Alfa Romeo Giulia: Alfa lidenskap, italiensk lidenskap

Alfa Romeo Giulia 2015Alfa Romeo Giulia 2015Alfa Romeo Giulia 2015Alfa Romeo Giulia 2015

Ventetiden var verdt det, og vi vet hvordan det Nye Alfa Romeo Giulia, naturlig erstatning 159. Med denne nye bilen, den italienske firmaet ønsker å gå et skritt videre og sette Giulia som en av premium salonger strømper i stand til å kjempe kobber med bevist kvalitet biler som BMW 3-serie, Audi A4 og Mercedes C-Klasse

Mot den tyske blokken, Alfa Romeo Giulia bruker essensen merke: engasjerte utforming og sportslige gener. Interessant, sin offisielle premiere falt sammen med feiringen av 105th anniversary livet av merkevaren og hva bedre dag å komme tilbake og Kompromissløs bet opprinnelsen. Rapporteringen rammeverk: den renoverte Museo Storico Alfa Romeo i Arese (nær Milan).

Lidenskap i bevegelses

Alfa Romeo Giulia 2015

Som en ekte forfører asfalt, den nye Alfa Giulia Det er en bil som ønsker å komme inn i visningen. i frontal, fremhever den nye signatur logo i profil og markere sin utkraginger ekstremt kort og lang hette. Også de rette oppmerksomheten mot de avrundede hjørner av legemet og omrammingen stenderne. Utenfor dress, ifølge sikrer den italienske firmaet, har noen blunker til den mytiske Giulietta Sprint. Når det gjelder dimensjoner, fant vi en lengde på 4,64 meter og en akselavstand på 2,82 meter. Det siste gjør Giulia har akselavstand segment.

i interiør, den Giulia bruker vesentlige elementer. Dashbordet og resten av kontrollene er utformet med føreren i fokus. Materialene som brukes er kjent for sin kvalitetvisuell som real, kombinasjonen av karbonfiber, tre og tekstiler av ulike slag.

lettsinn

den letthet Det er en av de punktene der er det lagt mer vekt på utvikling av nye Alfa Romeo Giulia. Offisielt annonsert det som veier ca 1500 kg, med en vekt / strøm mindre enn 3 kg / CV. For å oppnå dette gode resultatet, har det valgt karbonfiber i sjakten, på panseret og taket, mens aluminium er reservert for motoren, bremsen og suspensjoner (inkludert fremre kupler og stenger foran og bak), og mange kroppskomponenter slik som dører og fendere. Den spesielle struktur av karbonfiber sete ved siden av aluminium og karbon-keramisk materiale (i noen versjoner) av bremseskivene bidrar også deres positive når det gjelder letthet. den vektfordeling, i mellomtiden, en perfekt fordeling av 50/50. og vridningsstivhet? Den beste, ifølge Alfa sier.

emosjonelle thrustere

Versjonen som debuterer Alfa Romeo Giulia Det er alltid attraktivt QV (Quadrifoglio Verde), i dette tilfelle blir det drevet av en bensinmotor 3.0 V6 Biturbo Maserati-Ferrari hjem katapult ham til 510 hk. Ytelse, karakteristikk av en atletisk sport sedan, med akselerasjon fra 0 til 100 km / t på 3,9 sekunder.

Alfa Romeo Giulia 2015

Hjertet av den mekaniske rekkevidde Alfa Romeo Giulia Det vil stjernen nye motorer familie Global Medium Engine, som vil føre til forskjellige versjoner av bensin- og dieseleffektnivåer 180, 250 og 330 hk, og alle med en fellesnevner: 2,0 liter volum, firesylindret direkte innsprøytning og turbolading.

Avhengig av valgt motor, den nye Giulia Det kan kombineres med varianter Totalt to drivhjul (bak) eller, I tillegg til bokser valgt med manuell eller automatisk endring.

dynamisk chassis

Med den nye Giulia, Alfa Romeo ønsker å gå videre kjøre. For å gjøre dette, det benytter en mer direkte styring, mens responsen av både akselerator og bremseytelse er mer brilliant.

i suspensjoner, for bakakselen multi har valgt en ordning og en dobbel bærearmer aksel med semi-virtuell adresse for fronten. Det intelligente styresystemet og dreiemomentet splittet dreiemoment på bakakselen og den dynamiske drivsystem Alfa DNA (Racing modi, dynamisk, naturlig og effektiv avansert) er det tekniske grunnlaget som føreren kan når som helst velge hvordan du ønsker å temme hans Giulia. Disse teknologiene har til å delta i nye systemet Active Aero Splitter, for det er klart på frontal området downforce aktivt, sikrer overlegen ytelse og adhesjon selv ved høye hastigheter. Elektronisk 'hjernen' som styrer alt kalles CDC Chassis Domain Control.