Honda Civic Type R 2017: alle prøvd en kriger på hjul!

Honda Civic Type R 2017: bilder av denne brutale sportenHonda Civic Type R 2017: bilder av denne brutale sportenHonda Civic Type R 2017: bilder av denne brutale sportenHonda Civic Type R 2017: bilder av denne brutale sporten

Den nyeste generasjonen av Honda Civic trenger ikke å vente til slutten av sitt liv til å tilby sine sportsligere variant: den Honda Civic Type R. gjennom hele 25 som har eksistert Type-R, Honda har valgt radikalisme på slutten av livet til hver generasjon, som andre merker, for å gi en injeksjon av vitalitet til sin kompakte på slutten av salget og før det når den nye generasjonen. Men denne gangen Civic Type R går praktisk talt mens konvensjonelle versjoner, noe som fans av bilen i noen av deres generasjoner ros. I stedet for å ta basen bilen og utvikle seg i denne generasjon har utviklet to versjoner sammen, noe som har tillatt kommunal konvensjonell utbytte av dynamikken i R og den type det kan ha elementer av design eller teknologi og ordnet fra bunnen.

Honda Civic Type R

Som alltid, Honda er ikke klippe når du utformer, Det er en modell som ikke skjuler sine krav. Estetikk kan du virke radikale, det er, men på grunn av en sport funksjonalitet som har ingenting å gjøre med å ville skjule hva det er. Her alt har en funksjon og skjønn bort fra rivaler som Seat Leon Cupra og VW Golf GTI, bruke stilen for å oppnå målsettingen. De ville at det skulle være mer stabil i høy hastighet og dermed dets aggressive aerodynamikk, både foran og bak, og økt kamp. Den har klart å være den raskeste kompakt Nurburgring gate med 7: 43'8 minutter, og det kan bare oppnås ved å arbeide i alle seksjoner. Det er en splitter ny bil. Den vokser 165 mm lange og 2 mm brede, med flere slag og høyde 36 mm mindre enn det foregående samfunns Type R. forbedrer vektfordeling ved å belaste en 2 prosent mer på baksiden. Til tross for økningen i størrelse og utstyr, oppnådde redusere vekt på 16 kilo, og at dens strukturelle stivhet øker med 37 prosent. Setter reservoaret på et lavere sted, for derved å redusere, blant annet tyngdepunkt 10 mm.

den Opphenget er fullført i løpet av aluminium, en redesignet McPherson fremre dreietapp ukoblet og en ny bakre multi. bruker standard adaptive suspensjoner, Arbeide med tre forhåndsinnstillinger. De fire bufferne har tre indre arbeidskamre forbundet ved hjelp av magnetventiler som åpnes eller lukkes i løpet av millisekunder, og i sann tid, for å modifisere strømmen av olje på innsiden og således variere dens hardhet eller etterpå, både komprimering og forlengelse. Den bruker informasjon tre sensorer G kupeen, styrevinkel og trykket som utøves på bremsepedalen. Denne suspensjonen fungerer med tre forskjellige arbeidslover, avhengig av kjøremodus valgt: Comfort, Sport og + R. Plasseringen er den elektromekaniske variabelt forhold som bærer den konvensjonelle borger, men den Type R har sine egne arbeidslover, forskjellig i hver modus. Bremsene er å snu til calipers fire fremre stempel plater 350 mm diameter og bakre plater 9 mm større enn før. Avrundet forbindelse med 20-tommers hjul, med 245/30 R20 dekk som leveres som standard.

Første enhet samfunns Type R

Motoren er de samme 2 liter av tidligere generasjon, med en viktig utvikling som fører til 320 hester. Den anvender DOHC 16-ventilstyring tid og hevet Dual VTEC og VTC, fast geometri turboladeluftkjøler luft / luft. Kunngjør en 0-100 km / 5,7 sekunder og 272 km / t hastighet. Bærer manuell girkasse med seks hastigheter, med den endelige utviklingen forkortet 7 prosent. En merkelig detalj er at nå benytter en Monomass svinghjul, slik at du kan redusere treghet, mekanisk akselerasjon seier, gå ned i vekt (25 prosent) og et snev av sportslig overgang fra det vi er vant Honda Civic Type R i. legger Funksjonen "spiss / hæl" automatisk, som stabiliserer den hastighet ved optimal endring både i akselerasjon og reduksjon. Dette hindrer endringer destabilisere bilen i sterk støtte og mer effektive reduksjoner. Denne funksjonen kan slås av i oppsettmenyen hvis du ikke liker. Du kan bruke den nå bærer fullt elektronisk gass uten kabel, som også endrer sine lover, avhengig av kjøremodus valgt. Den har en tredobbelt utblåsing. Forbedrer flyt og tilbaketrykket med 10 prosent. Den sentrale eksos som brukes til å tune lyden, jeg forsikre deg om det er noe diskret, og ikke ty til falske resonatorer i cockpiten for å vise hva det er.

Oppførselen forblir Referanse. Vi blir nødt til å se hva som skjer med den fremtidige Megane RS Renault er i ferd med å forlate, men for nå Civic Type R har virket beste markedet. Jeg kunne teste kretsenheten tallet 0 og de ulike måter, og det første som slo meg var hans "comfort" uavhengig av de valgte elektronikk. Ikke få panikk, Det er mykere fordi den har en bedre chassis og en variabel fjæring, miste den karakteristiske tørrhet i tidligere generasjoner som du harped på lange turer. Han har ikke tapt effektivitet og fortsetter å overføre følelsen av harddisken. Den fremre enden med samme underdanighet og kommer tilbake du kan sette din innfall. Når svingene føler arbeidet med mekanisk begrenset slip, at sporten og + R-modusene er tillatt ved hjelp sjon (utkoblbart) for å være mer effektive. Motoren går mye og gjør det fra lave turtall. Følelsen av alle kontroller er veldig atletisk, særlig endring og sølv ball av armen. Hvis du er noen lidenskapelig om kjøring, vil du elske din berøring. En annen ting er at du overbevise estetikk, at ikke alle lidenskapelig, men hvis du kjører jeg forsikrer deg ikke lenger et problem.

Dani Square og Honda Civic Type R 2017

Utstyret omfatter alt du ser på bildene, med røde seter som holder kroppen godt og estetisk lik den ytre. En modifisert slo knappen farger og presentasjon av informasjon, med rød til + R-modus. Den er produsert i Storbritannia og snart vil vi vite sin pris. De første enhetene har inngått produksjon i juni for å nå utstillingslokaler i juli.

Du kan også være interessert i:

Honda civic type, Sete Leon Cupra, Renault Megane Trophy og Peugeot 308 GTI kretsen

Honda civic type, Ford Focus RS og sete León Cupra

Honda Civic Type R 2017: så dine motoren brøler (video og bilder)