Kontakt: Lexus NX 300 H, anti-Audi Q5

Lexus NX 300h testLexus NX 300h testLexus NX 300h testLexus NX 300h test

I oktober går den på salg i Spania den nye Lexus NX i sin versjon 300 H, en hybrid bensin-elektrisk med 197 hk total makt. I februar neste år kommer 200 T, med en ny firesylindret motor og 2 liter turboladet gir 238 hk. Det blir ingen dieselversjoner. I alle tilfeller kan du velge mellom for- eller firehjulsdrift. 300H base-versjonen koster 38,300 euro.

utvendig Ny Lexus NX, av 4.63 meter lenge, følger kanonene brand design allerede sett i de nye GS og IS, med den store grillen formet diábolo- og har vedtatt nye merkevarer, for eksempel sport RC. Som et designelement også markere dørhåndtak og store speil. Den tidligere har en LED på bunnen som lyser opp når du nærmer deg bilen. Sistnevnte har også den samme lysende element, samt former som følger stilistiske kanon av nettet.

Lexus NX 300h testden belysning Det er spesielt opprettholdes, med alle versjoner førte til dagslys og til krysset og intermitterende og brems. Noen kan velge bjelken også med denne teknologien. Totalt, NX utstyrt 90 leds. Det kan også føre autoresizing lys, som det er drevet av kameraets på frontruten, og registrerer om et kjøretøy deretter endre til crossover og vice versa lenge veien er klare tilnærminger.

Interiøret svært forsiktig

Innvendig finner vi en håndfull av løsninger som også tiltrekker seg oppmerksomhet, for eksempel Trådløs telefon lader eller andre elektroniske enheter. Ifølge Lexus er den første bilen i verden å ri denne teknologien. Bare smarttelefonen er i samsvar med internasjonal protokoll til Qi, plassere den i et rom i midtkonsollen, se øke batterilading uten å koble.

Vi likte også en løsning baksete elektronisk sammenlegg: Bare å trykke på en av knappene på instrumentpanelet, på sidene av baksetet eller i bagasjerommet selv, slik at sitteunderlaget foldes på bare 10 sekunder knapper. Forresten, bagasjerom Den har en kapasitet på 550 580 liter -alltid med punktering reparasjonssett i stedet for repuesto- hjul og avhengig av om det er hybrid-versjonen eller turbo, henholdsvis. Det er litt større enn de Audi Q5 (540 liter) BMW X3 (550) Mercedes GLK (450) eller Volvo XC560 (490), sine viktigste konkurrenter.

I en bil av denne priskategori er det forutsatt at kvaliteten på materialene og deres justering i kupeen streaking høy, i hvert fall i de fire enhetene kan vi kjøre og var prototyper produksjonen starter. Høydepunkter spesielt samtalen Shimamoku behandling for polering tre som gir en polert utseende, men reduserer refleksjoner. Denne måte å arbeide på tre, med opprinnelse i Yamaha pianoer, bruker Lexus i GS og LS. Vi har også likte lyden tilgjengelig utstyr som kan være to: "basic" signert av Pioneer, Den har 10 høyttalere; mens den øvre ende, 14 er den første Mark Levinson.

pågå

NX 300 H har en 2,5 liter forskyvning av 143 hk som sammen med andre 50 kW elektrisk (68 HK), gi en samlet kapasitet maksimalt 197 hk. I tilfellet med forhjulsdrift versjoner, er begge motorer plassert i motorrommet. Men når det kommer til firehjulsdrift, er ansvarlig for å flytte bakhjulene og ligger på bakakselen den elektriske motoren.

i Lexus NX 300 H ledelsen ordningen hybrider merkevare og Toyota gjentar også. Kjører i ren elektrisk modus er begrenset til noen få kilometer på det meste, og avhengig av lasten, som har batteri, sirkulasjon bare i elektrisk modus er mer eller mindre tilgjengelig.

Lexus NX 300h testden overgang mellom stopper som arbeider elektrisk motor og starter den termiske Det er veldig myk og, avhengig av trafikkforhold og de krav som stilles av motoren, kan det bli umerkelig.

den oppførsel dette er god og med tanke på at den som kjøper denne bilen ikke anses svært tiltrukket av ren ytelse er mer enn nok. Dens retning er tilstrekkelig presis og vinne adferds akseptable veier. Forbedret motorveier, der alt er komfort setter pris på en SUV premie som dette. Den eneste men som ville sette ham er oppførselen til endring CVT. I driftsmodus ECO, bør kreves kraft raskt, svarer bilen opp en masse runder, men utsetter levering. Denne "glidning" så typisk for endringer CVT-modus er mindre synlige hvis du har valgt sport.

dette Lexus Det er et godt valg, selvfølgelig, for dem som ønsker en premium SUV men ønsker ikke en av de merkene som er alltid i tankene. Men ikke alene av seg selv og tilbyr eleganse, design og mer enn nok til å konkurrere med tyske merker forskjell. I tillegg, selv om utstyr og kraft er enda litt lavere start versjon er merkbart billigere (38,300 euro) Enn en Audi Q5 Hybrid, tilgjengelig fra 60.000 euro.

Lexus NX 300h. priser

versjon

Pris (€)

echo

38300

konsern~~POS=TRUNC

40200

konsern~~POS=TRUNC

46700

F-Sport

55900

Luxury

64500