Volkswagen skandale: den hemmelige historien om EA 189 motor

Volkswagen skandale: den hemmelige historien om EA 189 motor

Når du begynner å mistenke at Volkswagen-gruppen noe ikke blir gjort bra? Opprinnelsen til Volkswagen skandale år siden er å finne nettopp med utviklingen av den nye TDI dieselmotor, den som ga opphav til "boom" Volkswagen merkevare og i dag og i årene som kommer vil drive hele Volkswagen-gruppen i en av de største krisen i bilens historie. Selv om svindel har brutt ut nå, problemet med Volkswagen TDI-motorer Det begynte i 2006. Nå, når ledere har innsett alvoret i situasjonen, er det for sent. Dette er kronologi aktiviteter svindel av utslipp av Volkswagen.

året 2006, og i Tyskland en tid med kompresjonstenning kom til en slutt: dieselmotor,-pumpe, med hvilken VW priori garantert lavt strømforbruk og høy effekt, ville mislykkes å møte de fremtidige utslippsgrensene. Det var sikkert. Og det begynner å gjøre deg svette ledere av Volkswagen-konsernet en snarlig inspeksjon i Sør-Afrika. Blant dem, leder av styret i VW, Ferdinand Piëch, direktør Audi, Martin Winterkorn, sjef for Audi motorer delen, Wolfgang Hatz og leder av VW merkevare, Wolfgang Bernhard.

Da hadde Audi allerede utviklet sin egen Diesell motor med seks sylindre teknologi "common-rail" og lavere utslipp. Det var en teknologi fra andre produsenter, ikke noe skille, fordi ansette alle andre Diesel markedet. Audi var allerede arbeider også med en firesylindret versjon. Bernhard Krebs og bly for første gang disse prototyper EA 189 -Nå kjent som TDI 2,0 konfigurert i firesylindrede V6 derivater. Under testen, pi? Din mishandlet disse enhetene for å se hvor langt de var i stand til å nå. og EA 189 overlevde denne torturen. Det er begynnelsen på historien om en katastrofe. Fortsett å holde et øye til fortiden.

SCR og eksos, så fungerer detvåren 2006

Utviklere Volkswagen opphetet diskutert ovenfor katalysatorteknologi benyttes for å begrense NOx-utslipp den EA 189. På dette punktet, motoren har allerede blitt eksportert til USA for strategiske grunner, selv om det er kjent at fremtidige regler om utslippene vil være mye strengere. Krebs og Bernhard argumentere for en spesielt effektiv i omdanning av skadelig NOx SRC system, som arbeider med urea injeksjon. Begge er overbevist om at, ellers vil de ikke være i stand til å møte de strenge utslippsgrenser USA, og enda mer så med tanke på at i senere livssykluser motor lovgivning vil stivne enda mer. I mellomtiden motstandere advarer høye kostnader, og argumentere for en enklere og lettere katalysator NOx-felle. Ikke glem stolthet av utviklerne av VW, som på den tiden var å ta sin toll Mercedes med sin utvikling av SCR-teknologi.

desember 2006

Bildet i den tyske bilindustrien er rolig, med unntak av BMW: Bernhard (VW), Hatz (Audi) og Thomas Weber (hovedutvikler av Daimler), like før LA Auto Show ta ideen om en felles offensiv ren diesel i USA. Nøkkelordet er Bluetec. Farvel til bilen "grønn". Alt skal være blå, den nye ren bil farge. Amerikanske kunder har noen avvisning av diesel. USA er ansett som en skitten bensin og diesel er godt sett bare i kommersielle kjøretøyer.

januar 2007

Bernhard later VW og med det, opphører sitt engasjement i beslutningen om NOx lagring katalysator. SRC dyrt system som forsvarte Bernhard og til slutt Krebs har ikke utviklet.

februar 2007

Krebs, som hadde blitt utnevnt sjef Bernhard motorer, sendes til motorfabrikk i Salzgitter, og Wolfgang Hatz forlater retning av Audi-Mann. Dette, sammen med Martin Winterkorn (corporate og medlem av styret i mark) og Ulrich Hackenberg (ansvarlig for utvikling) flytter fra Ingolstadt til Wolfsburg. den EA 189 har allerede blitt tilpasset for USA.

skadelige utslipp flykteaugust 2007

Elea 189 Den når det europeiske markedet under panseret av Volkswagen Tiguan, og navnet VW Euro 5. Når vi snakker om den 'reneste diesel i historien'. På omtrent samme tid, VW noen skygge av tvil unna: denne motoren du kan ikke lett passere testene av USAs utslipp (Kjent som trinn 2 Bin 5) med katalysator-NO x lagring.

Det må være en løsning. Det ble besluttet å installere en trygg diagnostisk programvare i elektronisk kontroll av motorer EA 189. A programlinjer gjenkjenne situasjoner test, med hva biler med ESP, for å være stasjonært på valsene, kan de testeser trygt. Uten denne forutgående informasjon, blir den ESP aktiveres når den detekterer at forhjulene for å rotere hurtigere mens resterende bakre stopper. Andre produsenter også bruke et program, eller direkte sette sine biler manuelt på en "testmodus". Så langt, en juridisk praksis. Men VW bruker denne informasjonen til å manipulere motorstyring. I testen ble arbeidet med lave utslipp parametre; på gaten elektronisk styreenhet fokuserer på å få høy effekt og kjørekomfort. Men i testen disse kriteriene er irrelevant. I tillegg VW vet at det er nesten umulig å oppdage manipulering via programvarestyreenhet, til og med for eksperter. I en moderne bil er det mer enn 100 millioner linjer med programkode, snarere enn en Boeing 747.

august 2008

VW introduserer EA 189 i USA i forløperen for Volkswagen Jetta (femte generasjon), og klarer å sette på markedet selv i stater med strengere reguleringer utslipp, for eksempel California. Den store forskjellen er sertifiseringen av utslipp mellom USA og Europa: Europa er utført av uavhengige institutter som TÜV eller Dekra, mens i USA gjør produsenten, men alltid under statlig tilsyn. I tillegg, i USA er det flere forskjellige testsykluser (FTP og US06, HWFET). I Europa, derimot, vi bare har "New European Driving Cycle" (Nedc). Likevel, ingen mistanke om noe.

januar 2011

VW presenterer den amerikanske versjonen av den nye Volkswagen Passat, som varianter diesel har nå SCR katalysatoren, mer forseggjort. VW alt går som planlagt: Passat ble kåret til 'Motor Trend Car of the Year' i 2013 og oppnådde et rekord effektivitet mellom bilene uten hybridmotor (3,02 l / 100 km).

mai 2014

West Virginia University publisert en studie for den tysk-amerikanske Institute of Environment ICTT i å analysere utslippene av tre biler fra ulike produsenter, målt både testbenk og på veien: den Jetta, Passat og BMW X5. Mercedes deltok ikke fordi, ifølge instituttet, var det ingen bil helt ledige utleiefirmaer i området. I gjennomsnitt, alt diesel NOx som slippes ut en mengde syv ganger høyere enn det som tillates av den Euro 6-standarden.

Forventet avvik av denne typen i veien tester, og biler produsert i serien og enkelte skraper, men ikke på dette nivået. Verdier lystgass Volkswagen Jetta med DeNOx multipliserte grenser mellom 15 og 35 ganger. Volkswagen Passat, med SCR katalysatoren, multiplisert med 20. BMW X5, som kombinerer både katalysatorer, i samsvar med grensene i nesten alle testforhold. EPA (Agency Environmental Protection USA) og myndighet California luftforurensning (CARB, Californian Air Resources Board) VW Amerika krevde en forklaring. Mark svar var basert på software feil og feil bruk av kjøretøyet. Det hørtes ikke altfor overbevisende.

Heinz-Jakob Neusser, ansvarlig for utviklingen av drivverket VW konsernet siden oktober 2012, forlater gruppendesember 2014

VW utfører frivillig tilbakekalling av 480.000 biler eksportert til USA så langt, drevet av EA 189. En programvareoppdatering skal fikse problemet. I mellomtiden, Regional Institute of tyske Miljøvern publisert en studie på tre modeller diesel Euro 6 NOx-utslippene betydelig over grensen: VW CC og BMW 320d -Både den cuadruplicaron-, og Mazda 6, at femdoblet.

april 2015

Leder av styret i VW, sier Ferdinand Piëch i et intervju han rift med Winterkorn: 'Jeg sliter med å nå leder av styret og styrets de riktige menneskene'.

mai 2015

CARB utslipp tester for Volkswagen Jetta og Volkswagen Passat både testbenk og på veien. Det bekrefter at det har vært en liten nedgang i NOx-utslipp på veien, selv om nivåene fortsatt høy. For denne forskningen, CARB Han gjennomførte en rekke spesielle testen, gjenta den andre fasen av FTP-testsyklusen. Denne spesielle syklusen er ikke anerkjent av programvare VW, hvorfor nå SCR katalysatoren injiserer mindre urea, hvorved utslipp av NOx er enda større.

juli 2015

CARB gjør offentlige resultater fra VW og EPA. Til dette fulgte de mange tekniske møter med VW ledere. CARB spesialister mener at forklaringer på VW teknikere er ikke nok til å forklare oppførselen til avgassene. Under disse omstendigheter, vil ikke gi noen godkjenning til 2016. VW-modeller innser for første gang hva din situasjon.

Matthias Müller, administrerende direktør i Volkswagen-konsernet igjen erstatte winter3 september 2015

Etter lange diskusjoner, Volkswagen innrømmer til CARB og EPA har begått svindel To sider av forskjellig motor. Denne tekniske prosedyren er ikke lovregulert utslipp i USA.

18 september 2015

Fredag ​​av den første uken av Frankfurt International Motor Show bomben: den CARB og EPA De gjør offentlig svindel, som allerede omfatter 42 modeller med forskjellig år gruppe i USA. Verdien av VW aksjer falt med om lag 20 milliarder euro.

22 september 2015

VW fond påløper 6,500 millioner euro for å løse problemet. Martin Winterkorn beklager offentlig i en videomelding. Han trakk seg neste dag.

25 september 2015

Styret i VW bestemte seg for å gjøre uten ansvarlig utvikling av Audi (Ulrich Hackenberg), Porsche (Wolfgang Hatz) og VW (Jakob Neußer). som etterfølger av winter~~POS=TRUNC tidligere konsernsjef i Porsche, Matthias Müller, den første favoritt pi? din er oppnevnt til å erstatte en Winterkorn.