Honda Civic 5 dører 2017: teste en helt ny Civic

Vi prøvde den nye Honda Civic 2017Vi prøvde den nye Honda Civic 2017Vi prøvde den nye Honda Civic 2017Vi prøvde den nye Honda Civic 2017

sprettert presenterer nye Civic, med en arv av mer 20 millioner enheter produsert i sin historie, en ny generasjon belastet intensjons ikke arve noe fra sin forgjenger med unntak av navnet.

den karriere starter Honda Civic 2017 med to nye drivmidler sylindere 3 og 4 -med en forskyvninger av 988 og 1 498 cm³, henholdsvis leverer krefter 129 og 182 hk. Vi har i løpet av touchdown kjøre begge, og stå ved livlig reaksjon fra meget lave turtall. Den 3-sylinder, turboladet direkte injeksjon beveger seg dramatisk mellomområde, være tilstrekkelig for de krevende dynamiske fleste driverne. hans Broren større cubicaje master benytter teknologi variable ventilinnstilling av den høye frekvensen, og da lyden minner mange GTI.

2017 Honda Civic testbåde 2017 Honda Civic boosters de kan kombineres med en manuell girkasse 6-rask og nøyaktig tannhjul og annen automatisk CVT med mulighet for trinnløs 7, fremhever den sistnevnte ved en større retensjon kapasitet som vanligvis endrer seg kontinuerlig variabel i japanske modeller. I første omgang, siden mars, vil bli tilbudt 5-dørs versjon, å måtte vente til mai for å konfigurere sedan-modellen, som for øvrig har en svært lik linje 5 dører, men med lengre. Sistnevnte er en av de mest bemerkelsesverdige funksjonene er at Civic vokser opp til 4,52 m lenge å ligge halvveis av segmentene C og D. Det samme gjelder for Battle økt til 2,70 m. Et slikt vedtak kan lykkes gitt at vårt land vil ikke nå den nye Accord. For hans del, Civic Diesel vil ikke komme før senere i år og det kan kombineres, også manuell, med 9-trinns automatgir.

Honda Civic 5p 2017: deres atferd

Et aspekt som har lagt spesiell vekt på Honda Civic 2017 Det er i kjørbarhet og finjustering av chassiset, å oppnå en fort rundt kurver en hvilken som helst radio, med en svak tendens til å overbelaste den fremre og samtidig opprettholde den bakre på plass mye adel og effektivitet. den nye plattformen gir større torsjonsstivhet og lavere vekt, en tradisjonell ordning forhjulsoppheng og multi konfigurasjon på bakakselen for første gang i en samfunns. Avhengig av finish, demping tilbud elektronisk kontroll, med to driftsmodi som gjør det mer behagelig eller effektiv enn standard suspensjon. i dynamisk modus endringer oppleves mer direkte støtte opprettholde rimelig komfort.

2017 Honda Civic testden drivstofftanken i 2017 Honda Civic Den er flyttet under baksetene, mister system "magiske seter" men senke kjørestilling og tyngdepunkt. den interiørdesign Det er mer tradisjonelle, mindre kantede linjer og et instrumentpanel som gir mulighet for bedre lesing. Som for utstyr vil du kunne velge 3 utførelser med forskjellige navn avhengig av den motor, men overraskende høy teknologisk belastning som pakken driv hjelpemidler Honda Føle -Preventing accidents- standard for hele serien. Som kuriositet er bemerkelsesverdig at oppvarmede seter er standard. Honda har besluttet å gi det mye utstyr alle versjoner, som kan være mot sin hensikt med tanke på at det er mange kunder er fornøyd med mindre utstyr.

Honda Civic 2017 priser

den pris begynner i 22,140 euro Comfort ferdig med de tre-sylindret motor og 26,880 euro med propellen 1,5 liter 182 CV og med pilotstyrte suspensjon multifunksjonsskjerm 7 "ledet lykter. I første omgang vil du ha en salgsfremmende rabatt, men det er ikke bekreftet beløpet.