Første test: Volvo XC90 D5 AWD

Første test: Volvo XC90 D5 AWDFørste test: Volvo XC90 D5 AWDFørste test: Volvo XC90 D5 AWDFørste test: Volvo XC90 D5 AWD

Vi har allerede kjørt Volvo XC90, og nå har vi fokus på hvem som skal være den bestselgende serien fr. Allerede priser D4 (190 hk), D5 (225 hk), T5 (254 hk), T6 (320 hk) og T8 (400 hk), plug-in hybrid, som andre versjoner, ankommer ikke før sent år. I vårt marked den utskytningsrekkevidde er utelukkende bestemt av D5-versjoner i felten diesel og bensin T6. Alle som er interessert i noen av de andre XC90 kan allerede lagt inn bestillingen, men fram til slutten av 2015 vil ikke forekomme de første leveransene av andre modeller.

Av de 600 henvendelser er gjort så langt i spansk forhandlere -a over hele verden og samler 30.000 solicitudes-, tar D5 kaka, derfor har vi valgt denne versjonen av 225 hk for å skyte første par hundre kilometer over hele landet .

Større og med mer nærvær

Volvo XC90 D5 AWD 2015XC90 er 15 cm lenger sin forgjenger, for å bringe dens størrelse til 4,95 m lang, 1,92 m bred og 1,78 høy. Eksteriøret er imponerende og bilde overfører en høy sosial status. Selv om det fra noen vinkler avslører sin linje av slektskap med den foregående generasjon, er det tydelig moderne av sine linjer, fremhever en front til å bli kjennetegn på fremtidige Volvoer med denne nye identitet som gir lyse lykter med LED-teknologi og utforming T som ligger ved siden av radiatorgrill med en tegning av vertikale stenger på en diagonal tverr emblem Volvo.

Ved å gå inn, dørene og formidle soliditet, og deretter vi finne en komfortabel kjørestilling, med plettfri seter og dashbord hvor du satse på en svært raffinert moderne design og. Godt utvalg av materialer, miksing skinn med børstet aluminium elementer i vår enhet, med velstelte innstillinger. Bare den plasthus oppsamlings IntelliSafe, som er bak speilet, har mindre tilstedeværelse. Dashbordet er veldig moderne, med leselige analoge digitale klokker utformet på en veldig full skjerm.

Kontrollene på rattet og dashbord forenkle hvor slående skjermens sentrum berøring vertikal utforming og 12.3 inches, hvis håndtering er ganske intuitiv etter kort tid til å tilpasse seg. Kombinerer navigasjonsfunksjoner, klimaanlegg og multimedia, koblet kompatible enheter Android- og Apple-operativsystemer. Likevel, nedenfor er noen snarveisknapper for enkelte funksjoner.

Alltid to liter

Volvo XC90 D5 AWDMekanisk også komme endringer. D5 ovenfor, at silke femsylindret 2,4 Volvo erstattet i denne andre generasjon forsvinner 2,0 liters firesylindret. Hele serien er basert på denne motoren, også bensin versjoner eller D4 190 hk som kommer senere i år, bare forhjulsdrevne XC90 og kan bli bedt med bare fem seter.

Den nye D5 tetracilíndrico går nesten ubemerket øret og tilbyr en hyggelig svar, lysere rehabiliteringsfasen Når vi står overfor en forbikjøring eller søke raskere å manøvrere, takket være spesielt til sin sjenerøse dreiemoment -the maksimal 48 mkg er tilgjengelig på 1750 rpm-og sin teknologi "twin turbo", som gjør det mer progressive kraftutfoldelse. XC90 D5 Dette går fra 0 til 100 km / t på 7,8 sekunder, med bidrag av den automatiske girkassen åtte gir -den samme for hele gamma-, som gjør jobben riktig, men uten å nå i perioder med maksimal etterspørsel med en hastighet på respons og oppfattet mykhet i noen rivaler tysk opprinnelse. Kameraene er anbefalt for rattet tilgjengelig som ekstrautstyr.

Bruken av den nye SPA-plattformen har aktivert lette vekt XC90, som ligger noe lavere enn gjennomsnittet av kategori, denne versjonen D5 AWD starter i sin variant minst utstyrt i nærheten av to tonn (2,030 kg). For å øke vridningsstyrken er blitt anvendt høyfaste stål i rammen. Det har også jobbet samvittighetsfullt aerodynamikk, å presentere det beste Cx kategorien (0,29). En mengde detaljer som har hjulpet forbruket godkjent av denne XC90 D5 er 5,7 l / 100 km, åpenbart innenfor hva ville laboratorieforhold. I å ta kontakt, og juridiske hastigheter på motorveier, sto datamaskinen til vår enhet halvparten i nærheten av 7 liter, en figur som vi så overskredet i løpet av noen få kilometer av fjellveien der vi gjenopplive tempoet på jakt etter en sportslig respons.

gode manerer

Volvo XC90 D5 AWD 2015I slike omstendigheter, minner den nye XC90 føreren som er en stor og klumpete bil, men uten å miste ansikt til en tilstrekkelig effektiv ledelse. Suspensjoner, mer fokusert på å bevare passasjerkomfort, tillate noen påvirkning i de krappeste svingene i logikk med filosofien av modellen, selv om all-wheel drive og "dreiemoment vectoring" -funksjonen bidra til å begrense understyring effekt, optimalisere leverer dreiemoment til hvert hjul. I tillegg hadde vår enhet aktiv luftfjæring, som via en styre plassert mellom forsetene lar føreren velge Multimode -Confort, Eco, off-road, Dynamique og hver for seg, å modifisere hvert av de forskjellige parametre som påvirker motorrespons, suspensjonen hardheten og konsistensen av retningen. I sportsprogram, XC90 forbedre effektiviteten og smidighet og gir en trinn raskere på svingete veier kurve. I alle fall må vi tenke på dette D5 som en flott reisefølge, klar til å dekke lange kjørelengder med en høy grad av komfort og eleganse, og som ønsker en praktisk gitt av projeksjonssystem data på frontruten.

Som for habitability, XC90 tilbud tre seterader for å huse opptil sju passasjerer hvis det er nødvendig. Alle singler og folding. I den andre raden er glid å justere gapet som kreves, og den sentrale plassen er smalere, men Du kan ta en integrert booster et barn til å reise trygt. Tilgangen hullet til tredje rad krever litt smidighet til å angi dette området, selv om setene lov passasjerer opp til 1,75 m høy uten å bøye bena for mye.

Som for stammen, med 7 seter en kapasitet på 314 liter, som blir restene 692 liter Hvis bare de reiser fem passasjerer og opp til 1880 liter når setene for de to bakerste rekkene er foldet slik at en helt flatt gulv. Porten har en system automatisk åpning og lukking, og kan bære en handsfree-system er aktivert for å bevege foten under støtfangeren.

fire utførelser

D5 billigere ferdig starter på 59,471 euro Kinetic, med standard utstyr som allerede er ganske omfattende. Ovenfor er det Mommentum, Inscription og R-Design oppsigelser. Sammen med de vanlige hjelpemidler kjører søket som varsler ufrivillig skifte kjørefelt, styre død vinkel eller detektor føreren, slipper XC90 en Nødbremseanordning innretning i kryss, og et system av større beskyttelse for et kjøretøy utgang veibanen, som anstrengt enn setebelter, og har en mekanisme på den benk til å absorbere noe av den energi som ville nå ryggraden av passasjerene en innvirkning. Den kan også være utstyrt med en cruise control med avstand kontroll selv håndterer rattet opp til en hastighet på 50 km / t, eller visjonen system 3600 for å bedre sikkerheten i manøvrer. Det kan også inkludere en stereo Bowers&Wilkins inkludert opptil 19 høyttalere.