Prosessen med å designe en bil, trinn for trinn (bilder og video)

Så er prosessen med å designe en bilSå er prosessen med å designe en bilSå er prosessen med å designe en bilSå er prosessen med å designe en bil

Prosessen med å skape en bil Den kombinerer teknologi og håndverket arbeid like, over en periode på fire år han passerer blyant skisser, skulpturer i leire størrelse, 3D-design eller velge farger fra over 100 prøver.

1. Briefing

Her det hele begynner. et dokument trekkes indikerte retningslinjer der den nye modellen vil være basert. DNA kan anses bilen. Hele prosessen må samsvare med det.

2. stubber

Designere, blyant i hånden, tegner de første skisser av bilen. Vi starter med 'hva vi skulle gjøre, "forklarer Jaume Sala, leder for Seat Interior Design for til slutt ende opp med å skape den nye bilen 'nesten et bilde'. I prosessen får du til å gjøre opptil 1000 forskjellige skisser.

3. generasjon av CAD

Det vil si, skape 3D-kjøretøy fra skissene de ble gjort på papir. Denne virtuelle rekreasjon også det tjener til å gjøre teknisk overvåkning kjøretøy.

4. Modell av leire

Dette er hvordan du ringe leire modellen er laget for å faktisk størrelse. Du kan veie fire tonn -the dobbelt Real- og tjener til å fysisk skape bilen utvendig design. Denne modellen er modifisert slik den bestemmer seg for å gjøre endringer. Den når opp til 5000 kg avfall leire.

5. Frozen modell

Fortsatt en leiremodell, men i den endelige versjonen etter å ha blitt godkjent av selskapet. ikke lenger virker leire: Er belagt med teksturer å ta en titt akkurat som den modellen som vil bli avduket.

6. Lage farger

For dette arbeidet er det en bestemt avdeling: den såkalte farge&Trim. Definer både interne og eksterne farger av ny bil. For å gjøre dette, trendene er basert på 'verden av mote, arkitektur eller produktdesign', Han forklarer instituttleder, Jordi Font. I de to årene de tilbringer hver nye modell De går på å utvikle opptil 100 forskjellige farger, for de som investere 1.000 liter maling, selv om bare 12 vil utgjøre den ytre enden palett bil.

7. seter

er også ansvarlig for designavdelingen Color&trim tar hensyn til komfort og estetiske kriterier. Og det er også en veldig tradisjonell prosess: å blåse symaskin mønstre er forberedt 'Å kombinere materialer og farger som kan passe bedre, forklarer Jordi Font.

8. Interior Design

'Det er førerorientert', Jaume Sala konto. Og også her er det trender. nå, skjermen har fått så mye prominence at det første er avgjort når du arbeider inne Det er beliggenheten. Så kommer alt annet. her Prioriteten er funksjonaliteten. 'Vi spurte hvor du vil lagre mobiltelefonen, glass eller flaske med vann. " Derfor må det fremfor alt være 'nyttige og effektive'.

Du kan også være interessert

Ateca Sete: så se designer, Mesonero-Romanos

VideoInterview bil designer Walter de Silva

Hvordan farger skaper en bil? (Video)

Utviklingen av utformingen av bilnøklene i bilder

Vil du ha en ny bil? Før setter bilen gratis