Test: Audi A8 3.0 TDI, og det ble lys

Test: Audi A8 3.0 TDI, og det ble lysTest: Audi A8 3.0 TDI, og det ble lysTest: Audi A8 3.0 TDI, og det ble lysTest: Audi A8 3.0 TDI, og det ble lys


Mitt møte med Audi A8 Det har hjulpet meg til å prøve for første gang mer avanserte fyr i verden (Matrix Led, 2.995 euro). Angå full LED frontlykter i Matrix det er en individuell kontroll av 25 lysdioder som utgjør hver fyr, slik at bjelke Det er anslått i henhold til betingelsene, nedleggelse, belysning eller dempe dens lysstyrke automatisk hver LED uavhengig av hverandre. med LED Matrix kontinuerlig søker å projisere bredere stråle uten å bry annen trafikk. Som du kommer til bilen som står foran deg eller en nærmer det motsatte, er det ingen endring fra lang til kort og andre systemer foreslått, men en progressiv reduksjon av strålen høyde. Også du oppfatter som den strålen øker bredde og hvis du kommer for nær bilen foran, kan du se hvordan venstre frontlys kaster strålen på tvers og langs skinnen Ellers hvis det er ingen bil, mens den høyre frontlys lyset fokuserer primært på skulderen.


Audi A8 TDIUtstyret er i stand til å detektere opptil åtte punkter som kan tolkes biler, motorsykler eller sykler og gjøre egen skygge i bjelken for å unngå blending. Disse frontlykter også kommunisere med navigasjonssystemet og De forventer de svinger og veikryss for å modifisere strålen. Og også de jobber med systemet nattsyn. Hvis dette systemet oppdager fotgjengere på de kanter, den Led Matrix kaste tre sprekker som en advarsel fotgjenger og sjåføren selv. De lyse feltet Led Matrix Det er det største jeg noen gang har smakt, og muligens den klareste lyset. Til tider har jeg hatt følelsen av å være irriterende ved møtende trafikk bred og lang belysning som syntes å invadere silhuetten foran ham, men aldri mottatt en klage i bølger. Ingen tvil om de er, for nå, den mest komplette fyr i verden.


og mer


Hvis jeg begynner å fortelle deg alt utstyr du kan bære og hvordan det fungerer, ville vi ikke ferdig, så vil vi fokusere på gleden av å kjøre eller å være bare en passasjer. den luftfjæring merkevare rekke berøringsmønster A8. Med ulike virknings til tastetrykk (har en automatisk modus), kan du få en ekstraordinær filtrering (Selv om her klasse S Mercedes og Lexus LS er tradisjonelt ovenfor), Som tid nøyaktighet (Audi A8 det kan være her best). Naturligvis, underholder A8 deg med sin stabilitet, komfort og trygghet. Bare av akselavstand og sporvidde, bære sitt preg på raffinerte pneumatisk fjæring Få forskyvning av noen motorveien er superb.


Jeg kunne ikke denne gangen med dette Audi A8, men jeg husker skyting i Tyskland for mange kilometer over 200 km / t av en annen A8 kontinuerlig uten å føle mental utmattelse som vanligvis lider når "delinques" på denne måten. A8 formidler størrelsen du stillheten bevegelses og følelsen av å ikke ha brukt noe bak rattet, en unnvikende, en fartsdump i full støtte ved kurvekjøring eller bremser hardt. kanskje A8 naturlig er hvordan hjulet firefelts motorveier. det er store og opptar mye kjørefelt, men jeg tror det er dynamisk saloon dets mindre voluminøse roterende segmentkurver. Takket være sin aluminium chassis og kropps, A8 er relativt lett og investere besparelser i å ha en All-wheel quattro serien.


Audi A8 TDIHvis du endrer modus Comfort kjøring av modus sport (I tillegg til suspensjonen forandrer lover adresse, gir og gass), er den dynamiske respons A8 igjen flott. Ikke i noe tilfelle blir en radikal eller grov bil. seirer alltid komfort og mykhet, men du føler deg fint fasthet null støtter og svaier som tar deg å kjøre, hvis du liker, veldig fort med komplett nonchalanse.

Quattro, selvfølgelig


Til denne nonchalanse er også tilgjengelig med firehjulsdrift. Det er uten sidestykke, og i en bil av dette nivået, det synes nødvendig deres atferd på alle typer overflater er på høyden av teknologisk bil kategori. Jeg husker også å ha reist den samme banen i mange år i regnet med en Audi A8 og 7-serien og hvordan BMW kontinuerlig tydd til elektroniske hjelpemidler å holde oppe en A8 quattro ubevegelig. År senere, serien 7 Du kan eventuelt ha AWD og var det samme med klasse S.


Mine siste kommentarer jeg dedikere til god og balansert 3,0 TDI med 258 hk og 60 mkg. Bringer kvalitet til alle sine jevn og kraftfull respons fra hans første rundene, men på tomgang, de få vibes De ankommer ikke ut til å samsvare med utsøkt atmosfære som gjennomtrenger inn i et passasjerrommet skinn og tre av enorm kvalitet. Flytte føler søt, kraftig og raffinert motor. Og sikkert ikke trenger lenger. Det fungerer med endring 8 speed i det lange skift hjelper det dramatisk redusere drivstofforbruket og desibel. hans 8 medfører rotasjon regimer som 1600 opm til 120 km / t, som lar deg se fantastiske hjelp av forbruk 7 l / 100 km.