Sammenligning: Chevrolet Cruze 1.7D vs Kia Cee’d 1.6 CRDi

Kontakt: Chevrolet Cruze 1.7D vs Kia Cee'd 1.6 CRDiKontakt: Chevrolet Cruze 1.7D vs Kia Cee'd 1.6 CRDiKontakt: Chevrolet Cruze 1.7D vs Kia Cee'd 1.6 CRDiKontakt: Chevrolet Cruze 1.7D vs Kia Cee'd 1.6 CRDi

Det var en tid, ikke så fjern, der Koreansk bil talte uten fordommer, snakke om dårlig kvalitet på produktet. Realiteten var at bare han praktisk talt enige om å forkaste. Og penger, selvfølgelig. Vi husker de første testene til Daewoo Aranos, Kia Sephia, Hyundai Atos... Uff, så billig som inkonsekvent. År senere, 10 eller 15 ikke mer, Kia designer, utvikler og produserer sin Cee'd i Europa, mens Daewoo Chevrolet ga veien hit, globalt anerkjent merkevare og å forbedre bilde også besluttet å inkludere i familien Corvette eller Camaro.


Koreanske merket skal forsvinne, og i dag til Cruze seg selv, men også produsert i Korea (og på tre kontinenter) øker sin produksjon i Europa, alltid klar etter den globale plattformen for Opel Astra. I dag, forresten, allerede syssels. Med disse forholdene, og se omsorg for detaljer som viser deres silhuetter utviklet seg, er det ikke vanskelig å forestille seg at så mye Kia Cee'd som Chevrolet Cruze, og har lite å gjøre med de mørke bakgrunner. En annen ting er å se om det i avansert (og mye bedre) Focus, Citroen C4, Renault Megane eller Sete Leon, endelig de fortjener muligheten de hevder.

kompakt Impact

Sammenligning: Chevrolet Cruze 1.7D vs Kia Cee'd 1.6 CRDiJeg erkjenner at hjem, tilstedeværelsen av larguísimo kompakt (4,51 meters, til 20 mer enn Kia Cee'd cm) og, både økonomisk invitasjoner skepsis i Cruze. Vi finner som følger, som sine forgjengere, setter fokus på en knockdown pris, opp til 4000 euro mindre enn europeere og en Kia, ja, ultra utstyrt som standard. Chevrolet løfte, men det er nå mye mer på bordet.

Vi satt: Insignia kontroller, myk, men komfortable sitteplasser og absolutt ingen kvalitetsmaterialer, men frisk luft, som en polstret kamuflere veldig stiv plast på dashbordet, og enkel funksjonalitet: ren plass, dører med stor vinkel og god tilgang bagasjerommet på en drosjesjåfør. Vanskelig å gi mer for mindre... selv om gamle overbygg, fravær av visse belegg eller lasttrinn som krever nesten faller i bagasjen, viser også litt kunstig.


Ellers den nye Kia Cee'd, som var bra, og nå er det enda bedre her mange av sine rivaler. Du sitter og du tror du er nesten i en serie 7. For displayet instrumentering til klasse S, omsorg støtte av venstre fot, e ... Inntil utvidet sete svivler å signere bedre. og, I motsetning til Chevrolet Cruze, med stor omhu av detaljer: Fra en nesten flat til en mer praktisk last munn, store materielle og, bortsett fra i bagasjerommet, mye plass som gulvet. Det er formelen Golf.


Diesel 'lukking'

Sammenligning: Chevrolet Cruze 1.7D vs Kia Cee'd 1.6 CRDiog Kia Cee'd erobret av, setter vi av og ... hva? I 2007 og 2010 likte vi dette Kia 1.6 CRDi motor (Baken Diesel 128 hk), men, "Ballaste" og antipollution standard Euro5, mister damp, å late som å være en nesten 110 hk mer. Det gjenstår raffinert og glatt ... men i dag også. derfor, at under 2000 rpm nesten ingen respons, Tvinge være smidig med en manuell trekke ytterligere, som allerede er standard, uavhengig av motorkapasitet lange utviklingen med de som ikke kan. Resultat: Kia Cee'd (75 kg tyngre i dag også spesielt utstyr) er opp til to sekunder langsommere. Og legg merke til før en Cruze som gjør gir imidlertid det først forventer.


For Chevrolet, veteran Opel 1,7 CDTI er dens grunnleggende Diesel. Men, med sin 130 hk, tydelig nok. Igjen finner vi en god jobb i isolasjon, noe som fører til å føle dette finere Chevrolet motor i Opel, både vibrasjon og lyd. veldig få, den Cruze 1.7D uten å være en kule, er en motor som lett strekker seg, alltid føler deg mettere enn Kia, spesielt under, hvor 1.500 rpm og gir 90 prosent av sin skyvekraft. Og dessuten, være tilfreds utgifter (ca. 5 l / 100 km i gjennomsnitt), litt mindre enn en Cee'd, ja, uten Stop / Start tilbyr Serie Emotion versjon som ville matche. "Det er en veldig første produksjonsenheten" Unnskyld sine ledere. Hva vi vurdere og samle: ingen når resultatene av Renault 1.6 dCi (enn si 2,0 TDi VW), men Cruze 1.7D selv føler opp til ... mekanikk. Og det rullende (der notater og tuning en bil) er en annen historie.

Under huden

Sammenligning: Chevrolet Cruze 1.7D vs Kia Cee'd 1.6 CRDiDet første Chevrolet Cruze er overrasket av komfort. Du begynner å gå, og i dag amerikansk smak i touch og slitebanen. Den store fjæringsvei, pluss store ballongdekk (profil 60) blir han nesten en traktor mellom humper verken overdrevet følelse av raske urbane fartsdumper som går. Også sin opprinnelige likevekt virker overbevisende ... før du graver og ikke en Logan, men hvis du ser et konsept like ved "lav pris": Clutchen er ikke progressiv (i det minste på stopp / start unngår re-start, plagen begge utkast), vanskelig å finne det lineære stabilitet med sin retning og posisjon til å kreve ... bedre å redusere bildefrekvensen.


fordi komfort du bruker på Chevrolet Cruze imprecision. En front langsom og hurtig drift tog (ikke tilskrives bare dekk, som med dette er et meget balansert Scénic) forbinder små justeringer oppnådd. Sikte og uten å informere, vanskelig å finne den nødvendige grad av rotasjon, tvinger korrekt og i sving. Hvis du kobler også støtte raske endringer, ikke lett å hente banen endrer seg så senere ankommer seg selv å synke tilbake til sent rot ESP kutt. Det vil forbedre mer, for den siste Chevrolet Cruze SW vi testet er allerede mye mer overbevisende, men i dag er dette 5 dører mangler progressivitet.


Bare rester ham i stedet for å Kia Cee'd, godt produkt også ramme. Og det er at komfortable, men noe tørr premiere av en suspensjon fjærer, dempere og bak geometri, men ennå ikke føler kvaliteten på Peugeot eller Ford (i hvert fall i denne Kia, fordi det på sitt tvilling Hyundai i30), den Cee'd søker ikke dynamisk smidighet den mest direkte Ford Focus eller Seat Leon, men det meget sikker, stabil og nøytrale reaksjoner. Styret har tre gode moduser (vi sitter igjen med mellom naturlig), du føler deg mer vridningsstivhet mindre roll og meget sterke bevegelser med en nøyaktig front end uten å være veldig fort, en bakre godt etablert og mordant i en god bremseevne . Selv i sportslig kjøre du trenger kontinuerlig input av ESP, som taler og stor tuning. Kort sagt, en bedre bil enn en Chevrolet Cruze at, ja, det er uslåelig pris gjør deg opp hele i disse krisetider.