Kontakt: Range Rover Hybrid, Premium Efficiency

Range Rover HybridRange Rover HybridRange Rover HybridRange Rover Hybrid

Range Rover Hybridden Range Rover og Range Rover Sport Hybrid er en del av en ambisiøs gjennomgang av Land Rover modellprogram i forkant av 2014. Det er utviklingen som den nye estetiske i Discovery, den automatiske transmisjon i tannhjulet 9 fremkalle eller opplysninger om utstyr og kjøre hjelpemidler i dem alle. Men teknisk sett, hybridisering av store modeller er mest kjent. Å ta kontakt med disse dyre modeller (139,700 euro i tilfelle av equipadísimo hybrid Range selvbiografi; fra 95100 i Range Sport samme mekanikk) har bekreftet oss uventet drivstofføkonomi for et kjøretøy tilnærminger 2,5 tonn; men også de kom til lys sikkerhet og kjørekomfort som alltid forventet i disse prestisjetunge modeller.

Snakker av økonomien, kjøre forskjellige modeller tillatt oss å gjøre interessante sammenligninger. Hybrid Range etter svært ulike og noen ganger vanskelige vilkår for bruk fjellveier, innspilt i datamaskinen om bord gjennomsnittlig forbruk på 8,3 liter / 100 km diesel. I kontrast, Range Sport, kombinert med motoren Diesel V8 4,4-liter og 340 hk uten hybridisering, kaster han en balanse mellom 11 og 12 liter / 100 km, etter en lang reise gjort i lignende omstendigheter. Ikke glem at disse luksus all-terreng ganske lett overstige 200 km / t og de er i stand til å akselerere fra 0 til 100 km / t på mindre enn 7 sekunder.

Range Rover HybridHvis majestet imponerer med disse mastodons oppføre seg på asfalt, overrasket selv vanskeligere sideveier, dammer og sloughs som er i stand til å overvinne uten problemer. Og vi referere til enheter som bærer fottøy som dekkenes kontakt "eller vinter, men uten bilder 'taco' designet for skitt og søle. I denne forbindelse, lang erfaring og effektivitet av Range i denne type land, AWD raffinerte og spesifikke bindingshjelpemidler såsom 'Terreng respons' multiprogrammerbar, girkasse, idet låse sentrum og bakre differensial eller nedstigende kontroll, uten å glemme (pneumatisk) kroppshøyde, automatisk eller ved vilje av driveren.

Hybrid rekkevidde, fra en interessant mekanikken i ytelse og energieffektivitet, som er motoren Turbodiesel V6 3-liter 292 hk, kombinert med en fin automatgir ZF 8 speed fremgang. Siden starten av marsjen skal utføres ved hjelp av elektrisk impuls, dispenserer denne overføring med den hydrauliske omformeren. Som for den elektriske motoren er en kompakt integrert i nevnte automatiske transmisjonsenhet, som også fungerer som en generator under retardasjon og bremsing. Graden av ytelsen og den elektriske kraft regenereringen, er spesifikke markører som er vist på instrumentering. dette motor, med 35 kW -equivalent til 48 hk, og bidra til å rives av 'rundt' den tilførte strøm (opp til 340 hk, som i figur 4,4 liter V8) når det kreves maksimal akselerasjon. Selvfølgelig gjør ledelsen hybridisering mulig bruk i rent elektrisk drift -for som har en knapp på kommando forblir i bakgrunnen. Den maksimale elektriske komfyren, og at når batteriet er fulladet, Det er bare 1,5 km, og uten å overskride 48 km / t. Sviktende å bli hyppig brukt i total stillhet, viser Hybrid Range en klok kompromiss i å kombinere elektrisk drift og / eller varme motoren, både for gleden av bruk og god ytelse som for rimelig gjennomsnittlig forbruk.

Vi mener

Høye prismodeller foreslår ingen stor bekymring for drivstofforbruk og utslipp, men blir veldig moderate hybridiseringsreaksjoner tall uten å gi opp en utmerket ytelse

tekniske data

Range Rover Hybrid

Motor og girkasse

termisk turbo 6 CIL. i V, langsgående

Fortrengning 2993 cm3 og dimensjoner - 84 x 90 mm

4 val./cil fordeling.

Strøm Direkte innsprøytning, to turboladere

Kompresjon 16: 1

synkron elektrisk motor med permanentmagneter

Kraft og dreiemoment ledd 340 hk ved 4000 rpm og 71,4 mkg 1500

Overføring permanent firehjulsdrift programmerbar. automatgir ZF 8-hastighet.

Ramme og karosseri

Overlappende forstillings armer, luftfjærer, tilpassende demping og justerbar høyde

bakhjulsoppheng, luftfjærer, adaptive demping og trinnløs høyde

Bremser ventilerte skiver 380/365 mm

Tannstangstyring med elektrisk assistanse

Dekk 255 / 50-20, 275 / 45-21, 275 / 40-22

Koeffisient Cx 0,36

Ytre dimensjoner 500 x 198 x 183 cm

Battle og ruter 292 og 169/169 cm

Som veier 2,394 kg

gre innskudd. 77 liter

550 dm3 bagasjerommet

offentlige ytelser

toppfart 218 km / t

Akselerasjon 0-100 km / t 6,9 s

urb./extraurb./mixto forbruk 6.7 / 6.3 / 6.4 l / 100 km