Audi A3 1,6 TDI Ultra BMW 116d mot minimalistisk

Audi A3 1.6 TDi Ultra vs BMW 116d, kamp for effektivitetAudi A3 1.6 TDi Ultra vs BMW 116d, kamp for effektivitetAudi A3 1.6 TDi Ultra vs BMW 116d, kamp for effektivitetAudi A3 1.6 TDi Ultra vs BMW 116d, kamp for effektivitet

Kombinere så vil kroppen sin, enten manuell girkasse 6-trinns DSG 7 og Steptronic 8 eller kommersielle definisjoner avhengig av hvorvidt versjonene er orientert spekter av maksimal effektivitet -ultra i stedet for ren diesel i tilfelle av Audi A3 og Effektiv Dynamics Edition i BMW 1-serie. Men uansett hva den endelige sammensetningen du gjør det, du vil bli møtt med to biler som, om du hva du foreslår, vil du aldri se på datamaskinen tosifret forbruker. Ingen grunn til å prøve det, jeg har allerede prøvd å rulle uavbrutt i Inta ringen og har kostet meg svette forgjeves. Som sagt, i henhold til definisjonene 1,6 TDI / 110 og 116d encuentrasal Audi A3 og BMW 1-serie med spesifikasjonene så forskjellige som skal gå minimalt i detalj.

Clean Diesel har skjedd i dag har blitt standard navn for alle motorer i Audi og gått over til Euro VI, evolusjon også holdt i A3 TDi Ultra, foruten spesielle oljer, senkes kjørehøyde ved hjelp av fjærer, også, mindre elastisk og særlig ett forskjellig innvendig forholdet for girkasse, homologeres forbruk på mindre enn 5/10 liter som ren diesel versjoner, disse, ja, åpen for uendelige muligheter for tilpasning -Fra den automatiske S-Line-pakken.

Vår første kontakt med den fornyede BMW 1-serie Generelt og 116d Spesielt har vært, ser du en "særegne" skiftende versjon Steptronic 8 kombinert relasjoner med linjen M-Sport trim, noe som innebærer demping og hjul sports orientering blant mange andre detaljer, men la oss starte med hva som er virkelig viktig: i går til i dag, BMW 1 116d har mistet en sylinder; og alle, om ikke EfficientDynamics Editon -EDE fra nå- ha samme 1,5 liter c109 hk -Før hadde to motorer: 1,6 og 2,0 liter. I likhet med Audi A3 TDi Ultra, innebærer EDE programmet, blant store variasjoner, en tilnærming forskjellige transmisjons abiertas- -marchas lenger, men også en Cx forbedret 0,29 -0,30 i normal, samme verdi som A3, hvorvidt eller Ultra- Clean Diesel.

BMW 116d vs Audi A3 1,6 TDI UltraI det foreliggende tilfelle innebærer automatgir beveger en syvende og åttende marsj på 53,1 og 68,3 km / t pr 1000 rpm, sammenlignet med 50,6 og 59,1 for den manuelle bærer EDE femte og sjette -48,1 og 56,3 for 116 normal orden. Ved anvendelsen av forbruk godkjent, er det ting som følger: 3,4 l / 100 km for EDE, 3.7 for normal BMW 116d og 3.6 for automatisk. Se utviklingen lokomotiv automatiske versjonen ikke kompensere for større varmeveksling kanskje den viktigste "lekkasje" makt"- momentomformer i forhold til mer nøysom 116d, men på papiret, er eksepsjonelle poster.

Av de TDI-e ... Disse Ultra. Og av dem EDE, til nye tider. I tilfelle av Audi A3 TDI Ultra, Vi er 8 år foran seg Audi A3 med optimalisert forbruk beveget ved hjelp av en 1.9 TDI med boks 5 tannhjul. Nesten et tiår der Diesel har gjort store fremskritt, og mellom bedre Stop&Starte og klare forbedringer i urbane forbrukstall, har klart å frigjøre dårlig røyk byen, selv om veien år siden, og vi fikk se nedturer i dag er nesten umulig å overvinne. case Audi A3 Ultra TDi -Du gjør utvidbar til Volkswagen Golf og Seat Leon equivalents- er et klart eksempel: 7,52 l / 100 km i byen de TDi-e i dag er 5,2 i Ultra, selv om figuren både biler i vår krevende vei krets er identisk: 4,3 l / 100 km flytte nå, jeg minne deg, et redskap, en mindre motor og lettere struktur.

case BMW 1-serie 116d Det er vanskeligere å analysere gitt "interferens" noe som medfører forbruk poster nevnte automatgir, selv om data fra den gamle BMW 116d De er mer relevant: 4,2 l / 100 km for EDE og det samme 4,6 liter oppnås i dag ved enhet som er undersøkt i det foregående 116d med en utvannet versjon av den 2,0 liters motor. Kort sagt, i tilfelle av versjonene fokusert på ultra effektivitet, jeg kan ikke nekte for at fremgangen på utslipp, berøre og urban forbruket har vært eksponensiell, men mye av grandstanding tallene for forbruk du hører på gatenivå på grunn av en faktor som produsenter er også å ta ham juice: samtale "downspeeding"; Kom igjen, beveger vi oss i dag fart klart tregere enn et tiår siden. Det er ikke tilfelle for vår reise på vei: samme rute og tidsbruk, minutt siden hovedvei dette er hovedvei.

Når det er sagt, jeg erkjenner også at den nye tricilíndrico ikke føle noe galt å BMW 1-serie 116d, selv å sammenligne den med den gamle 116d drevet to klart begrenset elektronisk liter og med en progresjon som rykket for å føle så hemmet i sin skyvekraft. den nye 1,5 Du vil ikke ha den fine og runde denne svingen, men sin makt kommer jevnt og strekker seg med DNA av merkevaren, noe mer og bedre enn de fleste "tradisjonelle" Audi-motor. Selv om mer grynt, akustikken i denne motoren under premium pakke behandling BMW 1-serie, Det innebærer ingen tap av raffinement, selv om generelle stands den Audi A3 TDi jobbe Ultra med total balanse. Prisen å betale for en versjon Ultra resiliens er noe tregere enn Clean Diesel identisk motor, pluss 300 euro ekstra kostnader, hvis bare du kan velge den Tiltrukket finish. Selv fastere og lav ytelse og komfort forbli den virkelige styrken til en A3 som, raffinement, glede, kjørefølelse og effektivitet, som en helhet, tror fortsatt som representerer det beste eksemplet på den kategorien. Sammenlignet med en serie sier seg selv at det chassiset er over mulighetene for motoren din, men det er klart at selv disse versjonene av tilgang beholde den strålende dynamisk og smidig håndtering, i mitt tilfelle, bare straffet for en retning som, selv om svært nøyaktig, føler jeg visst "ups og nedturer" hjelp når du korrigere banen litt rett.

BMW 116d vs Audi A3 1,6 TDI UltraKort tid

akselerasjon: Bord. Fokusert på å spare sine lokomotiv utviklingen er ikke et handikap i år i som er satt i spill all tilgjengelig kraft. Hans ganger er selv i tråd med god kompakt 120 hk motorer.

Frenada: Godkjent. Figurene kaster normalt i tilfelle av A3, med sin dekk "echo" 205 mm. BMW er i stand til å dra nytte av den største bremsesystem og førsteklasses utstyr Valgfrie Dekk størrelse XXL.

sonority: Prisen på kvalitet. Plettfri Wheelers, hvis det er ett aspekt som kan sees hvor han kan skjule de ekstra kostnadene dette. Uansett, BMW-motoren føles mer hes enn Audi.

utvinning: Push vs besparelser. Forskjells sammenligning gitt forskjell i transmisjoner. Selv om både et definert forhold endrer seg med en endelig lettelse fokusert; i noen av de ovennevnte, er svaret mer enn tilfredsstillende for den tilgjengelige kraften.

maktmotorer "identisk" hvor leverte dreiemoment og driftseffekt og sunn fornuft så langt leder oss til å strekke seg, mens DNA av BMW er tydelig mer effektiv kraft ved høy hastighet.

forbruk: Less is more. Sure den manuelle versjonen vil kutte en tiendedel urban forbruk 1-serie Automatisk testet, men i en mer jevn duell på veien, har den nye tre-sylindrede BMW ikke vært i stand til å redusere forbruket i samme forhold som motoren har forminsket .

livabilitysittende eller "liggende"· BMW fortsetter å foreslå en mer sportslig kjørestilling som krever større avstander pedal. Funksjonelt er det mest kritikk stammen. Den 1-serie fordøyer mer enn hundre kg ekstra rival.

Du kan også være interessert

- Alle Audi

- Alle BMW biler