Mercedes C Class Coupe 2016: teknologi og moderne eleganse

Mercedes C Class Coupe 2016: teknologi og moderne eleganseMercedes C Class Coupe 2016: teknologi og moderne eleganseMercedes C Class Coupe 2016: teknologi og moderne eleganseMercedes C Class Coupe 2016: teknologi og moderne eleganse

Etter saloon og eiendom versjoner av klasse C dukket opp i fjor, vil området bli beriket i desember i år med en annen av sine søyler, den stilige og elitistisk coupe.

den ny klasse C kupé Den presenterer et design som sier Mercedes opphøyer begge eleganse, som sportslighet. Og også øker verdien av bilde av mark og kvalitet oppfattet en modell som vil rival moderne BMW 4-serie og Audi A5 veteran som skal spille ham fornyet i 2016. Dette ny generasjon vokser 95 mm lenge og 40 bred, og deres understell med kortere oppheng reduserer 15 mm høyde. De har også blitt snytt sine proporsjoner. den kamp Det har vokst 80 mm og panser Silhouette særlig oppsiktsvekkende resultat lenger. Avstanden mellom dashbordet og forakselen har økt 60 mm. Inne i den er forbedret bredde og høyde. Dra nytte av den moderne utformingen av C-Klasse, som gir litt mer sportslige overtoner.

Høy midje kroppen, rammeløse dører og speil nå forankret på oversiden av dørene, et meget skarpt bilde som kvalifiserer coupé. Du vil ikke gå glipp av en AMG linjen Det foreslår ulike støtfangere og sideskjørt. for C-klasse coupe en utstående aerodynamisk koeffisient kunn 0,26.

Som et merke dagens standarder, har det vært veldig hensyn til sluttvekt av bilen. Uten å snakke direkte til en vektreduksjon teknikker lett konstruksjon og større overflod aluminium, har hatt minst tjene til å kompensere helt eller delvis større bil. Som i kombi, den aluminium Det har kommet til panser, den foran vingene og bagasjelokk. Og noen deler av Monohull. I denne forbindelse, Mercedes snakker om forbedringer effektivitet og også dynamisk.

Men bedre dynamikken i den nye coupe Det er ikke bare et spørsmål om vekt. Som vi sa, det suspensjoner de er 15 mm kortere. Du kan velge mellom to standard konfigurasjoner: en med tarados mer komfortabel og ett med tarados mer sport. Denne konfigurasjonen omfatter også en mer direkte styring.

Et pluss for C-klasse coupe og som vil bety en eksklusive skillet dynamisk i segment være luftfjæring det vil gi valgfritt. På papir, luftfjæring foreslår derfor større komfort og dynamikk. Gjennom kommandoen dynamisk Velg som forvalter handling lover den akselerator, den automatgir og adresse, den luftfjæring den tilpasser seg også til ulike utgangspunkt: ECO, Comfort, Sport, Sport + og individuelle.

motorer

Alle versjoner kommer med mekanisk tetning Euro6eksosutslipp. De tilbyr i utgangspunktet to diesel på blokken 4 sylinder 2.2: den 220 d med 170 hk og 250 d med 204. Begge har rene avgasser additiv. i bensin 4 utgivelser er annonsert. navnet C180 hva med en motor 1.6 turbo 115 hk. en 2,0 Turbo også 4 sylindret i varianter 184, 211 og 245 hk Det gir liv til C200, C250 og C300. Når det gjelder utgående generasjon, Mercedes snakker om en forbedring på opptil 27 prosent i effektivitet.

den sikkerhet også vil forbedre eksponentielt med ankomsten av nyeste teknologien utgitt av merkevaren. Løsninger som integrerer Intelligent utsikt Drive i klasse S og E bringer oss nærmere kjøring semiautonomous.