Hyundai Tucson, fem nøkkel hvorfor kjøpe

Hyundai Tucson, fem nøkkelen til hvorfor du bør kjøpe denHyundai Tucson, fem nøkkelen til hvorfor du bør kjøpe denHyundai Tucson, fem nøkkelen til hvorfor du bør kjøpe denHyundai Tucson, fem nøkkelen til hvorfor du bør kjøpe den

Hyundai Tucson kunne passere for å være en SUV. En annen modell som engrose en liste hver dag flere representanter i kompaktsegmentet, ledet av allmektig som Nissan Qashqai og følgende Kia Sportage, VW Tiguan, renault kadjar, Ford Kuga, Suzuki S-Cross ... og så videre. Men to faktorer er det som gjør denne spesiell Hyundai ny utgave: En som kommer til erstatte ix35..., kan ikke glemme, gjennom sin virksomhet liv har alltid vært mellom fire mest solgte SUV markedet. Og to, er det ikke et annet kjøretøy i området Hyundai: det er faktisk sitt flaggskip, den bestselgende og overgår selv i30. Monopolizes intet mindre enn 25 prosent av salget den koreanske produsenten.

Med den nye Hyundai Tucson, Derfor ønsker merket å ta et stort skritt for ytterligere å forbedre sitt image som produsent. For å gjøre dette, del nesten en tom sammenlignet med den vellykkede ix35: det har blitt revidert fra topp til bunn, og starter med en kraftigere estetisk og slutter med redesign av alle komponentene. Men i en slik konkurranse segment som det vil være, ¿Hva er det beste våpen med å angripe den nye Hyundai Tucson?

1 Hyundai Tucson, en SUV romslig

2015 Hyundai Tucson

født med yrke utvilsomt kjent. Liten var ikke ix35, men Hyundai Tucson punkt for punkt overgår forgjengeren. med 7 cm i lengde (4.48 meter total) og tre akselavstand (2,67 m), den har fått mer habitability. Nesten opprettholder sin gode benplass, men har forbedrede dimensjoner av bredde og høyde å bli i dag en av referansene i sin klasse. En halv flatt gulv, dører åpne nesten 90 ° for økt tilgang på brettet og muligheten for å ha nye bakre lufteventiler fullført en innvendig i hvilken ikke trunk plass som trengs. Faktisk, 513 liter kit kunngjør antipinchazos De er mye høyere enn de til Qashqai (439 liter), VW Tiguan (470) eller Renault Kadjar (472). Selv versjonene er utstyrt med den alltid anbefalt standard reservehjulet under gulvet garantere mer kapasitet med 488 liter last. tilbyr også elektrisk port, avhengig av versjon.

2- Hyundai Tucson, berøring kjøre

Det er en annen bil Hyundai Tucson ix35 hensyn til pris på det umiddelbart, da kjørekvalitet. fra en perfekt formel nytt elektrisk styring (Også konfigurerbart i Normal og Sport moduser), den mer presis og nøyaktig forskyvning berøring, passerer bremseutstyr med større skivene (305 mm foran og bak 302) eller er større lyddempende materiale i mengder, krystaller eller kupégulvet. Bedre følelse og mer raffinert og stille respons, som er supplert med en større smidighet. Og med en ny plattform som inkluderer en ramme og en nydesignet suspensjon, kunngjør nye Hyundai Tucson 48% mer vridningsstivhet du føler en mer nøyaktig i dag, og spesielt takket være en dynamisk SUV nye avanserte trekkraft reguleringskurve (Merknader om hvordan de skal støtte gjelder bremsetrykket på den indre hjulet til å rotere bedre) og, fremfor alt, den ekstra trekkraft gitt ved dens firehjulsdrift versjoner.

3- Hyundai Tucson, SUV og todocamino

Hyundai Tucson 2015, inne

SUV har blitt en nesten familiær alternativ til konvensjonell hatchback eller MPV, men vi kan ikke glemme sin i det vesentlige som SUV. Sant nok, utstyrt med dekk nesten 100% asfalt og begrenset takhøyde i praksis til 17 centimeter, vil den nye Hyundai Tucson ikke tillate deg å ta trialeras ikke dra så krevende, men ikke forakte deres evne til å avslutte asfaltspor og veiene bedre enn noen konvensjonell turisme. med en posisjon svært dominerende kjøring, til og med opp til 4 cm høyere som rival tilbyr versjoner med en effektiv AWD (Ved bruk av en multiplate clutch sender, under normale forhold, til det 100% moment til forhjulene gå opp til 50% til baksiden hvis det er nødvendig) som serie, har selv Manuell lås knappen under 40 km / t og Descent Control: Hva media og noen SUVer tilby.

4- En komplett serie Hyundai Tucson

Du kan ikke registrere i dag den beste forbruket i sin klasse. Faktisk Hyundai Tucson 2,0 CRDi 136 hk Vi kan allerede prøve er nesten 1 l / 100 km oppnås ved å bruke Renault og Nissan Qashqai Kadjar 1.6 dCi 130 hk 4X4. men med nesten 200 kg mer i målestokk de, deres 6,5 l / 100 km i gjennomsnitt er ikke dårlig (som en VW Tiguan 2.0 TDI 4Motion) og har vist seg å være også den raskeste av alle. Diesel, kompletterer serien en god 1.7 CRDi 115 hk som godkjenner bare 4,6 l / 100 km (som vil fange opp nesten 60% av omsetningen, i henhold til Hyundai) og Toppen 2.0 CRDi 186 CV svært kraftig. allerede bensin, To andre gode valg: A 1.6 GDI 132 hk (Access versjon pris) og en ny 1.6 T-GDI, og med turbo, 176 hk og den nye Automatiske dobbelt clutch overføringshastighet og 7, selvgjort. I et år kommer også til Diesel å berike sitt sortiment.

5- Det beste utstyret for Hyundai Tucson

Det er ikke lenger den billigste. Ikke den dyreste. Men han har noe ingen andre tilbud: Standardutstyr alltid full. i sin Essence grunnleggende ferdig (Kun tilgjengelig i Open Range med 1,6 GDI) og inkluderer hette og aktive hodestøtter, cruise control, air condition, system bakkestart, ryggesensor, automatisk lys, Bluetooth, Descent Control, innbruddsalarm og dekk 17". Den øverste Klass og legger til 17 "hjul, bizone, tåkelys, de ytre barer eller strømspeil. Techno er allerede svært komplett, varslingssystemer som omfatter bakre trafikk og endre baner, signalgjenkjenning, ryggekamera, oppvarmede seter, intelligent nøkkel, regnsensor eller berøring nettleser. Mens stil inkluderer og hva selv mange av sine rivaler ikke tilbyr begge alternativene: strøm seter, ventilerte og oppvarmede, persiennestyring, antikollisjonssystem med automatisk bremsing, åpne soltak, LED frontlykter og oppvarmet ratt, blant annet.