Først Test: Skoda Superb stasjonsvogn, romslige og elegante

Først Test: Skoda Superb stasjonsvogn, romslige og eleganteFørst Test: Skoda Superb stasjonsvogn, romslige og eleganteFørst Test: Skoda Superb stasjonsvogn, romslige og eleganteFørst Test: Skoda Superb stasjonsvogn, romslige og elegante

Praksis Combi versjon Skoda Superb representert i vårt land mer enn halvparten av salget i den tsjekkiske modellen, og følg deretter ting med den nye generasjonen, som Ordrer aksepteres fra slutten av juli, med leveranser planlagt for slutten av september. Prisene varierer fra 25,970 euro for 120 hk 1,6 TDI Aktiv opp til 43.410 av 2,0 TDI 190 PS DSG Laurin&Klement 4X4-stasjonen, gjennom den 26470 150 hk 1,4 TSI Active (Med sylinder stans) og 29320 av den 2,0 TDI 150 hk Ambition, sistnevnte versjonen som alene kan nærme seg 80 prosent av totalt salg i Spania. Ambition over (og under den luksuriøse L&K) er stilen versjonen, som koster 2.550 euro mer enn Ambition. Det er bensinmotorer for andre markeder, slik som 180 hk 1,8 TSI, 2,0 TSI 220 hk, eller til og med en 1,4 TSI 125 hk; men gitt polarisering av spansk etterspørsel til TDI 150 hk er ikke overraskende at overstyre dem på et tidlig stadium.

Det nye organet, med 0,28 motstandskoeffisient Cx, er interessant kortere enn den nye Superb sedan millimeter og noen millimeter høyere. Og, selvfølgelig, er det mye mer attraktivt enn den forrige Superb stasjonsvogn og en dyktigste interiørdesign og utskrift av høyere kvalitet. og, til tross for at 80 mm akselavstand og 47 mm brede, er det også vesentlig lettere. I sin bakre, er belastningen terskel 62 cm i forhold til gulvet, noe som gir ventilert adgang til et lasteområde, 660 liter under dekslene-bagasje og omtrent to kubikkmeter når baksetet er foldet og fylt plass til taket. Under lasting flyet, er det en reservehjulet fullt mål.

Skoda Superb stasjonsvogn III

gulvet bred trunk har 117 cm lange og en meter bred rettferdige. For objekter eller kofferter ikke 'danse' fra den ene side til en annen i hjørnene, på sidene av stammen skjulte elementer som kan arrangeres i rette vinkler (og holder fast til lasteplanet med en sterk borrelås) som danner en avgrensning emne hjørnene av boks eller pose slik at de ikke vil bevege seg uventet. De bakre ryggene, etter sektor, kan brettes ned i avstand fra baksiden av bilen med en bryter. Hvis du også avta fremover høyre forsete tilbake, Superb stasjonsvogn en inne kunne bære lange gjenstander opp til 3,1 meter. Under dekslene-bagasjen dekke kan du utstyre et plagg bag, og den øverste versjonen har også et oppladbart LED-lommelykt i bagasjerommet området. Porten er åpne og lukke den elektriske versjon L&K, og åpnet med 'virtuell pedal'.

Combi-funksjonalitet er avsluttet med en bredde og med større innvendig (140 cm til skulderhøyde) og et langsgående rom som posten, uten å glemme detaljer typisk Skoda (det finnes flere titalls) som paraply respektive paneler som er anordnet i inngangsdører. Det indre også er utstyrt med mange oppbevaringsrom (Kjølbare hanskerommet og bred spalte under den sentrale armlenet), inkludert en skuff under rett foran setet, fra Ambition versjon. Dette, i tillegg til de mange detaljer om legat superb Aktiv (Slik som dekktrykkovervåking, hastighetskontroll, stoppe&start, bluetooth, bremsing energigjenvinning, fire elektriske vinduer, syv airbag, differensial typen XDS +, Front Assist system, brems multicolisión, etc.), fører to soner klimakontroll, regn og lyssensorer, radio fargeskjerm 6,5 " tåke lys kurve funksjon, bi-xenon frontlykter med ledes tilbake til parkeringsplassen og 17 "hjul hjelp. den Stil versjoner og L&K lagt diverse andre detaljer som Alcanmøbeltrekk eller køro, seter eller elektrisk justerbar peilet antirefleks; men interessant alternativene inkluderer ikke head-up display til prosjektet viktig informasjon i synsfeltet til sjåføren. superb L&K, samt deres llaSWTR 18", navigatør, spesiell lyd med 12 høyttalere Canton, soltak og adaptiv belysningen i bi-xenon frontlykter, er den eneste som uten supplement for demping utprøvd DCC, meget praktisk å avrunde den dynamiske holdning av denne bilen hefteanordning er betalt områder. Som for tilkobling, tilbyr Superb stasjonsvogn ulike muligheter, standard eller tilleggs.

Skoda Superb stasjonsvogn III

Den kraftigste TDI Spania mekanisk versjon 2.0, 190 hk, også det eksisterer i forhjulsdrift med manuell girkasse i terminering Ambition (fra 31,320 euro), og bestemmer naturligvis en utmerket ytelsesnivå. men TDI 150 hk allerede tilbyr en bemerkelsesverdig Verve og høydepunkter forbruk, Spanske rettferdiggjør preferanser. Som for 1.4 TSI 150 hk med utkobling av sylindere, sin elastisitet er ikke ventet og ingen lang stripe av utviklingen tappert endre til lave og middels turtall, selv om det dukker opp, bare CV vises.