Scania G320 Hybrid, en hybrid lastebil testet

Scania G320 Hybrid, våre test bilderScania G320 Hybrid, våre test bilderScania G320 Hybrid, våre test bilderScania G320 Hybrid, våre test bilder

den vanlige hindringer til urban transit som en sak av vekt og dimensjoner legge til restriksjoner av miljøspørsmål. Ett svar på behovet for bærekraftig transport er dette hybridlastebil ved navn Scania G320 Hybrid.

den Scania G320 Hybrid Det er en lastebil tung distribusjon innstillinger 6x2 med enkle hjul på den siste aksel, men det tilbyr også Scania 4x2 og 6x2 formater på med tvillinghjul festet på den tredje aksen. I dette tilfelle de siste dekkene roterer i motsatt til forhjulet styreretningen, noe som gir en god manøvrerbarhet ved bevegelse i trange ampuller eller rundkjøringer, da denne løsningen teknikken bidrar trimme plottet på en meningsfylt måte.

Angivelig, Scania G320 Hybrid er en stiv som alle andre lastebil, men under hans last boks skjuler en hybrid drivverket ved lave hastigheter tillatt å strømme drevet av en elektrisk motor. Den kinematiske kjede omfatter en konvensjonell mekanisk sylinder ni fem liter utvikler 320 hk, og kan også operere med biodiesel. området euro 6 blir det ved å anvende systemet med resirkulering av eksosen EGR.

Det hybride fremdriftssystem, som gjør det mulig drivstofføkonomi opp til 18 prosent, komplett med en elektrisk motor på 178 HK sandwich mellom diesel mekanikk og Opticruise girkasse. Hele systemet styres av den såkalte hybrid kraftenhet (HPU), som er en boks som ligger på venstre side av rammen.

Scania G320 HybridScania G320 Hybrid: alt i en skuff

I den er gruppert kompakt på Li-ion-batterier av 5 kWh, omformeren omformer likestrøm til vekselstrøm akkumulatorer og omformer utfører funksjonene med dynamo og transformerer de nåværende 650 til 24 volt for å drive den elektriske motor.

Gitt de høye driftstemperaturer hele har en kjøle~~POS=TRUNC kretsen~~POS=HEADCOMP at, som med olje girkasse, som er tilgjengelig for kjøling av en elektrisk vifte heatsink.

vi får ved rattet den hybrid G320 og selv om det tilsynelatende styret ikke avviker fra den vanlige i denne modellen, er det faktum at i denne versjonen informasjonen som tilbys er helt annerledes, og noen knapper for å starte systemet.

i senterfelt oss to striper vises med skalaer som viser, den første av dem, hvor mye batteri disposisjon, mens toppen utgiftene forteller oss at vi gjør. I denne samme bildet ser vi den prosentandelen av energien vi utvinne i tid til å bremse ned.

I motsetning til hva som skjer når vi kjører en lastebil med en dieselmotor i Scania G320 Hybrid er ikke noe problem å tråkke på brems, Tvert imot, siden vi vil dermed bidra til Batterilading energi.

Systemet hjelper føreren opprettholder en løpende vurdering av holdningen til sjåføren, punctuating en skala av stjerner forventning kjøring, mulig plutselig bremsing eller i hvilken effektivitet er vist i forveien for å gjenvinne energi.

egentlig dirigent utgangspunktet trenger en "omprogrammering "mental, siden det må bruke ulike kjøremønstre til normalt for å oppnå maksimal utnyttelse av de økologiske mulighetene for denne lastebil.

Throttle ledelsen må gjøres veldig forsiktig, som vil være operativt kun den elektriske motoren, fordi hvis vi prøver å starte et obligatorisk system raskt "pull" Diesel tank for å sikre akselerasjon.

Scania G320 HybridVi aktivere tenningen og ved første varme motoren den starter. Deretter trykker vi på knappen på konsollen til høyre side av brettet for å aktivere hybridsystemet, fordi uten den lastebilen vil operere på vanlig måte til alle tider.

Scania G320 Hybrid: To moduser i en

dette "Bipolariteten" gjør det mulig for kjøretøy å bevege seg i diesel fra basene i forsteder til det sentrale området av byen, bevare batteriforbruket og øke den når layout tillater det, for senere bruk ved den nødvendige tid.

I dette sentrale panel er to flere knapper. Den ene er den utløsende stille modus og for hvilken kjøretøyet kjøres bare med den elektriske motoren som ikke overstiger 45 km / t, og andre er Hurtig Regenerativ bremsing, det Det øker elastisiteten av den energi som genereres av bremsen.

Vi valgte økonomimodus av de tre som tilbys av endringen Opticruise og programmet velger femte gir for å få flytte med en vekt på 17 tonn i total denne testenhet, selv gitt sin 6x2 konfigurasjon MMA er 26 tonn.

Vi presset forsiktig akselerator og vi får flytte i absolutt stillhet, mens marsjer hoppe etter hverandre, og vi vil øke vår hastighet. I motsetning til en konvensjonell lastebil på tiden vi løft av gassen for å redusere eller opprettholde hastigheten, må vi begynne å tråkke på bremsen for å gjenvinne energi som genereres av den elektriske motoren som virker som en generator.

den lastebil holder trykk og skyv mye lette, mens på tavleskjermen vil vi se som prosentandelen av strømmen som utvinnes. Ikke noe problem for overoppheting bremsene å betjene pedalen, fordi først er regenerering produsert av den elektriske motoren som utøver dra og hvis vi går utover det punktet en indikasjon bord forteller oss at vi jobber også med brems. På dette punkt girboksen går også for å redusere ett eller flere tannhjul for å øke gripevirkningen.

Scania G320 HybridVidere sirkulerende motorveier elektrisk modus deaktiverer det siste 45 km / t, øyeblikk hvor deres atferd og ytelse er lik noen diesel lastebil. Når vi går inn i urbane veien aktivere vi Stille modus og varmen motoren er stoppet bare impelling elektrisk.

Det er på denne tiden når vi legger all omsorg i verden, siden støyutslipp er så lavt under 71 desibel- det er fullt mulig at fotgjengere ikke merke vår tilstedeværelse.

Foruten sin hybriddrift, særlig interessant i dagens svært forurensede byer, dette lastebil Vi likte spesielt en Opticruise endring utviklingstrekk som klarer å vinne med svært lite gasshastighet uten å generere en høy energiforbruk eller krever ekstra tilførsel av dieselmotoren.

Scania G320 Hybrid: Konklusjon

Ingen tvil virker interessant forslag, som vi opprettholder sine egenskaper i form av ytelse og autonomi vi står overfor en lastebil med tilstrekkelig kapasitet og kan gå inn begrensede trafikkområder for miljøspørsmål. I tillegg kan du også operere på natten takket være den lave støyutslipp.

Scania G320 Hybrid. ark

drivverket

motor

Inline fem-sylinder med fire ventiler pr sylinder

utslipp

Euro 6 av EGR systemet

forskyvning

9290 cc

diesel kraft

320 hk ved 1900 rpm

pari Diesel

160 Nm mellom 1050 og 1300 opm

elektrisk kraft

174 hP

elektrisk par

100,5 Nm

endring

Opticruise

hastigheter

12 + 2

konsernforhold

2,92: 1

SUSPENSJONER

forakselen

Parabolske fjærer med støtdempere og stabilisatorstag.

bakaksel

luftfjæring med stabilisatorstag

BREMSER

forakselen

ventilerte skiver

bakaksel

ventilerte skiver

motorbrems

Effekt elektrisk motor

Nødbrems

-

VEKT

tare

12.700 kg

MMA

26.000 kg

Du kan også være interessert

- News of lastebiler, busser og varebiler i verden Transport

- 2017 nye Scania førerhus fulle flatt gulv

- Dette er den Scania lastebil fører allerede bare (bilder og video)