Opel Corsa OPC mot Peugeot 208 GTI 30th, hard rock

Opel Corsa OPC mot Peugeot 208 GTI 30Opel Corsa OPC mot Peugeot 208 GTI 30Opel Corsa OPC mot Peugeot 208 GTI 30Opel Corsa OPC mot Peugeot 208 GTI 30

Du kan kjøpe et praktisk verktøy som alle andre. Hvis du ønsker å forlate kan heve tradisjonelle mote og bli med SUV eller selv å skille deg videre, kan du legge krydder til livet ditt og velge en GTI-versjon som gir deg noen glede fra tid til annen. Dette ville være innenfor hva som menes med normal og fornuftig for en bil hver dag, men i dag kom ikke til å fortelle deg om musikken han liker alle, men en som er utenom det vanlige, og ikke alle betyr: Hard Rock.

spesielle versjoner

Opel Corsa OPC mot Peugeot 208 GTI 30Heldigvis det er fortsatt merker som tror på god sportsånd ren og at responsen gi så radikalt effektive versjoner som de to sammenligne her. Opel Corsa OPC og Peugeot 208 GTI 30 verktøy bringe inn noe forskjellig fra resten i sin måte å levere kraft til bakken, med sine respektive differensialsperre, Opel valgfritt, standard på Peugeot. Dette er ledsaget av chassis set-ups mer radikal og kraftigere bremser, så vi kunne ikke pass opp muligheten til å finne ut som er raskere. Hjelm, ape, krets og løping.

den Corsa OPC reprises hans filosofi og snur ryggen til en modell meget interessant gitt sin sammenheng mellom pris, ytelse og sportslighet. Den har en 1,6 turbomotor 207 hester. Heldigvis i disse versjonene -den 208 har også en 1,6- har ikke blitt brukt til å effektivt nedbemanning eller har blitt gal med en stor motor, holder det jeg kaller OK, det er et begrep jeg har stjålet fra Audi- "rightsizing", ideelt for hva som forventes av en modell av denne størrelsen og pretensjoner, verken mer eller mindre. Opel gir deg to alternativer i denne nye generasjonen: en med en rask og behagelig OPC føre til interessant pris (ca 20 900 € med rabatter søkt det kan fortsatt gå lavere hvis du søker Pive og finansiering), og en annen å legge til (ca 2300 €) En veldig interessant alternativer pakke kalt ytelse. Det inkluderer en mekanisk differensialsperre signatur Drexler, 18-tommers hjul med en Michelin Pilot Super Sport ved måling 225/35, Brembo fremre skiver med 330 mm diameter -308 mm normalt og stivere fjærer tilhørende ny pute teknologi Koni FSD; mekanisk å variere hardheten avhengig av hyppigheten av kompresjon og utvidelse. Alt dette er supplert med et sporty utseende, både ute og inne, en fin lyd og en stor rømming Recaro seter.

Peugeot opprettet en limited edition basert på 208 GTI oppkalt 30. for å feire 30 år med 205 GTI. Denne bilen teoretisk ikke lenger selges, siden alle enheter ble solgt. Vi holder på å sammen av to grunner, først fordi det er den mest effektive verktøyet som har gått gjennom våre hender og var den eneste av sin kategori, med OPC, som ikke var blitt underkastet testen klokke. Den andre grunnen er at det må vike for en merket versjon Ved Peugeot Sport, med samme motor egenskaper, estetikk og understell. Den bruker den samme 1,6 Turbo skjer i GTI, men med 208 hk og modifisert for å møte de EuroVI. Det er inkludert Stopp / start-system-Corsa ingen lleva- og har knyttet så mye girkasse og sperre Torsen Peugeot RCZ R. Også den bærer fetere bremser hardere fjæring og understell justering radikal WGI, i tillegg til spesifikke dekorasjon og Peugeot Sport underskrift overalt.

oppførsel

Opel Corsa OPC mot Peugeot 208 GTI 30På gaten du to svært alvorlige sports, til tross for sin størrelse. Begge er vanskelig og straffe legemet på samme nivå mellom dem og en litt mer enn vanlig på et GTI; Det er ikke noe ekstrem og absolutt ikke vil tankene. noe sånt Chassis av Grand Clio RS Cup, litt mer komfortabel i Corsa. i begge føle hvor mye kjøre, mens 208 GTI 30 alltid dra nytte i enhver situasjon fordi det går mer; Det er et spørsmål om motor, Det er raskere. Du kan bruke dem perfekt og daglig forbruk, lavere i 208, ser det ikke ut som usannsynlig for hvor mye de kan få for å kjøre. Mekanisk selvlåsende ikke bry ved manøvrering eller små akselerasjoner, selv om akselerasjonen alltid bør ha godt emne rattet med begge hender fordi de gjør jobben sin godt til tross for hans idiot lav, og hvis du bruker mye dreiemoment tendens til å gå på jakt nesen litt.

den stabilitetskontroll De fungerer godt og trygt, men logisk kolliderer med differensial arbeid hvis du prøver å gå fort med dem. Hvis du går inn i kretsen kan du deaktivere i begge tilfeller, eller sette i en mer ettergivende mellom-modus, vil du være mye raskere. Bruk GTI er mer radikal og bak alltid en tendens til å bli plassert hvor du vil, eller løsne hvis du ikke er veldig klar; her er det mye som Clio RS. i stedet OPC Det er det motsatte, med en Veldig sitter bak. Hvis du er en erfaren sjåfør du får mer ut av 208; Hvis du ikke ønsker å komme i trøbbel, men også ønsker å gå fort, er Corsa for deg, alltid med tanke på at før svingete er tregere enn sin rival.

Forskjellen er litt i hver seksjon. 208 flere kjøres, bremser litt bedre, eller i det minste sin pedal føler for mer, og chassiset er mer fleksibelt tilbake. Hvis vi ser akselerasjon 20-30 km / t og 20 til 50 km / t på andre du innser at De går sammen når du trekker; forskjellen til utgangen av sving merke motoren, ikke forskjells, noe som er bra på begge. Men selvfølgelig, har Peugeot kom inn i kurven med ryggen bedre plassert og oppnår en hastighet trinn høyere kurve og til slutt går raskere.

Opel Corsa OPC mot Peugeot 208 GTI 30208 å slå Corsa trenger krets "utgivelse" litt sin bakre. Det virker så enkelt og opplagt er ment å forene den med daglig bruk, så det er heller ikke ha en dårlig timing; på slutten av det 30. ikke lenger en spesialutgave. Begge har en god front og utmerket veigrep. Bremsepedalen Corsa er noe svampaktig sportslig kjøring, men resultatet er lik bremse motstandere. Den generelle følelsen av det 30. GTI minner meg om Clio RS Cup chassis i alle sine reaksjoner, selv om sistnevnte taper for disse to spørsmålene differensial og endring, dvs. hastighet.

GTI eller racerbil

Med Corsa føler du deg bra å kjøre en GTI, mens 208 får du nærmere følelsen av en racerbil. Du kan stoppe riktig scoring retning brått og har en tendens til å runde ryggen. På dette punktet kan du strupe nesten fritt og komme seg ut av kurven som Haubits. i Corsa må ta hensyn til motivets tilbake, så det er bedre å slippe bremsen senere og begynner å spinne før, for å føre til akkompagnement av ryggen og prøve å runde kurven for å akselerere så snart som mulig. Det er en enklere og mindre krevende kjøring med sjåføren. På kort tid føler jeg forskjellene fungerende system variable FSD støtdempere, bare føler alltid fungerer godt. Det eneste jeg ikke liker 208 ser ikke behovet for å endre cuentavueltas og øre for alltid. Noen kamerater ikke saken, men for meg blir det en ulempe; løpet av hver.

Jeg bor med Peugeot uten å nøle om Jeg likte Opel mer enn du kan forestille deg, Hvis du sammenligner data med resten av hans rivaler du innser at det er av den beste GTI segmentet. Innlegget hans er å ha ansikter 208, hvis du tar bort det som er igjen, og du setter barer er praktisk talt en racerbil.