Sammenligning: Opel Astra CDTi biturbo vs Seat Leon FR TDI

Sammenligning: Opel Astra CDTi biturbo vs Seat Leon FR TDISammenligning: Opel Astra CDTi biturbo vs Seat Leon FR TDISammenligning: Opel Astra CDTi biturbo vs Seat Leon FR TDISammenligning: Opel Astra CDTi biturbo vs Seat Leon FR TDI

Hvis du spør noen motorentusiast vil fortelle deg det samme "hvor bensin er en god ... Hvem ønsker en dieselmotor sportsbil som claquetea, vibrerer og ikke overskrider 4500 runder?" Vel, hvis du tror at du ikke har prøvd noen av de to bilene i denne sammenligningen. Jeg er enig med deg i at en bensinmotor er mye mer morsomt og stimulerende, men "brent" fra dette vi har ikke noe annet valg enn å overgi seg til bevisene; GTI "mola" men til syvende og sist du må leve med det hver dag, og jeg kan forsikre deg om at med som det faller har en bil som du setter den hvis du kan gjøre forbruk gjennomsnitt under 5 l / 100 km og som i sin tur kan tjene deg i helgen for å gi en glede som strekk eller rask akselerasjon også "mola" mye. Kanskje dette siste refleksjon matt lidenskap, men selv for meg, jeg hater alt som smaker av diesel, ikke meg annet valg enn å innrømme at totalt sett, De er en logisk kjøp. Ja, noen ganger lykke er ikke i logikk synes du ikke?

Det er flere modeller av denne typen, men denne gangen valgte vi to De er veldig interessant pris. Opel tilbyr sine Astra super-Diesel denne versjonen heter biturbo. I tillegg til et nivå på finish, refererer biturbo til en interessant motor utstyrt med to sekvensielle turbo og en dobbel luft-vann-mellomkjøler, som hadde premiere i Zafira. Bruk basis 2,0 CDTI 160 hk, men i stedet for en enkelt VGT har to turbo med variabel geometri, en mindre blåser lave svinger (roterer ved 270 000 rpm) og deretter overlapper fra 1500 runder og opp til 2500 rpm med en større som roterer ved 180 000 rpm; Derfra bare fungerer det stort. Det gir 195 hk, å være så en av dieselmotorer med høyere spesifikk kraftmarkedet. Her møter vi den Seat Leon FR ferdig (Tar den bakre multi suspensjon) og 2,0 TDI 184 HK. For å nå denne makten Seat opt ​​for en mer konvensjonell motorteknologi (det samme som Golf GTD), Med en enkelt turbolader og mellomkjøleren.

Sammenligning: Opel Astra CDTi biturbo vs Seat Leon FR TDI

Begge modellene har samme kraft, og at De kjører som faen og bruker svært lite. Enten vil gjøre deg fornøyd med godt forhold mellom ytelse og forbruk. Av de to Seat tar dette konseptet litt videre, bruke mindre og være litt raskere, selv om forskjellen i litt over et sekund akselerasjoner ikke sett i offentligheten, med mindre du går ned baner som en, og du umiddelbart gå opp på den andre. Teorien er at i løpet av de mektigste fordelene bør kjøre, men jeg 267 kg Astra har jo mer du har på slutten en verre vekt / effekt, ikke overraskende, påvirker også forskjellen i forbruket forholdet. I alle fall, både de har egenskaper som trekker mange farger bensinmodeller og kutte tier navn.

Hvis se hva løping eller makt de har det du er bekymret for er forbruk, tro meg, De bruker svært lite. Begge bære Stopp / Start-system som standard, med god ytelse, både i varighet på stopp og start. I gjennomsnitt, den spanske tilbringer en halv liter mindre, er likevel forbruket av meget god tysk. Et forbruk på vår Technical Centre, ideelt for å sammenligne med andre modeller, kan du legge bekostning at du kunne komme deg til alle. jeg Jeg fikk løven være rundt 4 l / 100 km i gjennomsnitt, mens Astra jeg ikke kunne overvinne barrieren på 4,6 l / 100 km; Det er et spørsmål om å gå på juridiske hastigheter og unstretched lavere gir, og oppnås uten at du skal være den tregeste i regionen. du ser utgifter to er ekstraordinært-at reducido-.

Sammenligning: Opel Astra CDTi biturbo vs Seat Leon FR TDI

Når du kjører, igjen, har du to interessante alternativer. Seat føles mer raffinert, både lyd og vibrasjon, vil du nyte mer mens Astra er ikke dårlig i denne forbindelse. Både gode resultater. Astra med valgfri variabel fjæring, som jeg anbefaler til tross for € 810 det koster, er sporty og mer komfortabel mens. Din Tour-modusen gir deg mer komfort, og at 18-tommers hjul med 235/40 dekk ikke bidrar til det. Likevel, mykgjør og stivner suspensjon av sjåføren på vilje, noe som ikke har noen rival, som bare er begrenset til motorstyringen og servostyringen. Kjøring grensen på jakt etter den Lion er mer avgjort og balansert. Astra gir økt understyring (igjen av vekt), men baksiden hjelper deg å redusere som du spør. Verdsette disse forskjellene personlig Jeg vedder på Opel, som virket for meg raskere. Men når stop forlenger bremselengder absolutt overskudd; Det er ikke et spørsmål om bremsekapasitet eller pneumatisk vekt, men siden i bremsehastighetsreduksjon er ikke i tvil.

Leve med disse modellene hver dag er fint. Det er god plass til fire og bærerene, uten å være den største segmentet, er mer enn nok. De er godt utstyrt, og startprisen synes riktig gitt den type bil som du tar. Opel har seter bedre foran, i det minste dempe justering i lengde, og dens utforming er mindre nøkterne enn setet. Hvis du likte jeg anbefaler at du studerer vel den endelige prisen på forhandler som de både de liker kampanjer, noen av dem i henhold til finansierings- eller levering kjøretøy som brukes. Hvis prisforskjellen ikke er et problem, Gå for den du liker og du vil ikke gå galt.