Ford Mustang Fastback 2,3 EcoBoost, den amerikanske drømmen

Ford Mustang Fastback 2,3 EcoBoost, sportslig enn noen gangFord Mustang Fastback 2,3 EcoBoost, sportslig enn noen gangFord Mustang Fastback 2,3 EcoBoost, sportslig enn noen gangFord Mustang Fastback 2,3 EcoBoost, sportslig enn noen gang

Det er den Ford første markedsfører Mustang i Europa, mytisk bil som har dukket opp i mer enn 500 Hollywood-filmer og det ble fra det øyeblikk av lanseringen i ett av mest populære idrettene i USA (I tillegg til Chevrolet Camaro), takket være sin konkurransedyktig pris og god ytelse. hans berømmelse er internasjonal, selv i Spania, som ikke tidligere har vært solgt offisielt, men uansett hvor du går vekker oppsikt i deres vei. Det er delvis på grunn av utformingen med en retro berøring såvel som mengdeforholdet mellom kroppen av denne ny generasjon, trofast nytolke den opprinnelige konseptet tilpasset dagens smak.

Ford Mustang: Evolution og motor

Denne gangen, derimot, noe har endret seg. For å lykkes i et marked som spansk er ikke nok bare en god pris og en kraftig mekanikk. Raffinering, produksjonskvalitet og, fremfor alt, innstiller på rammen nivå, De har utviklet seg mye for å komme så nært som mulig til europeiske referanser. I denne nye generasjonen, Ford Mustang benytter en utførlig bakre uavhengig fjæring det garanterer en bedre i svingene, større presisjon og glans.

En annen teknisk element tilnærminger den nye Ford Mustang behovene til denne siden av Atlanteren er en ny mer effektiv motor av adgang til området, som godkjenner tall inneholdt nok forbruk. Det er en Moderne blokk 2.3 EcoBoost- bensin, av fire sylindre, VVT og kompressormatet dual turbolader Caracola, slik at en meget umiddelbar respons til å strupe. Of course, vil det fortsatt være en versjon med V8, mer i tråd med essensen av den amerikanske modellen, men selv om det kan virke vanhellig nivå tilnærming, er det faktum at den lille motoren leverer en ytelse helt til høyden, ikke langt fra V8. Her, akselerasjon 0 til 100 km / t har vi målt i 6.14 sekunder.

Selv karakteren av denne Ford Mustang fastback ny 2.3 EcoBoost- Det har søkt amerikansk vri, ikke bare for en lyd som kommer fra opptak til kupeen til å tro at det er noe under panseret "fett", Også et dreiemoment og effektkurver designet med den hensikt å huske svaret på amerikansk klassiker litt stramt mekanisk høy forskyvning. lyd, det helt som en V8 og varierer i henhold til strupevinkelen og turtall, er det ikke som i andre modeller i hvilke arm gjennom høyttalerne med en viss forsinkelse, eller ikke sammenfaller helt med det som gjør motoren. I dette tilfellet ingen lag, og det er helt troverdig, kombinert med en kraftig kraftutfoldelse oppfordrer til sterke akselerasjoner bare for gleden av å lytte når nålen går gjennom disken, men også når det faller av hver gang du går opp, noe som bare conviertiendo vanedannende. Problemet er at fra utsiden av bilen høres ut som en Ford Mondeo, dvs. knapt å lytte, som for mange gjør ham miste noe troverdighet, fordi det er for diskret i forhold til tankevekkende estetikk av bilen.

Ford Mustang fastback 2.3 EcoBoost-Ford Mustang: veldig sporty preg

en annen dyder ny Ford Mustang fastback 2.3 EcoBoost- er det tog alle mekaniske styringer fungere Det er veldig dyktig. Pedaler, styring endring og har rett hardhet forventer fra en sportsmodell, kan du også velge flere kjøremoduser (Normal, Sport +, Circuit, snø / Wet) Som påvirker gassrespons, og servomotorstøy. Kan hver for å justere retningen og elektroniske hjelpemidler, som har en mellomliggende posisjon meget lite påtrengende og andre alt "av". Den mellomliggende og gi tilstrekkelig frihet til å jUgar med bakhjulsdrift uten for mange farer og unngå eventuelle sjokk for uerfarne sjåfører, selv om chassiset gir selvtillit til å gå videre. Bare vær forsiktig med dosering av akselerator gjør deg til å gå med ham.

når søkeoverstyring basert gass, som det er noe som "muskelbiler" de alltid har gjort naturlig og uten å gå for fort, er den nye Ford Mustang varte med svært gode manerer. Hvis du akselerere for brått, er foran løsnet og åpen bane, så det er bedre, en gang i full støtte, gradvis akselerere til bakhjulene begynner å spinne rundt.

Derfra ferdighetene til sjåføren markerer grensene for den nye Ford Mustang, men bilen gjør alt med relativ letthet og mye adelen. Tvert imot, bør søke effekt, trekkevne gir autoblocante og sidegrep ramme er meget godt nivå, men uten å nå høyden av high-flying europeiske referanser. bare med svært høy hastighet kommer ut litt treghet hvis vi er brå med ledelse, men samlet kjøring er meget tilfredsstillende, med noen personlighet klassisk godt satt stor pris på i dag: du føler meg veldig knyttet til bilen, spesielt motor og girkasse, med en hyggelig og informativ kontakt clutch. Og forresten, med en kapasitet på Fremragende bremse: 69,4 meter merket i vår utøvelse av 140-0 km / t.

Ford MustangFord Mustang: allsidighet

respekt komfort~~POS=TRUNC, er fast, men ikke ubehagelig, gjør bilen svært anvendelig for alle typer reise, selv om det føles for stort mellom bytrafikk, dels fordi dens snu diameter er ganske høy. En annen ting som skiller seg ut er God lydisolering av hytta, spesielt i forhold til kjørestøy, som fortsatt er på et svært rimelige grenser selv gitt generøse bredden på dekkene på bilen ridning.

Til dette må legges den nye Ford Mustang fastback 2.3 Ecboost en veldig god bagasjerommet kapasitet som gir mye funksjonalitet. den bakerste rad, Ja, det erare er egnet for barn eller for eventuell anvendelse som det er en Modell 2 + 2 seter. Og hvis vi ser på sitt utstyr, vi har en veldig komplett sport, som nesten alt er standard. Smart Key, Fuel drivstoffylling, skinninteriør, alarm, passelig ambient belysning, instrument cluster med endeløse informasjonsskjermer som gir oss mest mangfoldige ... Kort sagt, har vi en veldig fristende forslag det blir en god start på Ford Mustang i vårt marked. Spesielt siden hans Prisen er også svært konkurransedyktige, fra 39.500 euro, siden tar hensyn til utstyr, er kraft og ytelse nesten et røverkjøp. Spørsmålet er hvorvidt velge denne motoren velge en V8 mer karakter ... men fortsatt en del og 46.500 euro.

Du kan også være interessert i:

Ford Mustang og Harley Davidson, video

Ford Mustang, en bil med mye støy og røyk ...

Første test: Ford Mustang Convertible

Cars mer behagelig for amerikanerne