SUV sammenligning: Q2 Audi, Mercedes og Mini Countryman GLA

Den nye Audi Q2, sammenlignet med Mercedes GLA og Mini CountrymanDen nye Audi Q2, sammenlignet med Mercedes GLA og Mini CountrymanDen nye Audi Q2, sammenlignet med Mercedes GLA og Mini CountrymanDen nye Audi Q2, sammenlignet med Mercedes GLA og Mini Countryman

Ja, vi har ikke feil: Mercedes GLA (linken Du vil se utvalg og priser) Er en annen liga, spiller i en høyere kategori... Men du har lastet opp til denne Kompakt SUV på 4,42 meter lenge? Vi vil ikke skjemme Mercedes bilen tilsynelatende Jeg todocamino mindre enn de aller Audi Q3 eller BMW X1, men dens viktigste svakheten er nettopp den største styrken av den nye Audi Q2 (linken Du vil se utvalg og priser) Vi har allerede med oss: plass ombord. Eller rettere sagt, forholdet mellom beboelighet og utvendig størrelse.

Q2 Audi, Mercedes og Mini Countryman GLA: space

Nei, ser du ikke i dette tilfellet mindre Audi Q2 (4.19 meter lengde) som en nedgang A1 liten, men større A3, modell nøyaktig 3 dører, hvilken floorpan og kamp, ​​men selv body design får høyde i baksetet og lastekapasitet: deres 405 liter bagasjerom teoretiske overstige det offisielle tallet fra at Audi A3. Ja, faktisk, er ikke gull som glitrer, fordi volumet lovet av Audi synes også står for den plassen under gulvet, brukbare eller ikke i henhold til det femte hjulet er gjemt der: selve volumet vi legger merke til er rundt 300 liter.

men også de 421 liter lovet av Mercedes GLA forbli i praksis 340 ekte, men monterer opsjons -Regulation lasterommet respaldos- tilt, tjene litt ekstra liter ment å komme ut av trøbbel. Mini Countryman (linken du vil se utvalg og priser) i mellomtiden er Teoretisk stor rival av Audi Q2 (målt 4.11 meter lang) Og den eneste som gir under alternativet, glidebaksetene 13 cm, kan konfigurere stammen mellom 385 og 490 liter last! I sistnevnte tilfelle, ja nesten invalid baksetet: tre teoretisk og to i praksis under hans virkelige 130 cm bred, selv om vi må erkjenne Mini Countryman, den minste av de tre, dens allsidighet. Uansett, fem passasjerer er alle disse SUV mengden.

Audi Q2 plassmen når sitter inne, Du har i Audi Q2 mer følelse av lettelse selv i Mercedes GLA, som god vertikal dimensjon tilbake er oppnådd på bekostning av relativt lave høyde seter for en SUV; holdning krever mer plass i lengderetningen. Det er en av de strategier etterfulgt av Q2 for å få lindring: holdning "dominerende" også tilbake, men kanskje overdrevent vertikale ryggstøtter.

Q2 Audi, Mercedes og Mini Countryman GLA: Chassis

Husk denne konfrontasjonen at i tilfelle av Mini Countryman, står vi overfor en SUV oppdatert i 2014 på generering av 2010. Ikke brukt, derfor UKL plattform av den nyeste nye Mini eller BMW, eller dets tre-sylindrede motorer som allerede bruker andre modeller av gruppen. Audi, i mellomtiden, har MQB-plattformen fundamentet VW gruppe, og ikke bare strukturelt, men også i dens elektrisk-arkitektur, noe som resulterer i gjennomføringen av Audi Virtual Cockpit digital på dashbordet, assisterende semi-automatisk parkering, aktiv radar med funksjon assistent kjører syltetøy, foruten å være den siste i tilkoblingsmuligheter takket være kort e-SIM integrert, ikke fysisk: Audi ønsker å være leder gi sanntidsinformasjon.

men også skiller den nye Audi Q2, som per understell, støtdempere av varierende hardhet, Mini Countryman uforenlig i dag -Ja de tilbyr andre mini artikulert på det grunnlaget UKL- ikke tilgjengelig i Mercedes GLA. Til gjengjeld Mercedes SUV tilbyr tre fjæringsoppsett endre ikke bare justeringer, men også bakkeklaring: om komfort serie, den sport Det er fastere og skåret i 15 mm avstand fra gulvet; den Off-Road legger imidlertid 30 mm i høyde, forlater Mercedes GLA til 164 totalt jord cm, mer enn de to andre modeller, selv om både et alternativ, forutsatt i forhold til standard dempning, har sine bivirkninger: for lavt, eller for fleksible til å rulle. Du kan også ha kontroll over avtar, men pass opp, her ingen modell skiller seg ut nettopp for sine off-road ferdigheter, men om ham.

Q2 Audi, Mercedes og Mini Countryman GLA: Road

På tide å komme i gang vi bare snakket om å dra nytte av suspensjoner. Med bruk av den nyeste generasjonen av Mini Clubman, vi har en ekte Mini kompakt modell med kryssreferanser. og selv om Mini har alltid vært "gratis", offer morsom, smidig, effektiv og selv quirky følelsen av kjøring, blir de nye generasjoner mister sine modeller på en måte som spell i bytte for økt eksponentielt i raffinement og kjørekomfort. Ja, Denne Mini Countryman tilhører den mest autentiske epoken Mini, hvor menneske-maskin-tilkoblingen var mer merkbar enn i dag. Det er en bil så fast og rask styring, som tar ikke ostentation av bevegelse og i stand til å rulle meget hurtig mellom kurvene.

Audi Q2 og rivalerHer, blant de tre biler, er det klart to ender. Den ene er Mini.... og den andre er Mercedes. Hun trengte å krysse referanser med kompakt "bruk" hvert merke først og fremst brukes til å løse dette Mercedes GLA teknisk avledet fra klasse A, men 12 cm mer. Og det er at chassis og hjuloppheng er en sann gave for enkelhets skyld For meg, svak strøm klasse A amortiguación- tørr poenget, er at viften Du kan ikke nyte av så smidig som reaksjoner det gir Mini Countryman Eller som Mercedes klasse A- seg ikke så nøytral som den nye Audi Q2, hvis adferd og føler beholder nesten, nesten-ikke skjuler mer elektronisk inntrenging når samme tempo høy- hovedlinjene i Audi A3-utskrifter avledet : stigende balanse, effektivitet og trygghet.

Ikke akkurat en lett dette Audi Q2, og i dag er dette Diesel mekanisk konfigurasjon (2,0 TDI 150 hk og trekkraft Quattro), Men i stor grad bidrar til å føle seg som sådan adresse variabel radius, standard i hele området. Det er også bemerkelsesverdig Q2 komfort nivå, vil jeg si at selv uvanlig i biler av denne størrelsen: Verified by våre egne målinger, matchende i desibel i forsetene selve lyden av Mercedes GLA, Alltid referanse.

Q2 Audi, Mercedes og Mini Countryman GLA: motorer

Audi er i ferd med Q2, ingen tvil om, men det har et stort utvalg, men har ennå ikke gjort offisielle priser og ytelsesdata og forbruk av de fleste motorer. Med unntak av mindre motorer -Tricilíndrico 1,0 TFSI bensin og diesel 1,6 TDI- tilbyr firehjulsdrift på sin andre tre motorer rekkevidde, fem i alt som vil gå videre langs 2017. Mot sIETE alternativer som tilbys av Mini Countryman, Mercedes GLA begrenser det til fire, 45 AMG sports diskontering. Thrustere tilby, med bare to mulige kombinasjoner med firehjulsdrift 4Matic ... i hvert fall for det spanske markedet: 250 bensin og diesel 220d. I tilfelle av 200d nå har vi (136 hk og 7G-DCT 7 hastighet), Dens større slagvolum (2,143 cm3) Innebærer ikke økt kraft og dreiemoment på denne gruppen av påviste, motorer, men snarere tvert imot, men til tross for at større kropp, kompenserer for allsidighet tilbyr firehjulsdrift rivaler med bedre forbruk og selv med en tilsvarende ytelse Mini Cooper SD lands All4 (143 hK) med sin eksplosive to-liters motor -For anledning forbundet med det manuelt.

Det er imidlertid Audi Q2 som gjør notere her 2,0 liters TDI-motor som synes å ha mer vilje og stakk til hva som har demonstrert nylig i VW Tiguan, Seat Ateca og andre modeller som bruker den. Mot Mini Countryman, viser det også noe mer raffinert, mens girkasse også automatisk S-tronic clutch 7 gears Det er helt klart raskere tilsvarende Mercedes GLA; et annet eksempel på det balanse manifesterer denne nye Audi Q2 i nesten alle aspekter. Det gjenstår å se hvilken rolle de mindre og mindre kraftige motorer, mer urbane yrke som dette 2.0 TDi, men hva synes klart, for kilometrene vi har akkumulert i det, er at Audi ser ut til å ha gjort, og vel, plikter.

luksus SUVSammen, i nøkkel

PRIS

Direkte merking til Mini pris for Audi Q2, også villig til å sette deg i et bind sin egen serie: prisforskjellen mellom Q2 og A3 Sportback tilsvarende vil være anekdotiske. Og du, hvilken ville du velge? Snakker av pris, Mercedes GLA gjør det klart at det å spille i en annen kategori. Det koster betydelig mer enn de andre to konkurrenter, og også mer enn en klasse A tilsvarende, i det tilfellet av at motoren testet, 2800 euro mer. Den mest fordelaktige er derfor Mini Countryman .... Hvis spørsmålet ditt er mellom kompakt eller SUV i merkevaren: så det koster mest moderne Clubman du kan kjøpe en Countryman med full inkludert trekkraft.

LIVET OMBORD

bra nivå mer komplett Audi Q2 habitability, kvalitet, utstyr, lyd, smak av bruk, synlighet eller fjæringskomfort. den Mercedes GLA, i mellomtiden, vil ikke trekke inni bryststørrelse, men det er en Mercedes autentisk, høy-hjuling, veldig stille og, fremfor alt, komfortable og raffinerte. Bilen med mer karakter av mye er mini Ryman, ikke ubehagelig, men med noe mer "tilkoblet" du vil føle asfalten. Gode ​​kvaliteter, men overgått av Audi og Mercedes GLA Q2.

CHASSIS

den Audi Q2 Det gir fra progressiv styring radius til variabel demping justering. Det er den siste til å ankomme, og kjent for sin overlegenhet. For 4x2, vridningsaksen. 4x4 gir en rask og effektiv firehjulsdrift. den Mercedes GLA avledet fra klasse A, med bred slaget og veier. Det viser i glans, men innstillingene og tuning ikke tillate deg å være så smidig som Audi Q2 og Mini. den Countryman, ja, det er fortsatt en generasjon bak den nye Mini standard uten sine fornyet plattform eller automatiske girkasser 8 gears av Clubman, men likevel autentisk, morsom og effektiv.

Du kan også være interessert i:

Vi tester og måler den nye Audi Q2

Mercedes GLA mot alle rivaler SUV

Så går Mini Countryman