Bosch elektrisk kart: å kjøre og testmikrohybrid

Bosch elektrisk kart: å kjøre og testmikrohybrid

Uansett hvordan du ser ut, dette kart er utviklet av Bosch synes situasjonen kalles "vinn-vinn"Der alle de involverte tjener. Bosch har utviklet, mandat FIA Electric, ny energi provisjon av internasjonale bilorganisasjonen. Gripe Formel E løp i Berlin (racing disiplin med global format på elektriske biler, nå i sin andre utgave, med relé bil full batterilading under løpet), har levert et mulig nedre trinn med formel E, E-kart.

Bosch elektrisk karts: med dynamoer serien

Prototypen for å vurdere muligheten for dette konseptet er en Mach 1 chassis, den største tyske produsenten av karts. På sidene er de gitt de litiumion-batterier som lagrer energi, krever disiplin Bosch dyrking tid siden deres forening (SB LiMotive, deretter oppløst) med Samsung. foreløpig Bosch fungerer litiumbatterier med Lithium Energy and Power GmbH, samarbeid dannet sammen med den Japansk GS Yuasa (Som setter sin kompetanse i cellene) og Mitsubishi Corporation. Seeo nylig oppkjøpte selskapet, en ekspert i celle lithium fast form, med venter dobbel energitettheten i 2020, det vil si, doble autonomi og til en lavere pris enn dagens batterier.

Hjertet av kart er to motorer som opererer ved 48 volt, identiske med de som benyttes i systemet Bosch kalt BRS, hvis første generasjon vil begynne å markedsføre i 2017. Med 10 kW effekt, vil disse motorene dynamo og startmotoren serien kompakte biler, men også kan støtte bevegelsen til tider. Dette håp å oppnå besparelser på 15 prosent i den godkjente konsum, mens i løpet av akselerasjonsfaser denne motoren vil være i stand til å tilveiebringe 150 nm (omtrent 15,3 mkg) ytterligere dreiemoment.

For enkelhet og letthet som kommer fra å være luftkjølt, disse motorene spesielt godt egnet til bruk i et kart, ved hjelp av en spesiell programvare komponent som er utviklet og noen ex-lærerne. Kraftoverføringen utføres gjennom en poly-V-rem. For å møte etterspørselen kart De bruker to motorer som arbeider sammen, og det totale effekt 20 kW (ca. 27 hk) og dreiemoment 300nm. Den maksimale hastigheten i den første testen har vært 130 km / t og akselerer Fra 0 til 100 km / t lavere enn 5 sekunder, i henhold til melding levert av Bosch.

Regulatorer internasjonale og tyske konkurranse ser positivt på muligheten for å bringe elektrifisering av alle disipliner av motorsport. den formel E Det har vist seg at det kan oppstå konkurrerte, rask nok og underholdende løp. Så begynner de å tenke på at yngre sjåfører og komme vant til elektrisk fremdrift, bilene i fremtiden.