Renault utvider sin kundeservice

Systemet består av tre ulike planer med ulike grader av dekning.Renault utvider sin kundeserviceBilen firmaet Renault har skapt en ny tjeneste for å lette mobiliteten av sine kunder. Det er Movipass, et program som utvider dekningen av bistand og sikre biler har også muligheten for å erstatte bilen i tilfelle av mekanisk sammenbrudd. Det er tre nivåer av service i dette programmet, uavhengig av hvilken type kjøretøy som det gjelder: Blått nivå, sølv og gull nivåer.
Ifølge selskapet kilder, "blå er den mest grunnleggende nivå og er inkludert i kjøp av en ny bil. Inkluderer tre års hjelp med noen immobilisering, ett års garanti, utskifting biler uten tidsbegrensning, hvis mekanisk skade ikke kan repareres på dagen og innenfor garantiperioden, og ett års garanti på deler og arbeid standard konstruksjon fremstilling eller montering av denne. Sølvet nivå legger til forrige nivå fordeler utvidet garanti til tre år eller 50.000 kilometer med deler og arbeid samt erstatning kjøretøy i tre år". Dette nivået kan inngås i de første tolv månedene etter kjøpet av bilen. Endelig er gull nivå sannsynlig å være ansatt ni måneder etter registrering av kjøretøyet og inkluderer, i tillegg til Silver nivå funksjoner, "tre år med planlagt vedlikehold av produsenten, og utskifting av deler av slitasje".
Denne nye typen tjenester, sammen med den omfattende nettverksdekning Renault, er en viktig kundefordeler galla signatur.