Nissan lanserer sin kundeløfte

Nissan lanserer sin kundeløfte

Mer åpenhet og bedre priser er grunnlaget for den nye satsing er basert Nissan "A Promise of Customer". Den nye satsingen lanseres i Europa og omfatter renovering av 2500 forhandlere Brand, 450 i slutten av mars 2016 og resten med frist 2018. I denne forbindelse har Nissan i Spania allerede innarbeidet det nye bildet og filosofi salg i 22 sentre.

Ideen om å transformere uttak basert på premisset om at i dag kunde medium alene besøk rettighetshaver en gang før du kjøper bilen, sammenlignet med fem besøk for et tiår siden. Det avslører viktigheten nå da overtar showroom for produsenter.

den fem poeng av kundeløfte Nissan De omfatter:

1 Kundeservice 24 timer i døgnet, 7 dager i uken gjennom et gratis kontakt: 900118119.

2-Nissan Bistand for livet. Uansett alder av kjøretøyet, Nissan vil tilby et års gratis veihjelp, 24 timer hver dag hele året, når du har gjort periodisk vedlikehold av det, og når garantiperioden.

3-Utjevnings avgifter. For å sikre best valuta for pengene, budsjetter laget av ethvert verksted og inkluderer eksklusiv bruk av Nissan deler i en radius på 10 km fra en forhandler eller butikken merkevare utjevne.

4-Free Vehicle Check. Før ethvert inngrep fri bil checkup vil finne sted.

5-Free høflighet bil. For noen tjeneste, vil du ha en helt gratis tjeneste bilen.