke som nå, ser du racing biler som bærer liten likhet med hva du finner på gaten. Da M3 løpet var identisk med den veien bilen Og det er der sjarmen av bilene i denne perioden. Jeg husker godt en plakat jeg fikk fra et magasin, vet ikke om motorvei eller bil, som igjen en vakker hvit M3 dekorert med de tre fargene på M i Nurburgring med to hjul i luften. Derfor hver gang jeg så en på gata bort til meg for å se på det som om det var et kunstverk, og drømt om å reise kjegle grønne helvete å etterligne det bildet.

BMW hadde blitt en sport sedan i en bil som var i stand til å slå i ytelsen til bilmerker med mer sportslige stamtavle og mer bilde. Hvis du på den tiden du hadde en Porsche du hadde en fantastisk bil, ja, men hvis du er i midten av et fjell er som nærmer seg en M3 bakfra, med fem seter og sin "enorme" bagasjerommet, kanskje du kan komme til å følge . Det var den magiske M3, som hadde en kraftig motor som selv i dag forundrer av ytelsen, og en trekke rammen slik at det fulle potensialet av sine mekanikk. I tester av tiden roste han både sin atferd som motoren, som er både kvalifisert som utmerket.

På den tiden Autopista sa i finalen test sammendrag"Nesten ingen feil å sette, for selv til forbruk er veldig moderat. Hvis det er noen faktor verdt å merke seg, uavhengig av sine mekanikere og atferd, sitter vi igjen med sin lett å oppnå gode gjennomsnitt". I anledning av 30-årsdagen for utgivelsen, var jeg i stand til å komme på en enhet i perfekt stand. Hva overrasket meg er at hans oppførsel ikke føler gammel. Hastigheten i svinger pluss mange moderne biler ønsket, bremsene eller elektroniske elementer og komfort popularisert de eneste punktene som du husket du var i en bil tretti år å være. Uten å være spesielt ubehagelig, nøt han en fast og behagelig Suspensjon, uten rocking og overføring av en høy følelse av trygghet. Det vil ta tid, og vil forbli vakker.

Tekniske data: BMW M3 1985

forskyvning: 2.302 cm3

makt200 hk

Lengde x bredde x høyde: 4.36 x 1.67 x 1.36 meter

vekt: 1.290 kg

maksimal hastighet230 km / t

0-100 km / t: 6,7 sekunder

gjennomsnittlig forbruk8,3 l / 100 km

Du kan også være interessert i:

BMW M3 30th Anniversary

BMW M3: de sjeldneste prototyper

BMW M3 vs BMW i8