Test: Skoda Scout 2.0 TDI-150 4×4, kjent med eventyrlyst

Test: Skoda Scout 2.0 TDI-150 4x4Test: Skoda Scout 2.0 TDI-150 4x4Test: Skoda Scout 2.0 TDI-150 4x4Test: Skoda Scout 2.0 TDI-150 4x4

Selv siden 1999 Octavia familie, kalt Combi, Det har 4x4-versjoner, det var ikke før 2007 da den tsjekkiske merket besluttet å lansere en av crossover. Det er, med firehjulsdrift og en hevet kropps -mainly forskjellige vedlegg for å markere sin estetiske-Campero ånd. Innsatsen, så "fashion SUV" ble godt mottatt og i 2009 vendte tilbake til reedit på restyling av andre generasjon. Og den tredje salg siden 2013, Det var bare et spørsmål om mer eller mindre tid å komme Scout variant, som sprenges ved slutten av 2014. En versjon for første gang i vårt land forlater sin nomenklatur Octavia Scout å holde seg tørr. Markedsføring problem, men med den klare hensikt å plassere den over resten av hans brødre, samt utstilling kraftige motorer valgt ved starten av sin kommersielle liv og dens omfattende standard utstyr.

Skoda Scout 2.0 TDI-150 4x4dermed 2,0 TDI 150 hk med seks-trinns manuell girkasse representerer stigtrinn, mens ovenfor i diesel er plassert ett 2,0 TDI 184 HK med automatisk DSG direktekoblingsdrevet og silkeaktig bensin 1.8 TFSI 180 hk DSG også. I mai vil legge en mer økonomisk 1,6 TDI 110 hk, men med samme utstyrsnivå.

2.0 TDI 150, er den beste ligningen?

Med 2.0 TDI 150 hk, i forhold til sine hypotetiske rivaliserende tilbud meget god ytelse, spesielt i akselerasjon, men siden det ikke er en lett bil som har blitt tatt på alle hjul, selv om den har redusert sin overhead med en Lagrer 22 kg sammenlignet med forrige Scout ifølge tall fra vår Fag- sentrum er det ikke urimelig å se på 2.0 TDI 184 hk, særlig inkludering av den utmerkede DSG automatgir, men alt er en ekstra utlegg på 2400 euro; innen alternativene gå langt. Men Den manuelle girkassen er fin og presis, selv med en spak litt lengre avstander. Beviser retning og nøyaktigheten av dens fremre ende, samtidig som de har høy kropps Han har mistet noe agility. Likevel, det gir god dynamikk, flott kroppsholdning og innhold flipflops kropp, med utmerket grep på dekk Continental ContiSportContact3 rent asfalt. Som legger til en effektiv AWD gjennom et multisystem Femte generasjon Haldex Soft - raskere og sender dreiemoment til baksiden toget fra starten og som blander sømløst med stabilitet som virker som elektronisk differensial.

Det er en propell står for sin mykhet og elastisitet, selv om dens lydnivå er ikke veldig lav. Det er raskere enn forgjengeren, men fremfor alt, mye mer effektiv, siden halv liter reduksjon i forbruket på motorveien, og nesten 1,5 l / 100 km byen; ting elektronikk, Euro 6 og, selvfølgelig, inkludering av Stop&Starte.

Vei- og skitt spor

av felt Vi må ikke glemme at Det er et crossover, ikke en SUV, men med denne Scout kan rulle av veien mye mer stillegående enn med en 4x4 Octavia stasjonsvogn. Hemmeligheten ligger i dens større bakkeklaring, som vokser takket være 31 mm demping som stiger; med lengre fjærer, dempere og ny tykkere stabilisatorstag. likevel hans bakkeklaring er lav, lavere enn en SUV, og støtdempende baner er også kortere enn disse. Meget interessant er understell beskyttelse, i andre land er det markedsført som et alternativ for dårlige veier. Dens støtfangere og hjulbuer i sort plast er mindre sannsynlig å få riper med grener, men det er en bil for å komme på en sykkel sti eller å møte alvorlige hindringer, som alvorlig straffet for sine ventral vinkler og angrep.

Med full solvens

Skoda Scout 2.0 TDI-150 4x4En hest av de ytre dimensjoner mellom den C-segmentet, den del dets struktur, rivaler som Golf Alltrack, den León X-perience eller Volvo V40 Cross Country, og D, sammen med modeller som Audi A4 Allroad, Opel Insignia Country Tourer, Subaru Outback, Citroen C5 Cross ... analysere inne må ikke overse dette viktig detalj. Således kammeret ingen utstikkende høyde og bredde sammenlignet med modeller av segmentet C, noe som klart overstiger for benplass, rangering blant de beste i D. men dens mest fremtredende verdi er stammen, som overgår alt, og nådde over 30 liter Outback og 85 av den store og Passat Alltrack eller C5 Cross. Det gir også detaljer om nyttig, som trekkes tilbake kroker for hengende poser, styrer for bretting av seteryggen og derved forlenge lasteflaten (1040 liter, mens ikke flat, siden den har en liten trinn) eller en falldør å innføre lange gjenstander som ski praksis. hans gate, en gang åpnet, ligger i en betydelig høyde, så for lavere kan være veldig godt alternativ å bruke elektrisk drift (375 euro).

utmerker seg i ergonomi, med flere muligheter for regulering og godt designede kontroller som alltid faller i hånden og er behagelig å bruke. Setene samle kroppen godt, selv om lange reiser, etter flere timer non-stop kjøring, søker en opptreden av trøtthet snarere enn med noen av sine rivaler. også høydepunkter kvalitet utførelser, materialer som gir god nærvær og trykk, særlig sammenliknet med den andre generasjon Octavia.

Ferdige, mange muligheter

Scout har en unik utstyr, godt ernært i sin begavelse serien, med en rekke valgfrie elementer. Noen med svært gunstige priser og andre litt høy, for eksempel parkeringsvakt (1000 euro) eller pakke bixenón frontlykter og bak og dagaktive ledet (1040 euro). Jeg kunne stole på mange av de nyeste assistansesystemer til kjøring og sett deres fettere Volkswagen Group MQB-plattform, som automatiske bremse "Front Assistant" (€ 300), idet tretthet detektor (40 euro), hjelperen Lane Keeping (390 euro), idet passasjerbeskyttelse før forestående ulykke (155 euro), idet dynamisk regulering av lysstrålen (195 euro), den adaptiv hastighetskontroll (690 euro) og selv "Kjøremodus" som gir tastetrykk variere gassrespons, styring ... For navigasjon Det tilbyr to systemer: "Amundsen" med berøringsskjerm 5,8 "som radio montert som standard, og" Columbus "(1855 euro), med 8" skjerm, DVD-spiller, minne 64 GB og talestyring.

Skoda Scout 2.0 TDI-150 4x4Serien har en rekke praktiske løsninger, merkevaren heter "Simply Clever" som en støtte for smarttelefon, en isskrape etter tanklokket, portatickets på frontruten, kroker nettverk, en beholder for det reflekterende vesten og endeløse skuffer, for skuffer eller flater la alle typer objekter .

En god avtale

selv om deres 28,700 euro Vi synes noe høyt, det er sikkert som holder en god pris / produkt. 1,6 TDI lavere sluttregningen vil tillate ca 1910 euro-fortsatt ingen ytelses priser, men det er sikkert ikke når balansen av denne 2,0 TDI 150 hk. Rabatten av dagens kampanjen er 1,950 euro-og referert til i oven figur, som de kan trekke fra en annen 1871 hvis du bestemmer deg for å finansiere deler av beløpet til "Skoda Finance" noe som gjør det enda mer konkurransedyktig. Men hvis vi la til side det estetiske plan, som er nesten alltid avgjørende, gjør litt mer enn en Octavia 4x4 1,640 euro rimeligere; som i hovedsak de begrunnet på ulike støtfangere, hjul, speil i aluminium og i en viktig beskyttende for lavt uavhengig av annet utstyr detaljer.

Og dette Scout ikke lenger en stor bil, med vakreste nyeste teknologien og emballasje, som kan gjennomføres med en variert liste over alternativer, selv om det er borte fra den ideelle prisen. Et bilde og eksklusivitet som fører til å betale mer, men også påvirke tap av dynamikk eller fremragende ytelse, og dermed bli en rimelig innfall.