Spørsmål: Hva er fordelene og ulempene med dieselbiler med AdBlue?

Spørsmål: Hva er fordelene og ulempene med dieselbiler med AdBlue?

"Jeg bekymrer meg spesielt så fasjonable nitrogenoksider (NOx) og jeg har hørt at biler som bruker AdBlue knapt avgir. Men jeg vil gjerne informaseis meg litt om sine fordeler, ulemper og mulig hvis det finnes andre måter å redusere sine utslipp."

Respons fra vår tekniske ekspert Luis Miguel Vitoria

den AdBlue Det er en løsning av destillert vann og 32,5% urea som sprøytes inn i SCR katalysatoren reagerer med nitrogenoksider og dekomponeres til ikke-skadelige gasser helse. Det er plassert i en bestemt innskudd og har sin egen injeksjonsmekanisme som er koblet til hovedtavle av kjøretøyet. Her er da har du første bly deretter klart bidrar til å redusere NOx-nivåene.

hans forbruk Det kan være mellom 3 og 5% av drivstoff, slik at avstanden prosesser fylle et reservoar slag av en 20 liter inntil de sammenfaller med periodiske revisjoner annonsert. Men, avhengig av kjøre hvis dette var krevende, med høy hastighet eller i hovedsak City- øke forbruket, følgelig redusere den tiden som trengs for å fylle det. muligens kunne legge kraft mellom versjoner for å opprettholde nivået. I dette tilfellet ville du har før du en mulig ulempe: I henhold til kjøring kan øke forbruket og dermed du trenger å bekymre deg for vedlikeholdmå du legge til AdBlue i lang liste med tiltak og omsorg "velferd" bil.

Før den går ut, får jeg en melding i instrumentering varsling av trenger å fylle tanken så snart som mulig, selv om det ikke var umiddelbart kan like enkelt og greit overvinne 1000 km. Og selv, i motsetning til det som ofte lest i noen fora, bilen kan startes uten AdBlue til tross for å være utenfor erklære utslipp. Eller i det minste tillate på grunn av sikkerhet starter en minimum antall ganger -Ikke annonsert, for å unngå, for eksempel, la oss ligge i midten av ingensteds med ikke mer sannsynlig å ringe en bergingsbil. Selvfølgelig anbefaler vi ikke å eksos denne muligheten og vi er skjerpet for å fylle, selv for oss selv.

Gjør er ikke vanskelig. Det krever først hamstre AdBlue, brønn på forretningene, med båter på mindre enn 2 l, eller bensinstasjoner hvor vi kan finne flasker 10 og leverandører som begredelig vil være vanskelig for oss å bruke i våre biler som det har blitt utviklet for kommersielle kjøretøyer, som er obligatorisk siden 2007. Merk at dette er en sterkt etsende væske og derfor beskytte deg selv med hansker, rene glass og sprut umiddelbart for å unngå forverring i malingen.

den SCR Det er, men også den mest effektive, men ikke den eneste mer kompleks løsning. Det er merker som peker til fellen NOx som en løsning for å redusere utslipp av disse gassene ut i atmosfæren. Det er en anordning tilsvarende partikkelfilter, men mye tykkere, fangst- disse molekylene til colmatarse, når en innsprøytning genererer forbrenning og nedbryting CO2, nitrogen og vann. Man må vite at innsprøytings medfører en midlertidig økning i forbruk og, som de andre elementene i eksosgassrensning som partikkelfilter, kort kjører merkbart påvirke deg å måtte jobbe uten å ha nådd den optimale temperaturen for bruk.

Du kan også være interessert

- Spørsmål og tvil om biler

- Spørsmål: hvordan man skal håndtere godt med å kjøre dieselpartikkelfilter?

- Dieselpartikkelfilter: alle spørsmål og svar

- Vil du ha en ny bil? Før setter bilen gratis