Vi produserer en bil: dette er gjort, trinn for trinn

Vi produserer en bil: dette er gjort, trinn for trinn

1. leverandører levere aluminium- eller stålgjenstander fra råjern eller delvis maskinert fabrikken motor. Lagring vil være kort, fordi ingen merverdi og har sin kostnad umiddelbart passere produksjonslinjer. Samordning med leverandører, og i løpet av resten av prosessen, sparer unødvendige utgifter.

2. Start arbeid gi bitene (Bunnpanne, topplokk, kamaksel, veivaksel eller forbindelsesstenger) de geometriske egenskaper i automatiserte linjer enten med spesialiserte maskiner i en oppgave og høyere produksjon, transport eller fleksibel ... En enkelt ansatt, høyt kvalifiserte, arbeid på hver produksjonslinje. Alle produsenter arbeide seg prismatiske komponenter i motoren.

3. De deler, etter den første maleprosess som når 90 prosent lavere vekt vil bli fjernet fra dem, begynner å dukke opp for slutt geometriske egenskaper. De er de behandling og super kontaktområder, som er polert, rettes opp ... Takk til fleksibiliteten i de nye maskinene kan, for eksempel, i fabrikken av Renault motorer av samme verk Valladolid på støpte, som K9 veivhuset; eller aluminium ved anvendelse av bensinmotorer. Ved slutten av denne prosess, blir det sjekket, en etter en, hver brikke, både manuelt samarbeid som roboter.

Vi produserer en bil4.- Motordeler gjort er sendt til fabrikken hvor de vil bli satt sammen og som konvergerer med privatbil fra eksterne leverandører, som stempler, matesystemer, turboladere, oljepumper etc.

5. Det starter motorenheten, bit for bit. For Factory Engine Renault Valladolid, to parallelle linjer opptatt med K9, kommersielt kjent som dCi og vil om kort tid begynne å bli produsert i sin åttende generasjon; andre håndtak er montert, likegyldig, den H4Bt og H5Ft henholdsvis tre eller fire sylinder bensin.

6. Under produksjonsprosessen, Motorene blir kontrollert ved forskjellige tidspunkter, for å sikre overholdelse. Taktil roboter, for eksempel, er i stand til å skjelne hver andre versjoner som deler produksjonslinje. Men de vil bli erstattet av andre med kameraer, visjon kontroll. Disse verifisere at sammensetningsprosessene er egnet og ta øyeblikksbilder av Datamatrix (Som en QR-kode) som finnes i hver brikke. Dermed ville det være mulig å vite nøyaktig hvilken komponent er integrert i motorfabrikken utgang. Informasjonen blir lagret i et minne (chip) som følger med hver motor.

online vurdering av din bruktbil7.- Hver motor er kontrollert å sjekke i stående (slang fabrikk, kald), som er i stand til å bruke. kontrollerer også at vannlekkasjer, olje, etc. tilfeldig noen av dem er sendt til testbeds (Renault har seks Valladolid), som er montert på rammen og testet i flere timer for å sikre at gi den forventede effekt. Når dette er gjort, blir de fjernet og analysert stykke for stykke som aldri vil igjen montert. Andre testet, og trekkes ved slutten av produksjonslinjen: Disse bankene end kjeden, den siste kvalitetssikring, skriv alle nye serien motorer eller gå til langt utenfor destinasjoner.

8.- motorer er sendt til fabrikker Body-montering. Samtidig er noen av delene maskinert og ikke brukes i monteringen av motorer, blir sendt til andre fabrikker motor montering. Det har motorer og girkasser (i tilfelle av Renault Valladolid, som utgår fra fabrikker Mechanics Cacia (Portugal) og Sevilla settes sammen for å danne bæreren.

9. Parallelt med fremstillingen av motorer begynner produksjon av deler som danner kroppen. I presser kopping avdeling, en ren lyd som kommer ut skjeden Captur, hvem ville trodd, Distanse stål spoler. Roboter kutte deler og er stablet avventer mugg.

10.- kommer blikkdeler til pressen, ett maskin i hvilken stålet støpes like lett med en gaffel det er skissert med mos. Her de større stykker som vil bli mindre og danner skjelettet av bilen vil bli gjort.

11. Begynn bli med dette tredimensjonale puslespill, Først med byggingen av den grunnleggende struktur: boksen. Hun vil bli lagt bevegelige deler, panser, dører, bakluke og, selvfølgelig, finnene. Captur er i plast, slik som tidligere har blitt termo, som støtfangere, beskyttelse ... er sveiseroboter som er ansvarlige for denne forsamlingen av stål på en dans der det ikke er noen bevegelse uten grunn. At mens blikkdelene med den letthet med hvilken et ark av papiret behandles trekk.

12. Etter forening legeme, geometri involvert for å sikre at alt er der det skal, at klaringene boksen tilsvarer bestemmelsene: tilsvarende.

13. Kroppen er avfettet, vasket og gjelder en rustbeskyttelse omvendt å senke legemet i et bad elektrolyse: en barriere sink vil beskytte stålet mot korrosjon. mastiksen, en elastomer sikre sammenstillingen mellom platemetalldeler og forebygge, inkludert vann påført belastning. Også lyd-absorberende.

Slik at en bil er produsert14. Hoved passerer gjennom Cuba og kataforese Det er malt. Det er også lakkert og etter disse anvendelser, voks at, som i de foregående trinn, krever ett skritt ovnen som skal stabiliseres kommer.

15.- dører, demonteres: har en parallell prosess og uavhengig for motorer, trim, glass .... De møtes ikke med resten av kroppen til sluttmontering.

16.- legeme kommer inn i produksjonslinjen. Du vil motta elementer inne. Blant de førstnevnte, dashbordet. Belter, weathers, ledninger, elektriske komponenter, trim, etc. følger. Maximum, trinn for hver posisjon er ett minutt; Nattskift, med færre operatører to. På dagtid er det 225 arbeidere i kjeden.

17. Dette, likevel, beveger bilen prosjektet på linjen på to måter: enten slede som kan heves eller senkes etter behov; eller henges fra en balancela. Sammenstillingsoperasjonen er å fortsette å definere transportmiddelet. Herfra er det når arbeiderne myldret rundt ham.

18.- mindre biter når samlebåndet i esker fra området av kitting eller enciclado: Disse boksene, trasladas hovedsakelig av tractorcillos eller sleder som flytter ofte selvstendig gjennom gatene, ta de nødvendige og bare det materiale, følgende stasjoner der du passerer bilen. Kitting i disse områdene, operatører svare på indikasjoner på lys for å plassere hver brikke i boksen. Car komponere noen 1800 stykker.

Slik at en bil er produsert19.- systemer en dårlig påminnelse enhet gjør det umulig å montere: Reach alle tighte sikkerhet, for eksempel. For dem tilveiebringer hvert skrudd dreiemoment, toleranse og arbeider i vinkelen bør ikke i en annen. men også chekman, idet hver seksjon -Det ti de arbeider med tilsyn og selv i den grad nødvendig å transportere som det kan være nødvendig. den Hovedmålet er at feilen, hvis noen, er rettet i den samme stilling, ikke senere. "Ikke godta feil, ikke forårsaker skader ikke tolerere feil" er mantraet å resitere mer enn én anledning siden våre guider til direktør for fabrikken. Og at selv bannere hengende fra produksjonslinjen under tittelen, "Customer Satisfaction plan." Dette representerer en god sirkel som strekker seg fra kommunikasjon og utforskning av klienten modell, som skal kulminere med sine innkjøpere, produksjon, gjennom holdbarhet, pålitelighet, respons, og kundeservice kvalitet, egnethet for retur forventninger starte. Alt alltid med 3R presentere: rigor, ansvarlighet og reaksjonsevne.

20.- Med allerede avansert kupeen skjer å slutte seg til bunnen, gulvet er montert på en annen produksjonslinje og som omfatter motoren, girkassen, sjakter, alle opphengningselementene, bremser, styring ... møte, etterfulgt av en første fase av forbindelsen mellom de to store stykker skjer: det acostaje utført ved en stor robot som definerer bolter og skruer de to delene. 87 er uhell.

21.- seter, så mange elementer som er produsert av leverandører i løpet av noen få kilometer fra fabrikken -Mange av Renault Valladolid er i Mojados-, er plassert inne i bilen, mens speilene, krystaller ... kommer til sin tiltenkte plassering. Ikke bare orden, men det er ikke en skrue på bakken fortsetter å trekke oppmerksomhet.

22.- Batterier og hjul vises i denne siste fasen: den Captur nærmer seg endesone i hvilken væsker er også fylt, Reglan frontlykter sikrer at parallelliteten hjul. Bilen tar sitt første skritt på hjul som fører til en elektrisk test, etterfulgt av en annen i undervanns og en gjennomgang av mulige defekter i en lys tunnel.

23. På dette punktet, 2 prosent av Captur vil passere gjennom området retusjering: 98 prosent vil bli brukt tusenvis av kontroller i løpet av dagen som er gjort for å sikre kvalitet og klar til å bli kjørt.

24.- Alle enheter roll noen meter, noen til og med gjøre det med større intensitet på en krets i tilknytning til anlegget; men ene og den andre vil ende opp parkert venter på transport som vil ta dem til forhandleren som har bestilt dem, i noen tilfeller, bare åtte dager før: toget og lastebilen vil bli flyttet dit, hvor kundene venter. Målet er at ikke produsert mer enn det som tidligere er solgt.