Ti sanger å danse bort fra en kirkegård

Ti sanger å danse bort fra en kirkegård

1. Jeg vil danse på graven din (1985) .- tittelsporet fra den fjerde album Sinister galicisk gruppe og aldri mangler en Halloween fest denne siden av Atlanterhavet. Julián Hernández fremmer musikalsk stiger kriminalitet og som tekstforfatter, 'jeg kuttet strupen med en skarp / plate av Rolling Stones eller Shadows / du svelget samling kassetter / Shan-Gri the-Las eller Ronettes'. Bandet inkorporerer Javier Soto til slutt, med tastatur, skaper et riff å huske underground. Kor kor, 'Chuchué Ua, Ua Chuchua' ikke påberope djevelen.

2. Kjæresten min er en Zombie (1989) .- Alaska og Dinarama lukke sin karriere med denne sangen komponert av planter, parallellgruppe bassist Nacho Canut. Bandet, som hadde holdt i begynnelsen av sin karriere en viss kultur Mørk, forventer saccharine filmen 'Ghost' Patrick Swayze, og snakker om forholdet mellom en levende døde kommer fra en annen verden å være sammen med partneren din. Så kom Mario Vaquerizo og TV-serier med råtten turgåere.

3. La Llorona (1994) .- En av de største rockegrupper i Mexico, Caifanes, tør med legenden og lage en egen versjon av det tapte sjel som sørger Latin-Amerika. Før Chavela Vargas, Joan Baez eller Raphael, spilte beklage. Det er bare et eksempel. På fester of the Dead, har meksikansk kultur ingen konkurranse.

4. Det er ikke alvorlig om dette kirkegård (1987) .- fjerde singel fra skiva mellom himmel og jord 'Mecano. Ana Torroja, sanger, spiller med en musikalsk bakgrunn og resitsørgemarsj på slutten av det latinske uttrykket 'Finis mundi gloriae homini' (Slutten av herlighet verden av mannen). Intriger og mystikk går tapt når videoklippet i en søppelplass bilen er sett. Åttiårene i Spania hadde disse tingene.

5. Living Dead (1967) .- komponert av den colombianske Guillermo Gonzalez Arenas, forteller en sann historie om en mann som ble etterlatt for å dø i avdeling for Antioquia og 'ble svir'. Den store cubanske kunstneren Rolando Laserie, den Guapachoso, var en av hans mest fremragende utøvere. Sangen ble hentet opp av Peret og vedtatt av all den katalanske rumba. Nå Serrat og Sabina tok henne 'siv' på sin tur til fugler og Titanic. Cool, kul, kul.

6. Jeg elsker deg så mye (1995) .- Den nekrofili er i denne sangen av den chilenske Javiera og Impossible musikalske sporet. Deres vellykkede album 'Court venter', som også inneholder 'fuktighet', 'Tomb flower' og 'Autopsy', kan du ikke forvente noe annet. Videre i denne linjen, lenker til andre poplåter av andinske land som 'Gasslukt' av tre eller "Olas Kjempenes Denver.

7. Dame veneno (1976) .- Først og rungende suksess for Chunguitos, vallecanos trio av brødrene, født i Extremadura (Spania), som blandet sigøyner rumba og melodisk sang for større ære av postindustrielle forsteder. Sangen, produsert av den dynamiske duoen, solgte 50.000 eksemplarer og innledet Seat 124, løshunder og 'Nonaino'.

8. Rascayú (1943) .- Ingen går med på å finne opprinnelsen til denne sangen graveren som ble utestengt midlertidig i Spania av den fransk - '? Når du dør, hva vil du gjøre' - og det populariserte mallorcanske Bonet San Pedro. Paco Clavel, Jorge Ulovlig, Fangoria eller orkester spiller rettferdig har vibrerte dette ode til opprør skjeletter.

9. Requiem (1998) .- En verden av heavy metal i spansk har alltid ligget nær den mørke siden. The Wizard of Oz Madrid inkluderte dette emnet på hans album 'La Leyenda de la Mancha', en konseptuell arbeid basert på Cervantes' Don Quixote. Gitarsoloer, Manes til vind og nesten falsett stemme for større herlighet Hidalgo med T AC / DC.

10. I dag har jeg ikke frykter døden (2006) .- Den argentinske port med tidligere Talking Heads David Byrne gir oss en slutt på denne vilkårlig optimistisk gjennomgang av noen av begravelsen til poplåter på spansk. Mange har blitt utelatt og hver kan gjøre listen (Ikke glem å Camilo Sesto). Fravær bortsett fra søker i denne krønike meldinger fra graven eller cabals; det er rett og slett om å sette en musikalsk smil til partiet av den avdøde.

Av Juan Carlos Gomi