Dette er rekkverket som kan redde tusenvis av liv (video)

Dette er rekkverket som kan redde tusenvis av liv (video)

Ideen er enkel: rekkverk er utstyrt med myk plast sylinder fylt med luft, som absorberer mesteparten av effekten. Således er støt ikke lenger mot en metallkonstruksjon, men med en slags polstret overflate bestående av disse plastdeler.

Men deformerbare plastsylindre har en annen funksjon på grunnlag av sin form: som en søyle plassert og limt til hverandre, funksjon som rullene utnytte hastigheten med hvilken kjøretøy påvirker omdirigere til riktig bane inne i passasjen. Dermed sjåføren å forlate sporet vil fortsette marsjen på virkningen eller i det minste forsinke gradvis i løpet av sporet.

dette oppnås det at kjøretøyet påvirker mot rekkverket ikke lenger forbli 'forankret' mot denne, som det er nå, som er hard oppbremsing med direkte konsekvenser for kjøretøy og passasjerer. og selv om Vi vet om oppfinnelsen er også testet med bilistene -i video viser ikke noe bevis disse kjøretøy-, selvsagt Det er tryggere for disse typer sjåfører, siden ulykken innvirkning mot en myk overflate uten skarpe kanter.

Bør nevnes at effektiviteten av denne nye rekkverk avhenger i stor grad av hvilken type kjøretøy og hastighet. Som du kan se i videoen, virkningene av lastebiler er fortsatt veldig klumpete, men ikke så mye som de rekkverk som i dag beskytter våre veier.

Du kan også være interessert

21 ting du ikke visste om kollisjonsputer i biler

AI kontrollerte semaforer

Den nyeste sikkerhets: sykkel og fotgjenger detektor lastebil

Rekkverk, den perfekte booty av tyver