Nye Audi 2.0 TFSI-motor syklus Miller

Nye Audi 2.0 TFSI-motor syklus Miller

Volkswagen hadde forlengst gruppen la ut "nedbemanning" (Reduksjon av forskyvning opprettholde strømmen) var ikke en uendelig bane for å redusere utslipp og forbruk. Hans første leveransen av en nytt kapittel i motorkonstruksjon kommer i neste Audi A4 end 2015, i en 2,0-TFSI med en "felles" 190 hk bensin, men med en ny metode svært lik den Miller syklusen forbrenning. Det tas sikte tap av 5 liter pr hundre homologert forbruk ... og som ikke stige som nå skjer i faktisk bruk.

Miller endret syklus

Vi kjenner alle Diesel syklus og Otto sykler, bensin. Det er en som presenterer mer effektivt å bruke bensin, kalt Atkinson syklus, på bekostning av høyere forskyvning enn normalt og verste egenskaper ved maksimal kraft. Ditt passord er disadvantaging inntak slag å forlenge tiden av ekspansjon, noe som gjør bedre bruk av utført arbeid etter forbrenning. Så du vet, hvis du sier det brukte biler som Prius og Toyota motorer ESTEC. En mer raffinert versjon av denne syklusen (og kostbart, å anvende overforing) er Miller syklus, som bruker overtrykket i inntak for å optimalisere luftvekslingen i hvert brukstilstand. Dette er hva Audi har gjort.

Bensin presenterer et problem mot olje og det er for å forårsake betennelse behovet for å blande i en viss proporsjon med luft. Vi kan injisere svært lite drivstoff fordi vi bare trenger strøm, men hvis det er mye luft inn i sylinderen, vil ikke få betent og ingen makt. Derfor, i en bensinmotor, mer motor automatisk føre til mer forbruk. Heve Audi forandre mengden av luft som entrer inn i sylinderen faktisk er, til tross for en høy forskyvning.

kjente elementer, ny kombinasjon

Spille med distribusjonssystemet Variable hevet AVS (Allerede brukt i andre motorer for høy strøm eller deaktivere sylindere), forkorte ventilåpningen (140 grader av veivakselens rotasjon, i stedet for 200 grader) og turbolader for å kompensere for den lave fyllingstiden, blir den høye forbrenningstrykk ikke dannes i sylinderen. Dette forhindrer farlig detonasjon, slik at de kan lage et design med en meget høyt kompresjonsforhold, Dette forbedrer ytelsen og dermed forbruk. Som noen idrettsmerket, i tillegg avgjørende for nøyaktig direkte innsprøytning forbrenning, har også oppstrøms injektorer, kombinere direkte og indirekte injeksjon, for å sikre god blanding under ugunstige omstendigheter. Ettersom det fortsatt er A4, er de ikke homologert tall, men Audi annonsert at det vil senke 5 l / 100km på sin offisielle bruk. De ikke annonsere hva systemet gir maksimal effekt på 190 hestekrefter (ikke overstige 6000 rpm), fordi målet er å nærme funksjoner verdt Diesel tallene med en maksimalt moment på 320 Nm (32,6 mkg mellom 1400 og 4400 opm). Det når ikke 400 Nm (eller 420 Nm) av de beste to-liters diesel, men verdien ikke råtner ikke når de allerede har bedt om å gå til neste gear. Som i diesel annonserer har utvidet bruksområdet -høy optimal ytelse og lav consumption- et bredt hastighetsområde, ikke bare til en helt bestemt regime og masse, som i tradisjonelle motorer Otto, også "nedbemanning". Dersom Miller syklusen har ulemper, leverer firmaet Continental har sikret i samme konferansen, kan de løse dem med turbo Raax (Radial-aksial) og injektorer til mer press. Dessverre, det bildet av Audi, interessant, har trukket profilen som turboen er observert.

Den nye motoren annonserer en vekt på 140 kg, kontrollert avkjøling å forkorte oppvarmingstiden og et smøresystem som støtter en lav friksjon olje 0W-20.